Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Dobro, sto se potresuvate? xD Mozda Nole kje mu dade del od funtite na toj sto kje pobedi u debatava ;)

(y)

Искрено жал ми падна за Федерер бидејки не успеа да се пензионира со трофејот , али кога изгуглав колку фунтици има ми падна жал за мене оти ми падна жал за него. :pos:

Не знам што се расправате дотолку за непотребни работи..
I jas im se cudam so se raspravaat xD ama interesno mi e da gi rckam :pos: hahhahah[DOUBLEPOST=1436722936][/DOUBLEPOST]
(y)

Искрено жал ми падна за Федерер бидејки не успеа да си замине со трофејот , али кога изгуглав колку фунтици има ми падна жал за мене оти ми падна жал за него. :pos:
I toa samo od tenisot a zamisli od sponzorite troduplo povekje xD

Zlatan Ibrahimovic
What a champion, my friend Djokovic! Another Grand Slam.
Idemoooo

:roker:

А шо не кажавте дека не ви е гајле за Федерер бидејќи зема многу пари пред натпреварот? :icon_lol:

11140325_914560658604836_7352748235595248168_n.jpg

Убаво изгледа ова од 2003 до 2007 :D

Премногу пристрасно гледаш,го изгубил дебилно 2риот сет.Не одрекувам премн шанси исшушти.Ама можам и јас да ти велам дека федерер дебилно првиот сет го изгубил така?
И самиот велиш дека после 1-1 се знаело кој ќе е победникот.Значи незнам што има да се преувеличува тогаш фактот што после 2риот изгубен на џокович бил со шампионски менталитет и успеал да го освоои 3тиот без проблеми.Нели нормално било и сите знаеле дека после 1-1 следува 3-1 ? рака на срце се знаеше се осети во играта на федерер пад и неподвижност...немаше свежина едноставно.Значи немаше некоја игра федерер па џокович да покажал нешто вонсериско и да се вратил од изгубена ситуација.....Кладилниците даваа 1.6 за кој ќе освои 3 сет , после 1-1 во сетови . Што значи добивањето на 3тиот сет не било нешто вадење од психичка дупка кај џокович.Сите тоа го очекуваа.
Нема што да обвинува некој дека плачеле фановите на федерер. Јас после 2009та титулата не очекував гс титула на Федерер, а тој освои 1на.. сето наваму од 2011 е бонус според мене.Ако теравме на плачки ќе го дрвев овде како 2-0 требало федерер да води после првите два сета.Нели , ако се фаќаме за сламка може за секој еден поен да го дрвиме...

Никој не ти забранува да се радуваш, и имаш причина дасе радуваш.
Ама во сите твои постови,се силиш како да новак го силувал шампионот федерер.Исто како фан на некој италијански тим да свршува кога неговиот тим го победува Милан во 2015,и да го дрви како победуваат шампиони... кои шампиони бе? шампион кој што праевел парче пред 8-9 години така? И овде е исто бе.Го победил надал на РГ кој што има огромен пад, и го победил 34годишниот федерер.Какви противници се ова ? вонсериски ??? Па да беше федерер 3-4 години помлад имаше да го избриши теренот со џокович денеска.Па си пишал и тоа е тој шампионски менталитет.... Кој шампионски бе другар? во вториот сет на сет топки при свој сервис раката му се отсекуваше на милеников твој, ти шампионски материјал... па види само колку неизнудени грешки има Федерер и јасно е како е добиен мечов.Искрено прегрдо финале едно од најотепаните последниве години на Вимболдон..
Сегашната ситуација се знае каква е, сите се паднати освен Џокович.Реалноста е таа..Надал е и повеќе очигледно,Федерер има квалитет ама не е на највисоко ниво а и физичката спремност е многу слаба што е и нормално.Вавринка и Мареј се играчи со повремени блесоци, не се шампионски материјал.Не сакам да го оспорам квалитетот на Џокович со муабетов, квалитетен играч е ама како го направи како да е вонземјанец упм , незапирливиот што ги победил кралевите Надал на РГ и Федерер на Вмб , како во животна форма дасе кралевиве.
Како тоа кога го победи Мареј го воспевавте како главен лик во епски раскази, а сега кога Ноле го прегази бил стар и вон форма, јебем ти логику неми е јасно нели може да се признае едноставно Новак беше подобар и тој е тој, како што фанови на Новака признасва дека на РГ беше изрибан од Вавринка.

Ноле е рекордер по титули на Australia Open , но нема среќа со Roland Garros и US Open , иако го има освоено еднаш US Open секогаш се наоѓа некој да го сопре до финалето . Оваа година не сум сигурен дали ќе го освои но голем удел ќе има ждрепката и тоа какви противници ќе добие , посебно ќе биде опасен Вавринка ако ја задржи формата.

Последен од што освоил пред моменталнава четворка - Лејтон Хјуит. :cool::cool::cool:

Премногу пристрасно гледаш,го изгубил дебилно 2риот сет.Не одрекувам премн шанси исшушти.Ама можам и јас да ти велам дека федерер дебилно првиот сет го изгубил така?
И самиот велиш дека после 1-1 се знаело кој ќе е победникот.Значи незнам што има да се преувеличува тогаш фактот што после 2риот изгубен на џокович бил со шампионски менталитет и успеал да го освоои 3тиот без проблеми.Нели нормално било и сите знаеле дека после 1-1 следува 3-1 ? рака на срце се знаеше се осети во играта на федерер пад и неподвижност...немаше свежина едноставно.Значи немаше некоја игра федерер па џокович да покажал нешто вонсериско и да се вратил од изгубена ситуација.....Кладилниците даваа 1.6 за кој ќе освои 3 сет , после 1-1 во сетови . Што значи добивањето на 3тиот сет не било нешто вадење од психичка дупка кај џокович.Сите тоа го очекуваа.
Нема што да обвинува некој дека плачеле фановите на федерер. Јас после 2009та титулата не очекував гс титула на Федерер, а тој освои 1на.. сето наваму од 2011 е бонус според мене.Ако теравме на плачки ќе го дрвев овде како 2-0 требало федерер да води после првите два сета.Нели , ако се фаќаме за сламка може за секој еден поен да го дрвиме...
Не, никаде не прецизирав дека се знаело кој ке биде победникот, никаде не типував кој ке победи, ништо од тоа, само после вториот сет реков дека Федерер физички ќе падне и ќе е поранлив и поголеми шанси му давав на Новак после тој исцрпувачки сет.
Реков, Ноле и во 5ти сет е во можност да делува ко тогаш да почнува мечот, Федерер не, ама не тврдев со сигурност дека тоа ќе е случај, само налагав и ете испадна дека Федерер е тој што попушта и тоа бајаги ...

Али работата е што Ноле кога беше помлад вакви работи го вадеа од терен и го носеа у некоја зона каде он е бетер и од Грабул, си истури нервоза на сам себе и влезе all in, многумина тука ќе се укопаа а Федерер тоа рутински ќе го искористеше со упола сили, Ноле од друга страна па го изигра својот најдобар тенис и не остави никаков простор за компликација некоја, буквално си го трасираше патот до победата и изигра супериорно за негов стандард на трева.

А и човек што освоил 9 слема и е дел од легендите на овој спорт, Секако, под дифолт, е човек со шампионски менталитет, тоа се подразбира, да имаше лузерски карактер немаше да биде дел од таа тениска фела и дел од нив да надмине, а тука секако е и бројот на освоени мастерси.
Ко што рече Родик лани пред финалето на вимболдон, Ноле е веќе легенда момци, незнам што не ви е јасно и нема што да ви смета ако некој така го нарекува и притоа стави листа на тениски легенди со кои ноле има ист број на слемови, а Родик знаеме колку го обожава Ноле.

Како тоа кога го победи Мареј го воспевавте како главен лик во епски раскази, а сега кога Ноле го прегази бил стар и вон форма, јебем ти логику неми е јасно нели може да се признае едноставно Новак беше подобар и тој е тој, како што фанови на Новака признасва дека на РГ беше изрибан од Вавринка.

Најди еден ебан мој коментар каде што имам коментирано ПОСЛЕ мечот со мареј? Пред мечот реков дека ќе биде неизвесен дуел и дека никој не го преценува федерер, ама да не се ни подценува.Сум фан на Федерер,ама се изјаснив 10пати дека одамна е поминато времето.Дури и ова е огромен успех за него на тие години да играш финале на гренд слем.
Исто , никаде не реков дека ФЕДЕРЕР е подобар од ЏОКОВИЧ
кај го прочита тоа ? значи Џокович е подобар и освои што е мн нормално.Сигурно не победил ако бил послаб.....Единствено што овде се контрашиме е тоа што не изиграл нешто воонсериско ноле против супер силен конкурент како што овде го величат.Затоа го пишав примерот со Милан.
Ноле победи бивш шампион кој е на залез на кариера.Не ја оспорувам јас победата, туку се преувеличува неговата игра од неговите фанови.That's all.
Ако се возбудувавме ние вака на времето кога газеже Рф се пред него кај ќе беше крајот.. ќе умревме од радост.
Да го тераа муабетов од Syn фановите на рафа во 2008ма ќе беа потполно во право.Тогаш рафа за противник имаше 5кратен последователен освојувач кој имаше 27-8 години и беше во супер форма.
Ајде доста е муабет , убаво сум расположен не сакам да затупам со форумов денеска :D Со среќа нека му е победата уште еднаш , и уште мн титули нека земи. Подобро тој одколку бикот од шпанија :D

Честитки до Новак. Со ваква игра како денеска, мислам и Роџер и Енди да играа заедно ќе изгубеа. Заврши (ако не се лажам) со 15 неизнудени грешки во цели 4 сета игра. Што е скоро па совршено. Како што мечот течеше така Новак го креваше нивото на игра, а сервисот на Роџер паѓаше. Како додаток, Новак фантастично му го читаше сервисот на Роџер, и повеже од заслужено победи.
Жал ми е за Роџер, бидејќи ова му беше (веројатно) последна шанса. Нова шанса за ГС титула би му била ако некој "друг игра за него", и да ги исфрли Новак, Енди и Рафа. Мада, имавме таков случај лани на УС Опен, и сепак Роџер не успеа.

П.С. ја имав честа втората недела на Вимболдон да слушам преноси од Вишковиќ и Пралица. Денес со Вишко се изнаслушав одлични коментари, колку човекот има тениско знаење, чудо едно. Бил пристрасен, па нормално дека ќе биде, дури и би рекол дека е и помалку пристрасен од тоа што треба да биде. На 2 пати во текот на преносот даде коментар од типот, да уживаме додека овие 4 тенисери играат тенис (Роџер, Новак, Енди и Рафа), бидејќи ова е најдобрата ера на тенис , некогаш.

Alekdruze wimboldon osvoi, jebiga, emocija e vo prasanje so koj i da igra, makar i protivnikot bez edna raka mu igra, posle ona na RG ko on sto go jadese i nie ko negovi fanovi go jadevme :), a uste edno zagubeno finale po red ke bese mnogu i za nas, vaka ok e, se vrakaat nestata vo normala.
Sea ako dade gospod uste sinsinati i amerika, mene dovolno mi e :)

Федерер сам себе се порази, вакви грешки не се простуваат, а скакулецов има среќа што тенисот нема никаква конкуренција, па и покрај тоа едвај победува покрај 34 годишњак, па дури дозволува и покрај него да игра во одбрана, со помалку винери, со помало излегување на мрежа.
Федерер во текот на целиот турнир покажа многу подобра игра, освен денес кога невообичаено направи голем број на грешки од пенал позиција.

Но и понатаму останува жива легенда, каква што скакулецот може само да се надева да стане еден ден.
ramkoven , ti nemash pojma od zivotot a ne pa od tenis . Tolku omraza koncentrirana vo edno chovechko sushtestvo , fascinantno[DOUBLEPOST=1436725321][/DOUBLEPOST]
најако ми е овие од џоко фановиве как осе возбудувате, ко да го победи федерер во 2006та се однесувате. гледате ќе умри на терен 3 сета неможи да изигра на високо темпо
a so Marej mozeshe 3 seta , a sega so Novak ne moze. Do kogo e , do Marej , do Novak , do Fed li e . Ne se machi , ja ke ti kazam , do Djovak e . Da beshe Marej denes , Fed ke imashe duplo povekje servis vineri i nekoj as povekje, ama kaj Djovak toa ne proagja. Plus , behendot na Novak , gledaj snimka , primeti kolku brzo go udira topcheto od behend i mu krati vreme na reakcija na Fed za da avtomatski vo sledniot udar vekje ostvaruva dominacija. Treto , slajsot na Fed denes pak beshe odlichen , ama za razlika od Marej koj ili igrashe poluspin ili pak slajs na toj udar, od Novak dobivashe ubistven ramen behend pod noze, a znaejki deka Fed igra ednorachen behend , mu treba da zeme zamav od najmalce 140 stepeni , ete mu belja na Fed , neiznudena greshka koja shto e ustvari skroz iznudena . Nepoznavachite na tenisot vikaat slab Federer denes , e malo sutra , Djovak e prichinata brat , a ti shto sakash misli si[DOUBLEPOST=1436725444][/DOUBLEPOST]
https://vine.co/v/evpei7HKbF9

:pos::pos::pos::pos:
Сам себе си ебе све најмило
ovie Uniqlo maicite pokvalitetni , proba , se zaeba, Sergio Tachini gi kineshe ko od shala

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom