Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
И ја користам windows 10 ама тврдам дека windows 7 и 8.1 се подобри за сега

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Седмица можи ама во никој случај осмица или 8.1. Не знам како можите воопшто да ги споредите седмица и осмица. Осмица е катастрофа!

Седмица можи ама во никој случај осмица или 8.1. Не знам како можите воопшто да ги споредите седмица и осмица. Осмица е катастрофа!
Јок грешка си windows 8 беше срање ама 8.1 е сосема друго

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Мене овој апдејт KB3120677 едно 10 пати проба да го инсталира и не успеа. Пак се избагира нешто.

После апгрејдот пуштија и уште еден апдејт и ми се среди стартапот и на мене. Не знам како можете назад да се враќате, промените може се непријатни ама мора да се оди напред. Јасно дека ќе има багови од почеток ама со тек на време ќе се поправат. Не бидете како XP for life!!!!!! фаците.
Истиот став го имам и јас, али не ја можам 10кава. Две причини многу ме нервираат, првата е што ја плаќаме со нашата приватност, а втората е што сака да биде газда на мојата работна станица.

Можда за нубови е ОК, ама мене ми кине живци. Сама одлучува кои драјвери да ги инсталира, сама одлучува кога да направи апдејт, и тој шугавиот дефендер не може да се исклучи. Блокира се што му е сумљиво а благе везе си нема. Се што ќе се исклучи, после секој рестарт се враќа на автоматски подесување. Јес да има начини со чепкање во регистри и сервиси, ама немам ни време ни воља пошо после секој последовател апдејт ќе мора да ја повторувам постапката.

Ми се јави клиен и ми побара итно да му ги пратам фајловите преку меил. Ги имав зачувано на компјутерот. Знаеш што ми се случи? Го чекав апдејтот да си ја заврши својата работа 45 минути. Тоа ми беше пресудно да се вратам на 7мица.

Ако е најново, не мора да е најдобро.

Истиот став го имам и јас, али не ја можам 10кава. Две причини многу ме нервираат, првата е што ја плаќаме со нашата приватност, а втората е што сака да биде газда на мојата работна станица.

Можда за нубови е ОК, ама мене ми кине живци. Сама одлучува кои драјвери да ги инсталира, сама одлучува кога да направи апдејт, и тој шугавиот дефендер не може да се исклучи. Блокира се што му е сумљиво а благе везе си нема. Се што ќе се исклучи, после секој рестарт се враќа на автоматски подесување. Јес да има начини со чепкање во регистри и сервиси, ама немам ни време ни воља пошо после секој последовател апдејт ќе мора да ја повторувам постапката.

Ми се јави клиен и ми побара итно да му ги пратам фајловите преку меил. Ги имав зачувано на компјутерот. Знаеш што ми се случи? Го чекав апдејтот да си ја заврши својата работа 45 минути. Тоа ми беше пресудно да се вратам на 7мица.

Ако е најново, не мора да е најдобро.
Zatoa si ima cloud servisi I ne se Cuba se na desktop. Zamisli struja ili net da snemase? Kako ne mozes da go isklucis? Kaj mene e isklucen, ne mi ni stigaat updates za defenderot. A muabetive za privatnost a ste obicen domasen korisnik vi se bullshit.
Kaj mene na rabota gazdite (internacionalna IT kompanija) ne mrcat I imame 10, vo Makedonija se kreva panika mislis site imaat doma NASA koncepti.

За нубови е ОК :notworthy:
Дефендерот може да се исклучи. Потребните фајлови се чуваат и на друго место кое ќе ти е достапно од повеќе уреди.

Сега е решен проблемот. Нема апгрејд кој трае по 45 минути и те прекинува во работата, а најважно "безбеден" си. :X3:

Автоматските абдејти може многу лесно да се исклучат. Одете во Services > Windows Update Service > Десен клик: Properties > Одберете Startup Type: Disable. :)

Автоматските абдејти може многу лесно да се исклучат. Одете во Services > Windows Update Service > Десен клик: Properties > Одберете Startup Type: Disable. :)
Во тој случај, кога ќе проверуваш за апдејти, ќе го уклучуваш сервисот. И така секојпат уклучи исклучи.

Значи, сепак постои начин да се исклучат апдејтите само од друго место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom