Пробај со Microsoft Toolkit, подобар е.Install next next finish![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробај со Microsoft Toolkit, подобар е.Install next next finish![]()
Пробај друга верзија од спикото..Install next next finish![]()
@icemaher убаво викам јас, како техничка на Микрософт си. И тие, прво те водат едно саат време, за после да се лутат зошто имаш касперски, а не нивниот. Како и да е, бриши од нула и стави 8.1. Со 10ка прво немаш компатибилен хардвер (не знам каква матична имаш), второ производители немаат драјвери (затоа што не веруваа дека Микрософт ќе даде гага ОС) и трето, генеричките драјвери што доаѓаат со 10ка вршат работа за понови компоненти. За да биде бељата поголема, во од (не знам каде е о со тоа цртичката) се решаваат проблеми. Работава е, еве ти бесплатен оперативен и немој да се жалиш. Додуша има и платена верзија (200$), земи и умри ги до последно зошто ова, зошто она. Што мислиш, андроид е совршен?Имаме среќа што телефониве имаат преку сила 10 "делови", па не може да се појават до толку конфликти како кај windows. Кога ќе почнат сите како Tegra и сл модели, ќе видиш кој хаос е всушност и овој ОС. 10ката е во бета фаза и ќе остане таму до истекот на free upgrade. После тоа, ќе видиш исполирано или апла заебан систем. Решавање проблеми треба да ти биде мерак, а не обврска. Ако не сакаш да се мачиш или да му правиш услуга на Микрософт, едноставно инсталирај нешто проверено што работи и терај. Остави алфа, бета нестабилни верзии на луѓе кои имаат време и нерви за тоа. Можам само да замислам кога ќе ја вклучат и Холо платформата кој хаос ќе настане. Дури тогаш коса ќе ти падне од нервози.
Веќе втор пат е направена нова инсталација со формат. Плочата е gigabyte, види линк. Ќе повторам, се си работеше одлично веројатно тој вирус/кинески плеер направил проблем. Сега со исти драјвери како на седмицата, не се појавува задниот панел, утре ќе пробувам со други драјвери, за сега е доста.
Си работи виндовс 10 одлично на овој веќе 9 години стар компјутер. Не ми пречи да се заебавам и понатака додека не откријам што е проблемот, ионака сега имам направен ghost и на седмицата од пред малку што ја користев и сега ќе направам и на овој. Упорен сум и се надевам дека ќе го средам.
Виндовсов е повеќе од 6 месеци искочен, ајде да те прашам ете во некое книговодство да отидеш да пробаш да средиш компјутери и да им го кажеш ова што го напиша погоре мислиш дека ќе искочиш жив од таму?ПОЧЕКАЈТЕ САМО ШТО ИЗЛЕЗЕ И ОДМА БЕТА БИЛА ГАМА БИЛА, ТЕСТОВИ ПРАВЕЛЕ, ПА ЧЕКАЈ БЕ ЧОВЕК , СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА СО ТЕК НА НЕЈЗИНОТО АПДЕЈТИРАЊЕ ЌЕ ЈА НАПРАВАТ КОМПИТАБИЛНА И ЗА 10КАТА БЕЗ НИКАКОВ ПРОБЛЕМ... ВИЕ САКАТЕ СЕ ВО ЕДЕН ДЕН И ВИДНОВС ДА ВИ ИСКОЧИ И ПРОГРАМИ ДА ВИ БИДАТ КОМПИТАБИЛНИ..
Така е редот, полека се ќе се нормализира, и дечко не критикувај и не кревај паника за џабе, ако нешто не ти чини, НЕ ТИ ЧИНИ технички на тебе , а не и на другите... на пример еве јас немам никаков проблем до сега...
Relax everything going to be fine.. in time.[DOUBLEPOST=1453949091][/DOUBLEPOST]
Решение: Набави нова машина т.е (Компјутер) компитабилен за 10ка (веќе скоро сите се) и проблемот ти е решен... не туку се жали дека Виндовсот не чини, Не фактички од мој аспект твојата машина не чини (бидејќи не е компитабилна) но немора да значи.
Ќе лафите , и на крај па моето решение е стварно решениеUse your logic
Ако немаш нешто битно на ЦЕЛ хард диск, кога ќе форматираш избриши партиции, па креирај по желба. Така сигурно бришеш целосно. Или остави го D, а другото избриши, па креирај.Regenerator, каде ти прочита дека се жалам од виндовс 10 па да ми даваш совети да си купам нов компјутер. Да имам пари да купам нов, до сега ќе набавев барем звучна да видам дали е до неа, очигледно е некој софтверски проблем со драјвери или има некој проблем кој настанал/останал по вирусот. Еве денеска задниот панел го има и звукот шушти цело време. Ако после секој проблем со драјвери или слично купуваме хардвер, до каде ќе стигнеме. Не коментирам повеќе додека не го решам проблемот и секако ќе јавам тука што е решението, оти тоа е смисла на форумите или ќе ти помогнат или ќе помогнеш.
Kako da instaliram makedonski jazik odnosno kirilica na laptopot, mi treba za pravenje na izvestaj za rabota?
зашто би ја форматирал таа партиција >.>Знам, и тоа ќе дојде на ред, имам 2 усб хард диска, ќе пробам и на нив да инсталирам десетка или седмица, така најдобро ќе тестирам, нив не ги користам, само за бекап ми се. Се мислам и онаа партиција од 100тина мб(reserved) да ја форматирам, само со неа да не изгубам активација од Мсофт, така нешто прочитав, ма да ми нема логика таа партиција да ги содржи тие работи.