Windows 7 (mobile)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Toa so Apollo засега не се знае точно али највероватно повеќето од телефоните ќе го добијат update-от.

Како почетник девелопер, iOS и Android можат вода да му носат (моментално) на Микрософт и WP7. Системот не е целосно отворен (немаш пристап до се како на Андроид) али продуктивноста е 10 пати поголема кога се развиваат апликации/игри за WP7.

Како корисник, не сум имал ВП7 повеќе од 15 мин в рака, али тоа што сум го видел досега премногу ми се допадна. Особено тоа што менијата страшно 'лизгаат' како што рече Џои. Тоа на entry level i midrange Андроиди тешко се наоѓа (или мора да се инсталираат custom rom-ови). За да имаш супер-smooth андроид треба да земиш Galaxy, е толку пари за телефон не давам.
Точно е дека менијата лизгаат, но многу работи фалат во споредба со iOS и Android, но со секој апдејт почнуваат да ги надополнуваат. Софтверски е брз и мазен, точно, не е многу оптоварен во моментов, затоа. Затоа има дилеми дали ке добијат апдејт сите телефони или не, бидејќи не се знае дали хардверски ке го издржат тоа. Колку повеке го шириш софтверот толку повеке ресурси си бара , нели. Инаку немам ништо против WP7 софтверот, како што мисли некој тука, само мислам дека уште е рано да се споредува со други водечки OS-и. :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Точно е дека менијата лизгаат, но многу работи фалат во споредба со iOS и Android, но со секој апдејт почнуваат да ги надополнуваат. Софтверски е брз и мазен, точно, не е многу оптоварен во моментов, затоа. Затоа има дилеми дали ке добијат апдејт сите телефони или не, бидејќи не се знае дали хардверски ке го издржат тоа. Колку повеке го шириш софтверот толку повеке ресурси си бара , нели. Инаку немам ништо против WP7 софтверот, како што мисли некој тука, само мислам дека уште е рано да се споредува со други водечки OS-и. :)
Можеш да наброиш што му фали моментално? (извини ако си пишал претходно :) )

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Why? Ете и да не биде тоа, сепак телефоните се т.е ќе бидат 3-та генерација. Андроид ОДВАЈ успеава да го донесе апдејтот на сегашната генерација, да не правам муабет за телефони што се од 2010. Така да не ти држи вода.

Правиме муабет за официјални упдејти, за ромови не се секирајте има и за windows phone ромови. Сепак 99% апдејт ќе има, нека не ве мамат тие од theverge
Премногу е рано за WP7 да дојдат на врвот, или да им бидат конкуренција на Андроид и иОС.

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Јас користам windows phone и искрено сум задоволен... Но треба да поправат уште многу работи за да им бидат конкуренција на Андроид...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас користам windows phone и искрено сум задоволен... Но треба да поправат уште многу работи за да им бидат конкуренција на Андроид...
Што ти фали на телефонот, зошто мислиш дека неможе да им бидат конкуренција?

Според мене неможат да им бидат дека нема толку ефитни телефони, андроидот има премногу ефтини телефони кој се продаваат одлично особено во Европа.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ILOMILO

ILO & MILO :icon_lol:

Оваа игра ми стана за многу брзо време омилената игра на мобилни телефони. Не е angrybirds, не е fruid ninja не е ништо ни во стилот на Defence игрите. Играва е хмм некој вид на puzzle и има вкупно 27 левели т.е стази.(мислам) На почетокот е лесно и едноствано но во погорните стази ќе ви гори мозочето малце, има некој и што трошам многууу времеа да го поминам како што треба :oops:

Во оваа игра имате контрола и врз двете што и да се ilo & milo и треба да ги донесете едно до друго на крај од стазата, секако не е лесно има многу препреки.

Играва изгледа феномеланооооооооо, од графиката до музиката, се е некако убаво направено, би рекол слатко.

Строго строго препорачана од моја страна, ви ветувам перфект искуство со могу мислење.

• Ми се допаѓа
Reactions: ErT

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Епа дечки то бе ор нот то бе е работава, 20-21 Јуни девелопер самит на windows phone. Windows phone 8 ќе биде прикажан 1 000 000% тогаш и ќе знаеме официјално што како со старите телефони.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
ILOMILO

ILO & MILO :icon_lol:

Оваа игра ми стана за многу брзо време омилената игра на мобилни телефони. Не е angrybirds, не е fruid ninja не е ништо ни во стилот на Defence игрите. Играва е хмм некој вид на puzzle и има вкупно 27 левели т.е стази.(мислам) На почетокот е лесно и едноствано но во погорните стази ќе ви гори мозочето малце, има некој и што трошам многууу времеа да го поминам како што треба :oops:

Во оваа игра имате контрола и врз двете што и да се ilo & milo и треба да ги донесете едно до друго на крај од стазата, секако не е лесно има многу препреки.

Играва изгледа феномеланооооооооо, од графиката до музиката, се е некако убаво направено, би рекол слатко.

Строго строго препорачана од моја страна, ви ветувам перфект искуство со могу мислење.
Ја има за Андроид?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ја има за Андроид?
Мислам сега за сега е xbox live екслузива, само на windows phone, xbox 360 ја има. Но би требало да биде и на другиве платформи за брзо.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Мислам сега за сега е xbox live екслузива, само на windows phone, xbox 360 ја има. Но би требало да биде и на другиве платформи за брзо.
Ќе излезе и за Андроид брзо.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Некој рече нема теми на windows phone :pos:

Сега за сега сум на ова, има еден куп кој сакам да ги пробам. Но некако ми се свиѓа оваа доста.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ErT

www.ledikom.com

Дечкиве давет цена дури и поефтина од иБеј
Nokia
Lumia 710 White
13500 ден

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
ErT

www.ledikom.com

Дечкиве давет цена дури и поефтина од иБеј
Nokia
Lumia 710 White
13500 ден
Уф добра цена :)

Иначе заборавив да постирам. За Student Tech Clubot на факс, добивме 3 телефони од Microsoft USA. Така да моментално користам LG GW910 (Quantum Pre-Production) и топ е :) Да го немав него, ќе го земав овој :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Некој рече нема теми на windows phone :pos:

Сега за сега сум на ова, има еден куп кој сакам да ги пробам. Но некако ми се свиѓа оваа доста.
За колку години лоадира страна ИЕ? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom