Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро друже твоето ниво на дискусија е апла дебилно и ретардирано и ке го игнорирам, за дркање не го дркам, се радувам зашто Ноле победил, ако одиме по твојава логика што беше на темава кога Федерер го победи Мареј ? М ? Групни ренди марш оргазми и прскања пред монитор.

Се радувам бе, ми се може, навивам за Ноле, рутински ги доби сезонава и надал и федерер на нивни подлоги, освои слем, и тоа не било кој, оној најпрестижниот, одбрани титула, нормално дека поекспонирани ке се фановите на Новак, што ти е чудно тоа ? И муабетите дркања и јајца отекувања дома на мама и тато да им викаш, тука дискутирај ако дискутираш нормално, бар на темава вакви испади ко твоиве се реткост, запрашај се зашто.

За крајот од твојот пост, јас никогаш не сум фрлал кал на успесите на Роџер и ако некој кој го респектира Федерер ко тенисер и човек на форумов, а не навива за него, тоа сум ја, никад никогаш не сум го омаловажувал на било каков начин, ниту па сум негирал дека е Најдобар на сите времиња.

Никој не ти забранува да се радуваш, и имаш причина дасе радуваш.
Ама во сите твои постови,се силиш како да новак го силувал шампионот федерер.Исто како фан на некој италијански тим да свршува кога неговиот тим го победува Милан во 2015,и да го дрви како победуваат шампиони... кои шампиони бе? шампион кој што праевел парче пред 8-9 години така? И овде е исто бе.Го победил надал на РГ кој што има огромен пад, и го победил 34годишниот федерер.Какви противници се ова ? вонсериски ??? Па да беше федерер 3-4 години помлад имаше да го избриши теренот со џокович денеска.Па си пишал и тоа е тој шампионски менталитет.... Кој шампионски бе другар? во вториот сет на сет топки при свој сервис раката му се отсекуваше на милеников твој, ти шампионски материјал... па види само колку неизнудени грешки има Федерер и јасно е како е добиен мечов.Искрено прегрдо финале едно од најотепаните последниве години на Вимболдон..
Сегашната ситуација се знае каква е, сите се паднати освен Џокович.Реалноста е таа..Надал е и повеќе очигледно,Федерер има квалитет ама не е на највисоко ниво а и физичката спремност е многу слаба што е и нормално.Вавринка и Мареј се играчи со повремени блесоци, не се шампионски материјал.Не сакам да го оспорам квалитетот на Џокович со муабетов, квалитетен играч е ама како го направи како да е вонземјанец упм , незапирливиот што ги победил кралевите Надал на РГ и Федерер на Вмб , како во животна форма дасе кралевиве.

Федерер сам себе се порази, вакви грешки не се простуваат, а скакулецов има среќа што тенисот нема никаква конкуренција, па и покрај тоа едвај победува покрај 34 годишњак, па дури дозволува и покрај него да игра во одбрана, со помалку винери, со помало излегување на мрежа.
Федерер во текот на целиот турнир покажа многу подобра игра, освен денес кога невообичаено направи голем број на грешки од пенал позиција.

Но и понатаму останува жива легенда, каква што скакулецот може само да се надева да стане еден ден.

Нормално, има среча што аљбанеците им е испод ниво да го играат овој спорт, иначе тропки што че земел трофеј. Скакуљец, врска немаш!

Еве некој побара да честитаме.Браво Ноле честитки,до сеа ваков турнир во живот немаш изиграно сите сме сведоци за тоа.А финалето посебно беше :cenzura:

Па ти брате чим беше толку сигурен у победата зошто не отиде у спортска фино лепо да вложиш се што имаш,можеше и на нас да ни кажеш па и ние да вложиме се?Ептен некако сигурен бе у пичку матер,Новак не беше толку сигурен колку што си ти.Али добро ти си посебен од тебе почнува тенисот (y).
Мене ми е криво само што Федерер сам се победи а не дека Џока изигра некој јак тенис,али тебе изгледа обратно ти се гледа.
Новак изигра далеку подобар меч од Федерер денес и за тоа победи,а не поради тоа што Федерер сам се победил,или Федерер неможе да изгуби меч ако не се победи сам.

Dobro, sto se potresuvate? xD Mozda Nole kje mu dade del od funtite na toj sto kje pobedi u debatava ;)

Никој не ти забранува да се радуваш, и имаш причина дасе радуваш.
Ама во сите твои постови,се силиш како да новак го силувал шампионот федерер.Исто како фан на некој италијански тим да свршува кога неговиот тим го победува Милан во 2015,и да го дрви како победуваат шампиони... кои шампиони бе? шампион кој што праевел парче пред 8-9 години така? И овде е исто бе.Го победил надал на РГ кој што има огромен пад, и го победил 34годишниот федерер.Какви противници се ова ? вонсериски ??? Па да беше федерер 3-4 години помлад имаше да го избриши теренот со џокович денеска.Па си пишал и тоа е тој шампионски менталитет.... Кој шампионски бе другар? во вториот сет на сет топки при свој сервис раката му се отсекуваше на милеников твој, ти шампионски материјал... па види само колку неизнудени грешки има Федерер и јасно е како е добиен мечов.Искрено прегрдо финале едно од најотепаните последниве години на Вимболдон..
Сегашната ситуација се знае каква е, сите се паднати освен Џокович.Реалноста е таа..Надал е и повеќе очигледно,Федерер има квалитет ама не е на највисоко ниво а и физичката спремност е многу слаба што е и нормално.Вавринка и Мареј се играчи со повремени блесоци, не се шампионски материјал.Не сакам да го оспорам квалитетот на Џокович со муабетов, квалитетен играч е ама како го направи како да е вонземјанец упм , незапирливиот што ги победил кралевите Надал на РГ и Федерер на Вмб , како во животна форма дасе кралевиве.
Kaде бе друже се силам, како сакаш да коментирам после ова денес, тесно беше у први 2 сета, до душа во првиот тајбрејкот беше убедлив, ама Федерер прв направи брејк, али што после вториот сет ? Па веќе тука дел од вас што навивате за Федерер и го знаете добро видовте како се однесува и свесни бевте што следува.

Кое силење, силење е тоа дека барам одговор за големата шанса која Федерер дефакто денес ја немаше ? Тоа не е силење, дискусија е, ништо повеќе. Фактите се тие, ја ги користам у моите постови, за шампионскиот менталитет на Новак алудирав најмногу ради психолошкиот удар кој до ден денес се осеќаше кај него ради РГ, ама ете после тоа он на најдобар можен начин си ја залечува таа рана, го освојува Вимболдон. Па пред турниров многумина му ги смалуваа шансите само ради РГ, зборам за експертски мислења, не тренираше, гледаше пред се психолошки да се врати во нормала, па беше пред елиминација со Андерсон и тн и тн, али еве, на најдобар можен начин успева повторно да застане на нозе и тоа е тоа, и секако дека секој фан на новак ке се радува, башка Вимболдон е у прашање.

Факт е дека е шампион, дека го има тој карактер потребен за еден Победник и Легенда во овој спорт, тоа никако не можеш да го негираш, Федерер лани заплака, сезонава не, едноставно и самиот беше свесен дека денес Новак е тој кој го заслужи целосно овој триумф, нема тука никакво силење, си праиме муабет, силење се знае што е, ова не е.

Сеа дали сите се паднати, дали не тоа не ме интересира, ко што и не ме интересираат муабетите дали Федерер имал или немал конкуренција кога бил помлад, пред Надал и Ноле, тие муабети ми се безвезни и тотално непотребно, мене најбитно ми е тоа што сеа у моментов се дешава, и ќе се дешава.
Да се силев, да се ложев ко што мислиш, ќе се надевав дека стварно наредна година федерер ке се пензионира а Надал никад нема да се опорави со повредите, и дека Ноле ке доминира у наредни 4-5 години, пишав поназад каков став имам за оваа тројка која се надевам дека долго време уште ке ја глеам, макар тоа значи и помалце слемови за НОвак на крај од негова кариера.

https://vine.co/v/evpei7HKbF9

:pos::pos::pos::pos:
Сам себе си ебе све најмило
е за ова зборам @Aleksandar91 , многумина после таков изгубен сет, почнувајќи од Енди Мареј, ќе се изгубат у време и простор, ќе им треба време за да се вратат у мечот а тоа време може и никад да не го добијат, поготово не против Федерер. Ноле после такво дебилно губење на сет, кое јебига, Се дешава, ипак со федерер игра не со Џумхур, го добива мечот рутински.

А тенисот се знае каква игра е, на нерви, тенка е линијата меѓу рај и пекол тука, и мал е бројот на тенисери денес, на прсти се брои, кои после она у втор сет би се вратиле против Федерер, до душа освен Новак друг таков ја незнам, еве Надал, ама не овде на Вимболдон.

Не знам што се расправате дотолку за непотребни работи..Џокович победи и то е то..што очекувавте вие дека ќе го збриши 3-0 или ќе удира спектакуларни винери?...Џокович со шаблонскиот тенис што го форсира најбитно му е да победи и воопшто не го интересират малоумните мислења во стилот на "Немал конкуренција,Федерер е стар,Надал повреден..."..значи чоекот е најдобар моментално во светот и е прв на ранг листата за нешто што и ние Македонците и Албанците и многу други напатени хејтери на Џокович можиме да сонуваме....какви идиоти значи постојат тоа чудо нешто..Федерер сам се победил:tapp:..па ова не е Мареј...треба и противникот да те принуди на такви грешки,нормално дека Џокович нема топки во порција со сладолед да му испраќа и овај да смечира

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom