Windows 7 (mobile)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Што бидна со презентацијата на WP 8 или новиот апдејт. Има ли некој некакви информации!!

Што бидна со презентацијата на WP 8 или новиот апдејт. Има ли некој некакви информации!!

http://channel9.msdn.com/Events/Windows-Phone/Summit

Одиме во живо за некоја минута.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:16 ---
Започна, официјално ќе биде Windows Phone 8 :icon_lol:
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:24 ---
Dual Core & more comming to windows phone 8
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:25 ---
Dual Core & more comming to windows phone 8 ќе има различни резолуции до 720п
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:26 ---
ФАК ЈЕЕЕЕЕЕ

сд цартица
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:38 ---
Официјално Нокиа Мапс

Vd7TY.png

--- надополнето: 20 јуни 2012 во 19:05 ---
Microsoft confirms no upgrade path to Windows Phone 8, unveils 7.8 for legacy devices

http://www.engadget.com/2012/06/20/microsoft-unveils-windows-phone-7-8-for-legacy-devices/

Хоме сцреен и се што е поправено софтверски доаѓа. Сд картица, нфц и такви работи не. Што е логично бидејќи такви работи немаме на нашите телефони.

ТОА Е ОДЛИЧНО
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 19:10 ---
Се надевам дека и Нокиа Драјв ќе биде во 7.8
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 19:56 ---
Сега зборуваат за 7.8
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 20:16 ---
Коментар на денот

My L900 won't get multi cores?! WTF!! I want my money back!!!

:pos:

Доста разочарувачки, а баш ја чекав конференцијата за можеби да земам windows phone али сеуште се позади андроид. Овие апдејти се сеуште позади ICS а Jelly Bean ќе биде најавен веќе следната недела...

Моја предпоставка дека имат некоја задна мисла овие од мајкрософт. Ќе чекат да пропаднат нокиа па да ги купат и да прават парче на телефонскиот пазар. Така ми изгледа. По се изгледа имат многу адути во ракав што не сакат да ги искористат. Чекат прав тајминг....
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 21:22 ---
http://channel9.msdn.com/Events/Windows-Phone/Summit

Кој е тој пак сега...??
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 21:26 ---
Прочитав на фејс бук... дека почнува во 21:00 Или тие каснат со времето?? Изгледа е второто! :D :D

Доста разочарувачки, а баш ја чекав конференцијата за можеби да земам windows phone али сеуште се позади андроид. Овие апдејти се сеуште позади ICS а Jelly Bean ќе биде најавен веќе следната недела...

Може да знам во што точно те разочараа?

Познаваќи го Мајкрософт и во другите сегменти мислам дека нема да се одкажат додека не лапнат голем дел од пазарот, последен пример за тоа беше Икс-боксот. Секако дека имаат и know-how и финансиски средства.

Може да знам во што точно те разочараа?
Очекував многу повеќе за да ме натераат да се префрлам од андроид. 4 тилес место 2 не е баш тоа што го барав. А тоа што W8 не подржува постари телефони ја исклучува можноста да купам постар телефон и евентуално би чекал нов.

2usjtlg.jpg

:ROFLMAO:

А дали некои апликации и .ехе фајлови ќе ги чита и отвора нормално на телефонот исто како на пц?

А дали некои апликации и .ехе фајлови ќе ги чита и отвора нормално на телефонот исто како на пц?

Не, фитата е тоа што многу лесно може да се портираат апликации од wp8 на windows 8. Но .ехе нема да можеш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom