Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ноле паник моуд, ес вел.

Што пропушта Новак :facepalm:

Се самоуби. :гик:

Da ti eam misirot, sam mu dade na dedovo da se vrati

Ајмоооо Рожеееее......

E oва е самоубиство веќе :D
Пак ќе добие Ноле, али зашо да игра 5 саата кога можеше за 2 и пол да го добие.

Епа ете и двајцата си подарија сет сеа од почеток пак. :icon_mrgr:

Ау, какви поени имаше во тајбрејков, милина, жално ќе беше да заврши во 3 сета. Сепак мислам оди 3-1 за Ноле оваа, многу подобро изгледа на терен.

Таман кога се спремав да го исклучам телевизорот, Федерер се врати во игра :pos:
Страшно голем број на глупави грешки си прави, едвај ја префрла топката над мрежата, сервисот никаков му е, ама се држи сеуште иако не му е денот воопшто.

И двата грешеа али Роже многу...ете гледајте и сега како греши на негов сервис...

Golem znak ? e kako ke se odnesuva Federer vo ostatokot od mecot, ova i ne e tolku strasno za Nole so ogled deka fizicki e pospremen sekako, pomlad e a i u vakvi mecevi znae 5 seta da drzi nivo mislis togas pocnuva mecot, federer neznam kako ke se ponasha, vo godini e, servisot moze da mu zatai, da nema sila, ranliv ke e mnogu poveke, Nole ne.

Ali ajde, da vidime, eve i sea paralelata ja utna novak, prilika za passing shot i odma brejk. Knele.

Golem znak ? e kako ke se odnesuva Federer vo ostatokot od mecot, ova i ne e tolku strasno za Nole so ogled deka fizicki e pospremen sekako, pomlad e a i u vakvi mecevi znae 5 seta da drzi nivo mislis togas pocnuva mecot, federer neznam kako ke se ponasha, vo godini e, servisot moze da mu zatai, da nema sila, ranliv ke e mnogu poveke, Nole ne.

Ali ajde, da vidime, eve i sea paralelata ja utna novak, prilika za passing shot i odma brejk. Knele.
Она што го направи Новак во вториот сет е одлика на целата негова кариера кога се во прашање битните мечеви, и исто така одговор на прашањето зошто нема 2-3 ГС турнири повеќе во своите витрини.

П.с. Вториот сервис на Федерер на 7-6 за Ноле во тај брејкот :drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom