Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Фала, друже. Уште за она првото ако знаеш да ми објасниш - Notify to schedule restart.

Фала, друже. Уште за она првото ако знаеш да ми објасниш - Notify to schedule restart.
Да те извести за рестарт, ти да го рестатираш не он самиот да се рестатира кога сака

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

@DarkValley update and shutdown и update and restart е иста работа. Првото ќе апдејтува и ќе се исклучи, за на наредно вклучување да продолжи со процесот. Второто ќе апдејтува, рестартира и после ти прави што сакаш. Defer updates значи дека нема да ги добиеш одма апдејтите со нови функции сервиси и сл. Security ќе ги добиваш нормално, ама овие другиве ќе почекаш неколку месеци. Ако е исклучено, ќе ги добиваш двата типа како што ќе се појавуваат.

Ако кликнеш update and shutdown, не го затворај веднаш. Нека заврши, ќе се исклучи и тогаш можеш да затвориш. Замисли симнал апдејти и те прашува рестарт или гасење. Ти мора да излезеш, ама не сакаш да чекаш да апдејтува, рестартира, па да затвориш. Тогаш одбери update and shutdown. За да не го чекаш целиот процес. Или пократко: ако се брзаш, бирај shutdown. Ако си дома и немаш проблем да почекаш малку повеќе, бираш update and restart :)

Jaс конечно го наприви оној абгрејд голем што е за нова верзија на windows 10. Со тоа мислев ќе ми се оправи оној проблем со HDMI приклулчокот но ништо. Ќе мора да барам чаре кај што го купив лаптопот.

Знае некој точно да ми каже мене како не упатен толку што точно добивам со овој абгрејд ?

Јас од овие два дена користење после абгрејдов приметив икончињта за мејл. за календар и друго на таскбарот доле се сменети. Друго нешто многу и не заприметив.

Jaс конечно го наприви оној абгрејд голем што е за нова верзија на windows 10. Со тоа мислев ќе ми се оправи оној проблем со HDMI приклулчокот но ништо. Ќе мора да барам чаре кај што го купив лаптопот.

Знае некој точно да ми каже мене како не упатен толку што точно добивам со овој абгрејд ?

Јас од овие два дена користење после абгрејдов приметив икончињта за мејл. за календар и друго на таскбарот доле се сменети. Друго нешто многу и не заприметив.
Знајте дека голем дел на апдејтите нема да приметите разлики.
Тоа не значи дека апдејтот е лош или не доволно квалитетен.
Поголемиот дел од апдејтите/апгрејдите ќе бидат заднински процеси и оптимизации, поправања на багови и такви не забележителни работи.

That being said, секој апгрејд е добар под услов да нема некој eптен лош нов баг на вашиот систем.
Ако се плашите од такви багови (пошто ја реално веќе уплав имам) правете си clone на C:\ и после рокајте апдејт/апгрејд.
Ако нешо не бива, recovery image и оп назад у првобитна состојба. Не се потпирајте на system restore, користете third party software.

Знајте дека голем дел на апдејтите нема да приметите разлики.
Тоа не значи дека апдејтот е лош или не доволно квалитетен.
Поголемиот дел од апдејтите/апгрејдите ќе бидат заднински процеси и оптимизации, поправања на багови и такви не забележителни работи.

That being said, секој апгрејд е добар под услов да нема некој eптен лош нов баг на вашиот систем.
Ако се плашите од такви багови (пошто ја реално веќе уплав имам) правете си clone на C:\ и после рокајте апдејт/апгрејд.
Ако нешо не бива, recovery image и оп назад у првобитна состојба. Не се потпирајте на system restore, користете third party software.
Како се прави тој "клон" на С?

Вака, почни од точка број 2. Постои и опција да не режеш цд, туку на усб да го направиш бутабилно со копија од ghost 2003.
Симни го фајлот кој го закачив.
стави усб стик
Отвори го фолдерот 1
десен клик на фајлот и run as administrator
штиклирај Quick format
Create a Dos Bootable Disk
иди на browse избери го фолдерот 2
кога ќе заврши copy-paste од фолдерот 3 на усб стикот.
Така ќе добиеш бутабилно стикче со ghost 2003. Процедурата е иста како на упатството што го имам поставено на титлови.
Му треба време да го компресира C на неколку гб, но враќањето оди малку побргу. Поисплатливо е кога ќе си средиш цел виндовс со се драјвери и програми, тогаш да си направиш клонирање и си уживаш.

Attachments

Систем имиџ можеш и преку windows да направиш поедноставмо здравје

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Предноста на имиџ од windows е што е многу лесен и прост процес (неколку клика) и не се оптеретува системот со додатни процеси на друг имиџинг софтвер. Мана е што се фајловите некомпресирани и зафаќаат многу повеќе простор посебно ако некој сака неколку имиџа да држи на хард.

Предноста на посебен имиџинг софтвер (Акронис, Гоуст итн) е што се фајловите многу помали (нуди можност за компресија) ама ако е инсталиран зафаќа додатни ресурси и е покомплицирано за враќање. Ова е искуство со Акронис, Гоустот никогаш не сум го користел така да не знам дали бара екстра инсталација.

Јас уште во август се вратив назад на 8.1.
Не вреди новиов виндовс, џабе толку фалење.

А оти не вреди? Не разбирам како од десетка сакате да се вратите на осмица. Јас пре би се вратил на седмица него на осмица. Осмицата ми се чини е најгломазната верзија на Виндоус, евер со сите тие фулскрин апликации. Јас уште од ко излезе го користам Виндоус 10 и скроз сум задоволен.

Последно уредено:
А оти не вреди? Не разбирам како од десетка сакате да се вратите на осмица. Јас пре би се вратил на седмица него на осмица. Осмицата ми се чини е најгломазната верзија на Виндоус, евер со сите тие фулскрин апликации. Јас уште од ко излезе го користам Виндоус 10 и скроз сум задоволен.
Јас ко користам 8.1 со додатоци кои го прават еднакво ист како 7-мица.
Без метро и тие чудни додатоци.

После апгрејдот пуштија и уште еден апдејт и ми се среди стартапот и на мене. Не знам како можете назад да се враќате, промените може се непријатни ама мора да се оди напред. Јасно дека ќе има багови од почеток ама со тек на време ќе се поправат. Не бидете како XP for life!!!!!! фаците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom