Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
А за тој error што ми се јавува? Заради него неможам да ги инсталирм. И уште нешто. ме интересира дали ќе биде FREE за нас со кракуваните врзии? :)
не знам за error-от , а 10 ќе биде делумно безпари за нас, или 1 година или не знам точно али у секој случај ке ја инсталирам па видам...

Само што ја инсталирав Инсајдер верзијава и можам да кажам дека после таа огромна одбивност од 8ката, 10кава некако ме прима.
Се надевам дека Мајкростофт нема повторно да ја зезнат работата ко со 7цата што беше. На пробните верзии да лета, а на финалната драстично да се успори работата.

А за тој error што ми се јавува? Заради него неможам да ги инсталирм. И уште нешто. ме интересира дали ќе биде FREE за нас со кракуваните врзии? :)
А ти да си го провериш host фајлот за секој случај? Ќе го најдеш во C:\Windows\System32\drivers\etc. Правилен хост фајл треба да изгледа вака:
Код:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost

Исто скенирај си го компјутерот со CCleaner

А ти да си го провериш host фајлот за секој случај? Ќе го најдеш во C:\Windows\System32\drivers\etc. Правилен хост фајл треба да изгледа вака:
Код:
#
#
# space.
#
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost

Исто скенирај си го компјутерот со CCleaner
Другар, еве како изгледа кај мене:
#
#
# space.
#
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
127.0.0.1 activate.adobe.com
127.0.0.1 practivate.adobe.com
127.0.0.1 lmlicenses.wip4.adobe.com
127.0.0.1 lm.licenses.adobe.com
127.0.0.1 na1r.services.adobe.com
127.0.0.1 hlrcv.stage.adobe.com
:)

Ај малце помош од поискусниве.
Значи има два врсти на keys, ОЕМ и Retail. Како што гледам, ОЕМ е поефтин од Ретаил па да прашам што е разликава и зошто е тоа така. Да со ОЕМ нели следи онаа налепницата со кејот што е залепена на лап-топи, пц-а и сл. Тоа значи дека еднаш кога ќе го употребиш кејот на тој ПЦ, останува засекогаш на тој за разлика од Ретаил што можеш да го деактивираш од еден и активираш на друг? Или грешка сум со математикава?

Ај малце помош од поискусниве.
Значи има два врсти на keys, ОЕМ и Retail. Како што гледам, ОЕМ е поефтин од Ретаил па да прашам што е разликава и зошто е тоа така. Да со ОЕМ нели следи онаа налепницата со кејот што е залепена на лап-топи, пц-а и сл. Тоа значи дека еднаш кога ќе го употребиш кејот на тој ПЦ, останува засекогаш на тој за разлика од Ретаил што можеш да го деактивираш од еден и активираш на друг? Или грешка сум со математикава?
ОЕМ ти е one time install што значи дека клучот се заклучува само за тој компјутер и не може да се користи на други компјутери. Претежно се заклучува за матичната, а се друго можеш да менуваш. Исто така ОЕМ верзиите не можеш да ги обновиш во понови верзии на Windows, во овој случај 8.1 во 10. Јас би одел на посигурна варијанта, чекање на 10ка па ако не сменат нешто да земеш ОЕМ или пак 8.1 Retail па да си го апгрејднеш на 10ка.

ОЕМ ти е one time install што значи дека клучот се заклучува само за тој компјутер и не може да се користи на други компјутери. Претежно се заклучува за матичната, а се друго можеш да менуваш. Исто така ОЕМ верзиите не можеш да ги обновиш во понови верзии на Windows, во овој случај 8.1 во 10. Јас би одел на посигурна варијанта, чекање на 10ка па ако не сменат нешто да земеш ОЕМ или пак 8.1 Retail па да си го апгрејднеш на 10ка.
Па еве ќе земам Ретаил 8.1, и после која верзија на Win да симнам? Од каде да ја симнам? Гледам на MSDN, VL се верзиите. Нели е различно Retail & VL ?
Исто има по торенти untouched вамте-тамте, ама колку е така којзнае, освен hash check да и напраам.
Што би направил ти во ситуацијава, купувам 8.1 про key и што потоа?

Па еве ќе земам Ретаил 8.1, и после која верзија на Win да симнам? Од каде да ја симнам? Гледам на MSDN, VL се верзиите. Нели е различно Retail & VL ?
Исто има по торенти untouched вамте-тамте, ама колку е така којзнае, освен hash check да и напраам.
Што би направил ти во ситуацијава, купувам 8.1 про key и што потоа?
Повели, официјално од Microsoft, http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only
Ќе си го симнеш програмчето, ќе го вметнеш клучот и си бираш дали сакаш на ЦД или УСБ, рестартираш компјутер инсталираш и толку. Јас така правам кога ќе ми дојде компјутер со лиценциран Windows. Еднаш пробав и од торент што не е активиран, работеше и така, такада исто ти е. Гледај само да е VL верзија кога купуваш, да не е KN или N

Другари Другари средив се сега имам икона и штракнав за резервација и не ми побара меил. Зошто така?

Другари Другари средив се сега имам икона и штракнав за резервација и не ми побара меил. Зошто така?
Ако веќе вика дека си најавен, терај, нема потреба

Кога го инсталирав овој 64битен 10130 билд направив мајкрософт акаунт.
Бидејќи мразам да кликам и пишувам пасворди при најавување, се одјавив од овој акаунт и се пријавив на локален акаунт со мој ник и пасворд.
Дали со ова сум најавен и ќе добијам известување да превземам бесплатен виндовс на 29 јули, или мора сепак да сум најавен со мајкрософт аканут цело време.
Ме нервира тоа што кога ќе се стартува виндовс мора да кликнеш и да се најавуваш. Вака како локален наместив да ја запомни шифрата и да се најавува автоматски, покажува како Other User.

Кога го инсталирав овој 64битен 10130 билд направив мајкрософт акаунт.
Бидејќи мразам да кликам и пишувам пасворди при најавување, се одјавив од овој акаунт и се пријавив на локален акаунт со мој ник и пасворд.
Дали со ова сум најавен и ќе добијам известување да превземам бесплатен виндовс на 29 јули, или мора сепак да сум најавен со мајкрософт аканут цело време.
Ме нервира тоа што кога ќе се стартува виндовс мора да кликнеш и да се најавуваш. Вака како локален наместив да ја запомни шифрата и да се најавува автоматски, покажува како Other User.
Кога ќе ти дојде известување за апдејт ќе ја побара твојата емаил адреса

Значи да си оставам како што е сега најавено како username-pass, не сум преку мајкрософт?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom