Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како се упрпа кокошката од Роџер а-у..:LOL::LOL::LOL::pos::pos::pos:
А дојде крајот на сетот,не знаеше кај тера.Има зицер позиција,тој игра драјв волеј во близина на Федерер со 20 на сат.:pos:

Федерер како на тренинг денес,а на Мареј го изеде притисокот.

Не знам зошто ама нешто ми вика дека Федерер ќе то истепа Мареј ко мачка у вреќа
Мистер Роџер Федерер
bvJzLSe.gif

Изриба трева со Мареј, пред турниров би навивал за Мареј но сега бев за Федерер бидејќи дебилите британци се пробаа да ги опструираат играчите кои играа против Мареј....

Многу е јак еј, баш како на тренинг ги тепа овие младичиве, честитки, имаше неколку јаки поени, и покрај тоа што Мареј не даваше можност за повише атракција пошто не беше противник кој се спротиставува.

svaka cast za federer, marej e smeska, ako mu e so onoa lezboson od trener, so cel pamet go izbrka lendl za ovaa haha, kakov pacer, nek se ebe i on i dejli mejl i site ostali britanski bljuvotini, finaleto sto se cekase !!!

Јас лично и одговорно давам 1.20 квота за Федерер во финалето доколку ја повтори играта од денес. :P Мареј не беше воопшто лош денес, Федерер едноставно потсети на една од најдобрите игри. Не му даде ни брејк топка на својот противник и влегува во финалето со само еден изгубен сервис гејм и тоа против Симон во четвртфиналето.

Спасени брејк топки на Федерер годинава на Вимблдон, од прво коло, до полуфинале, импресивна статистика.

прво коло против Џумхур 0/0
второ коло против Квери 2/2
трето коло против Грот 0/0
четврто коло против Баутиста 0/0
четвртфинале против Симон 0/1
полуфинале против Мареј 1/1

Во 6 мечеви и цели 19 сетови, Федерер се соочи со 4 брејк топки, 3 од нив спаси, единствен брејк претрпел против Симон. :)

svaka cast za federer, marej e smeska, ako mu e so onoa lezboson od trener, so cel pamet go izbrka lendl za ovaa haha, kakov pacer, nek se ebe i on i dejli mejl i site ostali britanski bljuvotini, finaleto sto se cekase !!!

А како е трудна таа бе?

Цело време тврдев дека Мареј ќе тепа, ама каква игра на старово...Немам коментар.За Вавринка на Роланд мислев дека посовршен меч тешко некој да одигра, ова денеска од Роџер беше врв.Какви сервиси какви ритерни, секој втор сервис на Мареј беше опасен ритрн да не јаде, игра на мрежа да не зборам, вака не играше 2003-2007 :) По се изгледа дека ќе му враќа на Новак за лани, ама како утнав денеска боље ич да не коментирам.

Мареј има смешен втор сервис, за тоа се зборувам уште од ланската сезона. Федерер одигра перфектен меч, али не сум сигурен дека ова е скроз доволно за Ноле. Мислам дека многу тешко да потвтори вакво серверско издание, а дури и да го повтори не би рекол дека лесно ќе помине. Федерер и лани сервираше страшно против Ноле па пак загуби. Ноле е каде каде подобар сервер од Мареј и вториот сервис му е одличен. По мене Ѓоковиќ освојува.

П.с. Серена премногу ја почитувам и сакам да го сруши рекордот на Граф. Од друга страна веќе година и кусур Мугуруза ми е една од најомилените тенисерки. Упм, не знам за која да навивам...

Мареј има смешен втор сервис, за тоа се зборувам уште од ланската сезона. Федерер одигра перфектен меч, али не сум сигурен дека ова е скроз доволно за Ноле. Мислам дека многу тешко да потвтори вакво серверско издание, а дури и да го повтори не би рекол дека лесно ќе помине. Федерер и лани сервираше страшно против Ноле па пак загуби. Ноле е каде каде подобар сервер од Мареј и вториот сервис му е одличен. По мене Ѓоковиќ освојува.

П.с. Серена премногу ја почитувам и сакам да го сруши рекордот на Граф. Од друга страна веќе година и кусур Мугуруза ми е една од најомилените тенисерки. Упм, не знам за која да навивам...
Вака нема сервирано сигурно, еден брејк му имаат направено на цел турнир :D
Иначе кога сме кај брејковиве, мислам дека Надал и Родик го држат рекордот за освоен гренд слем со најмалку загубени сопствени сервиси.По 5 имаат двајцата Надал(Ус Опен 2010) Родик(Ус Опен 2003)

Врвна демонстрација на тенис на трева од Федерер. Би сакал да го добие Џокович, не можам да го поднесам тенисот што Џокович го игра на трева.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom