Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може ли да си симнам мајкрсофт офис од замунда а притоа да не ми прави проблем на десетката ??

Јас користам офис 2003 пиратски без проблем работи.
Ме интересира ова, гледам никој не одговори:
Како го активирате кога ќе ја форматирате претходната верзија и инсталирате свежа инсталација, дали користите 10240 ртм, кој клуч внесувате?
Јас немам проблем, прашувам за друг.
По грешка е внесен product key при инсталирање и сега не може никако да се активира, или ќе зеза во врска со интернет конекција, или со презафатеност на сервери за активација, не оди. Направен е мајкрософт акаунт, направен е уште еден ради проба, не бива, памти дека е внесен тој број и сега никако не се активира.
Што е потребно, да се избрише ли тој product key па ќе се активира или? Со kmspico ако пробаме, ќе биде нелегално.

За дома секако, јас уште лани си инсталирав инсајдери ова она, и после пуштањето на ртм сам си се активира, во прашање е лаптоп на братучед ми на кој изгледа направивме грешка кога впишавме product key и сега со него има проблем, не сака да се активира. Му нуди преку стор да го купи за 190$. Има направено мајкрософт акаунт, ама не сака да се активира. Се појавуваат некои 0х.... ерори.

За дома секако, јас уште лани си инсталирав инсајдери ова она, и после пуштањето на ртм сам си се активира, во прашање е лаптоп на братучед ми на кој изгледа направивме грешка кога впишавме product key и сега со него има проблем, не сака да се активира. Му нуди преку стор да го купи за 190$. Има направено мајкрософт акаунт, ама не сака да се активира. Се појавуваат некои 0х.... ерори.
Дај error-ите, инаку за дома баш ти е гајле легално/нелегално :) Или, инсталирај 7ца, активирај, надгради на 10ка. Сам ќе се активира. При инсталирањето на секое барање за број, клик на Skip...

Проблем е веројатно во јули ако треба да биде активиран, а не е. Како што разбрав на сите што ни е активиран до тогаш(една година од официјалната верзија), тоа е вечно, оние на кои не им е активиран мора да го купат ако сакаат 10-ка. Или ќе мора да бараме начин да го избришеме product key па да го активираме легално или така неактивиран да го користи додека може.

Не знам што се замарате за активација. Нема теорија да не работат активаторите како Microsoft Toolkit и KMSpico.

Никој не вика дека Не работат, туку страв од МСофт да те разоткријат и да те блокираат, затоа ги избегаваме. Затоа цело време бараме легално решение.
Некаде по форуми како tenforums, sevenforum читам дека е можно да те активира само ако се вратиш на претходна верзија 7-8.1 и да ги инсталираш сите апдејти, ќе ти се појави инфо за апгрејд на десетка. Само што претходниот исто така мора да е активиран. Како, со пиратска активација или?

Никој не вика дека Не работат, туку страв од МСофт да те разоткријат и да те блокираат, затоа ги избегаваме. Затоа цело време бараме легално решение.
Некаде по форуми како tenforums, sevenforum читам дека е можно да те активира само ако се вратиш на претходна верзија 7-8.1 и да ги инсталираш сите апдејти, ќе ти се појави инфо за апгрејд на десетка. Само што претходниот исто така мора да е активиран. Како, со пиратска активација или?
Ја користам вин10 аквитиран со КМС активаторот и досега никаков проблем. Проблем би бил ако имаш фирма и во неа компјутери со пиратски вин10. Гајле им е за нас. Одувек било така.

А што мислиш, Микрософт не знае дека 7ци и 8ци се пиратски? И 10ка ти даваат, само да ти упикаат мал милион реклами, плус шпиунажа што пребаруваш, што купуваш, како го користиш комп... И еден ден ОП реклама за мобилниот твој. Еј, супер брат, баш пред некој ден барав и не најдов ;) Инаку...ако сакаш легален начин, нема проблем. Држ http://www.cnet.com/news/microsoft-prices-single-windows-10-licenses-at-119-for-home-199-for-pro/ Само што, легално/нелегално, веќе си во нивната маркетинг машинерија.

Кој е најбрз чекор до clean install? Самиот upgrade нуди clean install или? И ако да, претпоставувам дека само партицијата каде што е OS ќе се форматира? Имам C(OS) и D моментално.

Кој е најбрз чекор до clean install? Самиот upgrade нуди clean install или? И ако да, претпоставувам дека само партицијата каде што е OS ќе се форматира? Имам C(OS) и D моментално.
Ќе си симнеш 10ка на усб од виндоус директно и ќе си направиш клин инстал. Самиот апгрејд не нуди клин инстал.

Upgrade не нуди таква опција. Бутирај ја од CD/USB десетката и направи Format на онаа партиција каде што ти е Windows-от.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom