- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.466
- Поени од реакции
- 12.007
Добро друже твоето ниво на дискусија е апла дебилно и ретардирано и ке го игнорирам, за дркање не го дркам, се радувам зашто Ноле победил, ако одиме по твојава логика што беше на темава кога Федерер го победи Мареј ? М ? Групни ренди марш оргазми и прскања пред монитор.
Се радувам бе, ми се може, навивам за Ноле, рутински ги доби сезонава и надал и федерер на нивни подлоги, освои слем, и тоа не било кој, оној најпрестижниот, одбрани титула, нормално дека поекспонирани ке се фановите на Новак, што ти е чудно тоа ? И муабетите дркања и јајца отекувања дома на мама и тато да им викаш, тука дискутирај ако дискутираш нормално, бар на темава вакви испади ко твоиве се реткост, запрашај се зашто.
За крајот од твојот пост, јас никогаш не сум фрлал кал на успесите на Роџер и ако некој кој го респектира Федерер ко тенисер и човек на форумов, а не навива за него, тоа сум ја, никад никогаш не сум го омаловажувал на било каков начин, ниту па сум негирал дека е Најдобар на сите времиња.
Никој не ти забранува да се радуваш, и имаш причина дасе радуваш.
Ама во сите твои постови,се силиш како да новак го силувал шампионот федерер.Исто како фан на некој италијански тим да свршува кога неговиот тим го победува Милан во 2015,и да го дрви како победуваат шампиони... кои шампиони бе? шампион кој што праевел парче пред 8-9 години така? И овде е исто бе.Го победил надал на РГ кој што има огромен пад, и го победил 34годишниот федерер.Какви противници се ова ? вонсериски ??? Па да беше федерер 3-4 години помлад имаше да го избриши теренот со џокович денеска.Па си пишал и тоа е тој шампионски менталитет.... Кој шампионски бе другар? во вториот сет на сет топки при свој сервис раката му се отсекуваше на милеников твој, ти шампионски материјал... па види само колку неизнудени грешки има Федерер и јасно е како е добиен мечов.Искрено прегрдо финале едно од најотепаните последниве години на Вимболдон..
Сегашната ситуација се знае каква е, сите се паднати освен Џокович.Реалноста е таа..Надал е и повеќе очигледно,Федерер има квалитет ама не е на највисоко ниво а и физичката спремност е многу слаба што е и нормално.Вавринка и Мареј се играчи со повремени блесоци, не се шампионски материјал.Не сакам да го оспорам квалитетот на Џокович со муабетов, квалитетен играч е ама како го направи како да е вонземјанец упм , незапирливиот што ги победил кралевите Надал на РГ и Федерер на Вмб , како во животна форма дасе кралевиве.