Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
@icemaher убаво викам јас, како техничка на Микрософт си. И тие, прво те водат едно саат време, за после да се лутат зошто имаш касперски, а не нивниот. Како и да е, бриши од нула и стави 8.1. Со 10ка прво немаш компатибилен хардвер (не знам каква матична имаш), второ производители немаат драјвери (затоа што не веруваа дека Микрософт ќе даде гага ОС) и трето, генеричките драјвери што доаѓаат со 10ка вршат работа за понови компоненти. За да биде бељата поголема, во од (не знам каде е о со тоа цртичката) се решаваат проблеми. Работава е, еве ти бесплатен оперативен и немој да се жалиш. Додуша има и платена верзија (200$), земи и умри ги до последно зошто ова, зошто она. Што мислиш, андроид е совршен? :) Имаме среќа што телефониве имаат преку сила 10 "делови", па не може да се појават до толку конфликти како кај windows. Кога ќе почнат сите како Tegra и сл модели, ќе видиш кој хаос е всушност и овој ОС. 10ката е во бета фаза и ќе остане таму до истекот на free upgrade. После тоа, ќе видиш исполирано или апла заебан систем. Решавање проблеми треба да ти биде мерак, а не обврска. Ако не сакаш да се мачиш или да му правиш услуга на Микрософт, едноставно инсталирај нешто проверено што работи и терај. Остави алфа, бета нестабилни верзии на луѓе кои имаат време и нерви за тоа. Можам само да замислам кога ќе ја вклучат и Холо платформата кој хаос ќе настане. Дури тогаш коса ќе ти падне од нервози.

Веќе втор пат е направена нова инсталација со формат. Плочата е gigabyte, види линк. Ќе повторам, се си работеше одлично веројатно тој вирус/кинески плеер направил проблем. Сега со исти драјвери како на седмицата, не се појавува задниот панел, утре ќе пробувам со други драјвери, за сега е доста.
Си работи виндовс 10 одлично на овој веќе 9 години стар компјутер. Не ми пречи да се заебавам и понатака додека не откријам што е проблемот, ионака сега имам направен ghost и на седмицата од пред малку што ја користев и сега ќе направам и на овој. Упорен сум и се надевам дека ќе го средам.

@icemaher убаво викам јас, како техничка на Микрософт си. И тие, прво те водат едно саат време, за после да се лутат зошто имаш касперски, а не нивниот. Како и да е, бриши од нула и стави 8.1. Со 10ка прво немаш компатибилен хардвер (не знам каква матична имаш), второ производители немаат драјвери (затоа што не веруваа дека Микрософт ќе даде гага ОС) и трето, генеричките драјвери што доаѓаат со 10ка вршат работа за понови компоненти. За да биде бељата поголема, во од (не знам каде е о со тоа цртичката) се решаваат проблеми. Работава е, еве ти бесплатен оперативен и немој да се жалиш. Додуша има и платена верзија (200$), земи и умри ги до последно зошто ова, зошто она. Што мислиш, андроид е совршен? :) Имаме среќа што телефониве имаат преку сила 10 "делови", па не може да се појават до толку конфликти како кај windows. Кога ќе почнат сите како Tegra и сл модели, ќе видиш кој хаос е всушност и овој ОС. 10ката е во бета фаза и ќе остане таму до истекот на free upgrade. После тоа, ќе видиш исполирано или апла заебан систем. Решавање проблеми треба да ти биде мерак, а не обврска. Ако не сакаш да се мачиш или да му правиш услуга на Микрософт, едноставно инсталирај нешто проверено што работи и терај. Остави алфа, бета нестабилни верзии на луѓе кои имаат време и нерви за тоа. Можам само да замислам кога ќе ја вклучат и Холо платформата кој хаос ќе настане. Дури тогаш коса ќе ти падне од нервози.

Да бе да, тука доаѓате сите критичари и оние кои имаат проблем и незнаат како да го решат па бараат помош од другите (во главно критичари кои веќе го решиле проблемот, или барем прогуглале па го решиле или пак не го решиле и почнуваат да матат баби и жаби глупости невидени)

Па еве јас го користам Windows 10 Pro и немам никакви проблеми (барем до сега) .....
Нормално и 8.1 кога искочи имаа почетни проблеми, затоа што не сите програми се компитабилно од одма за 10ката...
ПОЧЕКАЈТЕ САМО ШТО ИЗЛЕЗЕ И ОДМА БЕТА БИЛА ГАМА БИЛА, ТЕСТОВИ ПРАВЕЛЕ, ПА ЧЕКАЈ БЕ ЧОВЕК , СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА СО ТЕК НА НЕЈЗИНОТО АПДЕЈТИРАЊЕ ЌЕ ЈА НАПРАВАТ КОМПИТАБИЛНА И ЗА 10КАТА БЕЗ НИКАКОВ ПРОБЛЕМ... ВИЕ САКАТЕ СЕ ВО ЕДЕН ДЕН И ВИДНОВС ДА ВИ ИСКОЧИ И ПРОГРАМИ ДА ВИ БИДАТ КОМПИТАБИЛНИ..

Така е редот, полека се ќе се нормализира, и дечко не критикувај и не кревај паника за џабе, ако нешто не ти чини, НЕ ТИ ЧИНИ технички на тебе , а не и на другите... на пример еве јас немам никаков проблем до сега...

Relax everything going to be fine.. in time.[DOUBLEPOST=1453949091][/DOUBLEPOST]
Веќе втор пат е направена нова инсталација со формат. Плочата е gigabyte, види линк. Ќе повторам, се си работеше одлично веројатно тој вирус/кинески плеер направил проблем. Сега со исти драјвери како на седмицата, не се појавува задниот панел, утре ќе пробувам со други драјвери, за сега е доста.
Си работи виндовс 10 одлично на овој веќе 9 години стар компјутер. Не ми пречи да се заебавам и понатака додека не откријам што е проблемот, ионака сега имам направен ghost и на седмицата од пред малку што ја користев и сега ќе направам и на овој. Упорен сум и се надевам дека ќе го средам.

Решение: Набави нова машина т.е (Компјутер) компитабилен за 10ка (веќе скоро сите се) и проблемот ти е решен... не туку се жали дека Виндовсот не чини, Не фактички од мој аспект твојата машина не чини (бидејќи не е компитабилна) но немора да значи.

Ќе лафите , и на крај па моето решение е стварно решение :angel: Use your logic

Минимални кон непостоечки се шансите да имате било какви компликации со компоненти купени од 2014 па навака... Мајкрософт има стратегија да ги форсира корисниците постепено да се префрлаат на вин10, за до 2020 негде и комплетно да ја згаснат подршката за 7 и 8.
ја сум поприлично задоволен со работата на 10кава да не се урочам веќе пола година.
едини минус можда да е сторот.

Microsoft може да се занесува колку сака, но http://money.cnn.com/2015/06/26/technology/microsoft-windows-xp-navy-contract/
Второ, некој погрешно го сфатил моето пишување. Немам проблем со 10 (на 7ца сум), само некои луѓе на погрешен начин се жалат за одредени работи. Во PC светот, Microsoft закон! И тоа, токму со XP и Win2003. Ова со US Navy е само еден пример. Премногу иновации (Linux дистрибуциите ги имаат скоро од појавување), менување на "изглед" (менија, копчиња, број на кликови...) ги збунува корисниците итн итн. Кога зборуваме за користење pc, не заборавајте на луѓето со 40-50 год и нагоре. Тие не се прилагодуваат толку лесно, како 20-25 годишните. Еден телефон, го местиш и сакаш да остане "замрзнат", а не компјутер или сервер.
@Regenerator да не имаш акции кај нив, па ги браниш? Кој е Microsoft да ме условува да купувам нов хардвер за секоја верзија на ос? Зошто би го менувал, ако постоечкиот работи идеално? Ако веќе кажуваш фази на развој, кога се појавува (поважно: НАМЕТНУВА) нов оперативен систем, не смее да биде бета. Како порано беше, прво RTM, па финална. Кој сакаше, ќе симне RTM, ќе си ги каже проблемите и ќе ги средуваат. Кога ќе се појавеше финална верзија, 80% е испеглана како што треба. Microsoft еднаш зезна работа со Vista (најдобар ос според мене, а и според други). Купете Vista, ама купете и супер компјутер, инаку ништо од бизнис. Зошто толку брзо скокна од Vista на 7ца? ;)
Во трката со Google, заборави на своите корисници. Тоа ќе му се одрази на работењето на долг рок.

Последно уредено од модератор:
ПОЧЕКАЈТЕ САМО ШТО ИЗЛЕЗЕ И ОДМА БЕТА БИЛА ГАМА БИЛА, ТЕСТОВИ ПРАВЕЛЕ, ПА ЧЕКАЈ БЕ ЧОВЕК , СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА СО ТЕК НА НЕЈЗИНОТО АПДЕЈТИРАЊЕ ЌЕ ЈА НАПРАВАТ КОМПИТАБИЛНА И ЗА 10КАТА БЕЗ НИКАКОВ ПРОБЛЕМ... ВИЕ САКАТЕ СЕ ВО ЕДЕН ДЕН И ВИДНОВС ДА ВИ ИСКОЧИ И ПРОГРАМИ ДА ВИ БИДАТ КОМПИТАБИЛНИ..

Така е редот, полека се ќе се нормализира, и дечко не критикувај и не кревај паника за џабе, ако нешто не ти чини, НЕ ТИ ЧИНИ технички на тебе , а не и на другите... на пример еве јас немам никаков проблем до сега...

Relax everything going to be fine.. in time.[DOUBLEPOST=1453949091][/DOUBLEPOST]

Решение: Набави нова машина т.е (Компјутер) компитабилен за 10ка (веќе скоро сите се) и проблемот ти е решен... не туку се жали дека Виндовсот не чини, Не фактички од мој аспект твојата машина не чини (бидејќи не е компитабилна) но немора да значи.

Ќе лафите , и на крај па моето решение е стварно решение :angel: Use your logic
Виндовсов е повеќе од 6 месеци искочен, ајде да те прашам ете во некое книговодство да отидеш да пробаш да средиш компјутери и да им го кажеш ова што го напиша погоре мислиш дека ќе искочиш жив од таму?

Ако имаш проекти да правиш кои зависат со рокови а ти уклучуваш компјутер и не ти работи старт менито, ќе причекаш микрософт да исфрли апдејт да го среди или ќе се вратиш на постабилен виндовс?

Очигледно микрософт се уплетка со 10-ткава, се надевам дека некоја конкуренција ќе го искористи ова.

Незнам како али само ме исклучи од windows insider и сега не ми стигаат новите build, има копче start за да го активирам набово, дали е можно дека на лаптоп со лиценциран хоме премиум надградив десетка и со истиот акаут сум логиран и е синхронизиран десктопот?
А на десктоп добив десетка дека бев во insider

Sent from my iPhone using Tapatalk

Regenerator, каде ти прочита дека се жалам од виндовс 10 па да ми даваш совети да си купам нов компјутер. Да имам пари да купам нов, до сега ќе набавев барем звучна да видам дали е до неа, очигледно е некој софтверски проблем со драјвери или има некој проблем кој настанал/останал по вирусот. Еве денеска задниот панел го има и звукот шушти цело време. Ако после секој проблем со драјвери или слично купуваме хардвер, до каде ќе стигнеме. Не коментирам повеќе додека не го решам проблемот и секако ќе јавам тука што е решението, оти тоа е смисла на форумите или ќе ти помогнат или ќе помогнеш.

Regenerator, каде ти прочита дека се жалам од виндовс 10 па да ми даваш совети да си купам нов компјутер. Да имам пари да купам нов, до сега ќе набавев барем звучна да видам дали е до неа, очигледно е некој софтверски проблем со драјвери или има некој проблем кој настанал/останал по вирусот. Еве денеска задниот панел го има и звукот шушти цело време. Ако после секој проблем со драјвери или слично купуваме хардвер, до каде ќе стигнеме. Не коментирам повеќе додека не го решам проблемот и секако ќе јавам тука што е решението, оти тоа е смисла на форумите или ќе ти помогнат или ќе помогнеш.
Ако немаш нешто битно на ЦЕЛ хард диск, кога ќе форматираш избриши партиции, па креирај по желба. Така сигурно бришеш целосно. Или остави го D, а другото избриши, па креирај.

Знам, и тоа ќе дојде на ред, имам 2 усб хард диска, ќе пробам и на нив да инсталирам десетка или седмица, така најдобро ќе тестирам, нив не ги користам, само за бекап ми се. Се мислам и онаа партиција од 100тина мб(reserved) да ја форматирам, само со неа да не изгубам активација од Мсофт, така нешто прочитав, ма да ми нема логика таа партиција да ги содржи тие работи.

Kako da instaliram makedonski jazik odnosno kirilica na laptopot, mi treba za pravenje na izvestaj za rabota?

Знам, и тоа ќе дојде на ред, имам 2 усб хард диска, ќе пробам и на нив да инсталирам десетка или седмица, така најдобро ќе тестирам, нив не ги користам, само за бекап ми се. Се мислам и онаа партиција од 100тина мб(reserved) да ја форматирам, само со неа да не изгубам активација од Мсофт, така нешто прочитав, ма да ми нема логика таа партиција да ги содржи тие работи.
зашто би ја форматирал таа партиција >.>

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom