Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе, не ја тупите, Ubuntu само на +/- 2% се користи во светов на персоналните компјутери, они сигурно нема да имаат голема корист ако ги шпионираат само 2%, за разлика од Microsoft кој има 70-80%

Дечки ми треба помош. Имам Windows 10 Pro 64 bit. Е сега денес го оклучив PC-то и заглави таму кај тоа логото на Windows. Дојде до таму и понатаму неможам да идам. Стои така доста време и одеднаш ќе ми се рестартира и пак таму забглавува и се така и се така и никако да го покренам Windows 10. Пробав со RESTORE ама само што штракнав на RESTORE пак ми заглави PC-то и морав пак рестарт. И веќе не знам што да правам. Еве што PC-имам. Значи PC-то не е бас нов. Али сепак би требало да бидне Windows 10. Имам процесор Intel Core 2 Duo E7400 2.8 GHz, графичка GetForce 9500 GT, 4 GB RAM. Тоа е тоа. Ако треба уште нешто ќе ви дадам. Немав проблем до сега со 7-цата. И не знам дали да се вратам на 7-ца. Ајде чекам на вас. Вие што ќе кажете. Ако има начин да го средав ова ОК ако нема ќе се вратам на 7-ца. Ви благодарам однапред! :)
Ја лупнав 10ка на послаба конфигурација и од твојата.
Intel Dual-Core E5200 @ 2.50 Ghz
2 GB RAM
NVIDIA GT 9500 512mb RAM
и работи без никаков проблем, помалце рам ми зема, а вака у глобала не гледам некоја голема разлика од 7ца. Сега планирам да му купам уште 2гб рам пошто само хромов ми го јаде рамов па тогаш ќе се одлучам дали ќе останам на 10ка или 7ца, мада не гледам зошто би се враќал на 7ца некако ептен глатко ми иде.

Иначе за приватноста ич не се замарам, све од замунда симињам, нека ме апсат ебаго :D

Nickot hackor i paranojata deka ti go rovale hardot ne te pravat seznajko za windows. MS cepkaat so godini samo sto sega im tekna da ti soopstat. Da si go rabotel 20 godini ke znaese. Steta bas sakav da diskutirame, ama izgleda zad nickot stoi dete sto procitalo 20 statii za windows i tema za matura mu bila operativni sistemi.

Nickot hackor i paranojata deka ti go rovale hardot ne te pravat seznajko za windows. MS cepkaat so godini samo sto sega im tekna da ti soopstat. Da si go rabotel 20 godini ke znaese. Steta bas sakav da diskutirame, ama izgleda zad nickot stoi dete sto procitalo 20 statii za windows i tema za matura mu bila operativni sistemi.

Батали никот ја кога одев средно немаше матура нити па испити за полагање и слични срања
Кажи за што сакаш да дискутираме? Околу виндовс па да ти помогнам нешто ако имаш за твојата матура :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

2 GB RAM
NVIDIA GT 9500 512mb RAM
и работи без никаков проблем, помалце рам ми зема, а вака у глобала не гледам некоја голема разлика од 7ца. Сега планирам да му купам уште 2гб рам пошто само хромов ми го јаде рамов па тогаш ќе се одлучам дали ќе останам на 10ка или 7ца, мада не гледам зошто би се враќал на 7ца некако ептен глатко ми иде.

Иначе за приватноста ич не се замарам, све од замунда симињам, нека ме апсат ебаго :D

Стави уште 2GB рам, мој предлог ти е да купиш еден xeon околу 15 долари се и да направиш еден мод ако ти е матичната добра, има да ти биде права зверка во наредните 3-4 год, тој процесор одма би го фрлил во ѓубре

http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/

Ма за наредни години ја да имам пари комлпетна нова конфигурација ќе земам. Ама немам :D
Ќе му земам само 2ГБ РАМ, за ЛоЛ; ЦСГО и Дота врши работа, кај и да е стар компјутер е, неверувам да трае уште многу, мада засега како работи е навистина чудо, како вчера да сум го земал :D

Ма за наредни години ја да имам пари комлпетна нова конфигурација ќе земам. Ама немам :D
Ќе му земам само 2ГБ РАМ, за ЛоЛ; ЦСГО и Дота врши работа, кај и да е стар компјутер е, неверувам да трае уште многу, мада засега како работи е навистина чудо, како вчера да сум го земал :D
Ако не е тајна која година го имаш земено?

2008/9 е оваа конфигурација после тоа почињаат i5 и i7 прва генерација

Не знам точно, 2008 или 2009; секоја година го чистам пред лето и подмачкувам, можда и затоа уште работи како саат :D
Истата конфигурација ја имам х2 в продавница. Со 9600 нВидиа.
Од 2008 до сега муке нема. Чак и ОС немам преинсталирано :D

2 GB RAM
NVIDIA GT 9500 512mb RAM

2gb ddr2 побарај на старо , на ново ддр2 е двојно поскапа од ддр3 o_O
намести ги во dual channel и ќе добиеш некој процент плус перформанси
ако го користиш компјутерот за сурфање и понекоја игрица не ти треба нов пц

Истата конфигурација ја имам х2 в продавница. Со 9600 нВидиа.
Од 2008 до сега муке нема. Чак и ОС немам преинсталирано :D
Епа стави му 10-тка, што чекаш? На Vista послабо шпиунираат. :icon_lol:

2gb ddr2 побарај на старо , на ново ддр2 е двојно поскапа од ддр3 o_O
намести ги во dual channel и ќе добиеш некој процент плус перформанси
ако го користиш компјутерот за сурфање и понекоја игрица не ти треба нов пц
Знаеш на dual channel колку ке добие процент плус ? 000.2% :D

Знаеш на dual channel колку ке добие процент плус ? 000.2% :D

во некои апликации се добива и до 5% забрзување. како и да е со повеќе рам, помалку ќе се користи page file-от и нема windows да закочува кога ќе снема доволно слободна рам меморија.

во некои апликации се добива и до 5% забрзување. како и да е со повеќе рам, помалку ќе се користи page file-от и нема windows да закочува кога ќе снема доволно слободна рам меморија.
4 GB е сосема доволно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom