Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
7-цата ми е активирана но сеуште ја немам добиено таа икона за резервација да кажам ниту пак сум ја добил некогаш(уствари ја имам добиено пред да ми се сјебе компјутерот од тоа), а инаку симнав ПРО инсталација и ХОМЕ во едно Clean installation но морало ПРО да инсталирам така ми пишуваше, поточно само таа опција ми ја даде да ја изберам и сега http://prntscr.com/83124z ова ми е едно 20 минути..А инаку @wot незнам како да го упгрејднам бидејќи ја немам иконата за апгрејд, а од УСБ незнам како да го инсталирам, поточно џабе ако го ставам на УСБ, пробав и така истото ми го прави...Ке покушам сега овака ако работи океј ако не .. ке видиме пон атака, инаку фала многу за помошта :)[DOUBLEPOST=1439225067][/DOUBLEPOST]И овдека истото, почна стигна од 100% и Windows 10 Installation has failed Something Happened ... помошш?

Последно уредено:
Дечки, сакам да инсталирам т.е. да го абгрејдовам мојот W8.1. во W10. Е, сега проблемот е шо јас досега не сум се бавел со инсталација на виндоус и не знам дали ќе се снајдам па би сакал да ме посоветувате на некој начин. Дали абгрејдот е некоја тешка инсталација? Дали ќе треба да вметнам некој си key пошто http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 тука третата подточка во before begin пишва нешто во врска со тоа а мене виндоусот ми е пиратски и не ни знам кој key ми го имаат вметнато.

Последно уредено:
Дечки имам еден проблем со 10ка та.Станува збор за звукот. Кога го инсталирав си инсталираше и драјвер за звук меѓутоа секојпат кога слушам музика на Јутјуб и слично ми сецка звукот. Така ми беше и со 8ца та.Звучната е Реалтек.Драјверот кој го инсталираше е Realtek HD и секојпат кога пуштам било што со музика самиот драјвер ми се отвара и ми покажува некој дијалог прозор за audio input device.Пуштам игра, одма ме исфрла од играта пошто драјверот замара и се отвара. Ова кога ми се деси со 8 го избришав тој реалтек и се беше океј. Сега го бришам, и потоа и со генеричкиот драјвер ми сецка! Знае некој како ова може да се реши?

Дечки имам еден проблем со 10ка та.Станува збор за звукот. Кога го инсталирав си инсталираше и драјвер за звук меѓутоа секојпат кога слушам музика на Јутјуб и слично ми сецка звукот. Така ми беше и со 8ца та.Звучната е Реалтек.Драјверот кој го инсталираше е Realtek HD и секојпат кога пуштам било што со музика самиот драјвер ми се отвара и ми покажува некој дијалог прозор за audio input device.Пуштам игра, одма ме исфрла од играта пошто драјверот замара и се отвара. Ова кога ми се деси со 8 го избришав тој реалтек и се беше океј. Сега го бришам, и потоа и со генеричкиот драјвер ми сецка! Знае некој како ова може да се реши?
И кај мене така правеше, па сам се среди со тек на време

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

На лаптопот прво не ми се покажуваше иконата за надоградување, па после откако се изнамачив да го средам тоа, сега пак не се апдејтира. Покажува грешка C1900107.
УПМ више!

На лаптопот прво не ми се покажуваше иконата за надоградување, па после откако се изнамачив да го средам тоа, сега пак не се апдејтира. Покажува грешка C1900107.
УПМ више!
Мавај clean инстал

И кај мене така правеше, па сам се среди со тек на време

Пробав со алатка да го блокирам драјверот онаа од Мајкрософт џабе...пак се инсталира.оф нервози...

Edge е супер само незгоден е за навигација на bookmarks и табови, да го средат тоа и целосно ќе се префрлам на него. За сега само за порничи ми е :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Дечки ми треба помош. Имам Windows 10 Pro 64 bit. Е сега денес го оклучив PC-то и заглави таму кај тоа логото на Windows. Дојде до таму и понатаму неможам да идам. Стои така доста време и одеднаш ќе ми се рестартира и пак таму забглавува и се така и се така и никако да го покренам Windows 10. Пробав со RESTORE ама само што штракнав на RESTORE пак ми заглави PC-то и морав пак рестарт. И веќе не знам што да правам. Еве што PC-имам. Значи PC-то не е бас нов. Али сепак би требало да бидне Windows 10. Имам процесор Intel Core 2 Duo E7400 2.8 GHz, графичка GetForce 9500 GT, 4 GB RAM. Тоа е тоа. Ако треба уште нешто ќе ви дадам. Немав проблем до сега со 7-цата. И не знам дали да се вратам на 7-ца. Ајде чекам на вас. Вие што ќе кажете. Ако има начин да го средав ова ОК ако нема ќе се вратам на 7-ца. Ви благодарам однапред! :)

Готово немора. Се враќам на Windows 7. Сепак не ми правеше проблеми кога имав 7-ца. Сигурно веќе компјутерот е стар така да не ќе можи да поднесе 10-ка. Ајде 10-ка на лаптоп па ќе ствам. :D

Кога ќе лупнеш 5-10 а може и 15к за лиценциран виндовс 10 нема да имаш никакви проблеми.
Вака со ова пратеријава не бива ама Македонче сака квалитет без пари или џабе.
Е нема ама затоа има една поговорка ,,Колку пари толку музика''

10ката е подобар. Ама наменет е за подобра конфигурација, со DirectX 12 итн...

Ама ако се враќаш на 7цата МОРА да си симнеш Sunrise Seven.
sunrise-seven-02-700x473.png

Контролира се, од Windows Update до Start Menu, до Blur Toggle.
Единствена причина заради што не преминав на 8цата.

И ако има нешто вакво програмче за 10ката, молам ве пишете го.

10ката е подобар. Ама наменет е за подобра конфигурација, со DirectX 12 итн...

Ама ако се враќаш на 7цата МОРА да си симнеш Sunrise Seven.
sunrise-seven-02-700x473.png

Контролира се, од Windows Update до Start Menu, до Blur Toggle.
Единствена причина заради што не преминав на 8цата.

И ако има нешто вакво програмче за 10ката, молам ве пишете го.
Зошто служи овој програм?

Јас ја абгрејдовав осмицата и се е во ред сега засега. Не јави никаков проблем. Инаку, многу ми е поличен 10-кава. Не ми е јасно сега што е финтава со бесплатново - лиценциран е сега ова што го абгрејдовавме или пиратерија пак?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom