Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Што комплицирате толку? Ако имаш активиран windows 7, 8, или 8.1 уживај ;) Апдејтот за резервација (што не прави ништо друго) е KB 3035583. Не требаат ни торенти, ни клучеви. Како обичен service pack ќе биде надградбата. 10ката е free се додека машината работи. Во превод, ако откаже хардвер, windowsot нема да може да се користи. За да не се изгуби лиценцата, само направете recovery преку control panel и тоа е тоа :)

Ne, ne gi vrativ apdejtite ja posto ke cekam aktivator za 10ka i posle.ke formatiram pc ama ako sakas da sredis idi control panel > updates > restore hidden updates i stikliraj gi site.[emoji2]
Не ти треба активатор. Кога ќе се надгради направи recovery disk и така инсталирај. Или, прави формат - инсталирај што имаш - активирај и надгради.

Имам лаптоп леново, доби го на наградана игра од аргета пред 1 недела и има Windows 8.1.Сеа ми стааса нотификација get windows 10.Вика да напраам резервација.Заним ме дали тоа шо го имам на лаптопо ќе ми се избрише како да го зачувам?

Имам лаптоп леново, доби го на наградана игра од аргета пред 1 недела и има Windows 8.1.Сеа ми стааса нотификација get windows 10.Вика да напраам резервација.Заним ме дали тоа шо го имам на лаптопо ќе ми се избрише како да го зачувам?
Ќе ти остане.

Последен билд 10240 за инсајдери само што излезе. We've come to an end of a good journey :angel:

Исто така сите што имате office 2016 за некој ден ќе излзе последниот билд

Последно уредено:
Да, доста е побрз, зборам од искуство. Chrome сум користел од кога излезе и не сум го променил, но оваа верзија на edge е многу побрза заразлика од хромот. Не само во бенчмаркови туку и во секојдневна работа. Ме интересира само уште колку ќе го "исполираат" во финалната верзија на 29-ти

Да, доста е побрз, зборам од искуство. Chrome сум користел од кога излезе и не сум го променил, но оваа верзија на edge е многу побрза заразлика од хромот. Не само во бенчмаркови туку и во секојдневна работа. Ме интересира само уште колку ќе го "исполираат" во финалната верзија на 29-ти
И треба одредени поинакви подобрувања да направат од типот на екстензи итн...

Пред некој ден ми излезе известување за нов билд и се инсталираше 10162 ако не грешам, морав да правам некои повторни подесувања на звучната реалтек за да имам звук на 5.1 и слушалки и се си работеше ок.
Пак утредента ми се појави известување да се најавам преку мајкрософт акаунт и мислам дека се инсталираше уште нешто, звукот отиде во неповрат, дали е проблем со нови ати драјвери и directx12 со тоа што се инсталира и нов хдми аудио драјвер, не знам. Претпоставувам дека е тоа проблемот.
Пробував се живо, бришев графички драјвери, бришев аудио драјвери, рестартирав, со ccleaner бришев регистри, ништо.
Морав од поново да го преинсталирам на 10130 и со стари драјвери за вин 7 ми работи одлично звучната, покажува directx 11.0, драјвери се 6.0.1.6622 ALC889A.
Најавен сум преку локален акаунт, не би сакал да правам надградба бидејќи ми е страв ќе имам пак заебанции со звучната. Матична ми е GA-MA790X-DS4.

кај и да е во следниве неколку часеви ќе излезе leak од Windows 10 RTM. на кој не му се чека 29ти нека
Пред некој ден ми излезе известување за нов билд и се инсталираше 10162 ако не грешам, морав да правам некои повторни подесувања на звучната реалтек за да имам звук на 5.1 и слушалки и се си работеше ок.
Пак утредента ми се појави известување да се најавам преку мајкрософт акаунт и мислам дека се инсталираше уште нешто, звукот отиде во неповрат, дали е проблем со нови ати драјвери и directx12 со тоа што се инсталира и нов хдми аудио драјвер, не знам. Претпоставувам дека е тоа проблемот.
Пробував се живо, бришев графички драјвери, бришев аудио драјвери, рестартирав, со ccleaner бришев регистри, ништо.
Морав од поново да го преинсталирам на 10130 и со стари драјвери за вин 7 ми работи одлично звучната, покажува directx 11.0, драјвери се 6.0.1.6622 ALC889A.
Најавен сум преку локален акаунт, не би сакал да правам надградба бидејќи ми е страв ќе имам пак заебанции со звучната. Матична ми е GA-MA790X-DS4.
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

realtek има драјвери за windows 10 и за звучните и за мрежните. нема потреба да користиш стари драјвери на windows 10.

Знам, пробав и такви, мислам дека покажуваше за нив дх 12 и имав проблем. Направив досега неколку систем рестор точки па ќе видам дали ги бива сега на тазе инсталиран виндовс.
Измена:
Работат одлично и пишува дека е 12.0 directx. Можно е некој друг проблем да сум имал со некој апдејт од вин 10 или можеби со најновите ати драјвери 15,7.

Последно уредено:
За инфо веќе е излезен windows 10 RTM ознаката е 10240 :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom