Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И да има бе, на централниот терен се игра. :D Нема дожд иначе, супер време, 24-5 степени. :)

Може поарно ќе беше (за мене) Мареј-Федерер да играа први, оти обично околу 7 одиме на фудбал, па баш најинтересното ќе треба да го испуштам, ама ајде може и да нема деца денеска. :D

Уште деца се викате бе, магариња едни? :ROFLMAO:

Мене ак ме најдовте минатогодишна реприза од финалето. Роџер 3-1, Џокац 3-1 денес и то е то.
Жени дубл победи на Хингис/Мирза и Макарова/Веснина. Сите среќни, весели. :D

Овој Опелка сличен на Квери..Првиот носител Фритц губи од него иначе.[DOUBLEPOST=1436529363][/DOUBLEPOST]Додуша и во фацата си личат,двајцата како свињи се.:sramezliv:

Последно уредено:
Па еден копиљ како овој хрватот на спортклуб кога свршува кога на Ноле му оди лошо , замислете колку се ситат и сакаат да го оцрнат овие англиските и др медиуми од каде што има по некоја ѕвезда која му е конкурент на Ноле.

Порано ич не го сакав , али баш ќе ми биде мило да им го набоде вториот вимблдон по ред.

Uspan Nole, bi trebalo daleku polesno da stigne do pobeda denes od ova sto sega go pokaza, premnogu shansi mu dozvoli na Gaske na vtor servis, ne veruvam deka ova ke bide slucaj i vo ostatokot od mecot taka da Gaske mora i te kako da si go popravi servisiranjeto, ili da se nadeva deka Nole ke bide polos od ova sega sto go pokazuva, a neznam dali e toa vozmozno so ogled deka obicno kako tece mecot taka i go podignuva svoeto nivo na igra.

Новак за сега не игра добро али игра доволно за да го победи Гаске,во финалето сигурно ќе игра далеку подобро и ќе биде сигурен во своите удари,и нема да прави многу грешки.

Можеше Гаске многу подобро да изигра во тајбрејкот,ама се самоуби јебига.Сега до крајот доминација на Ноле ќе гледаме.

Новак со ваков сервис 79% (погоден прв) не смее да му допушта олку шанси на Гаске.Два гема имаше брејк топки, два 15-30, еден(кога го промаши смечот Гаске) беше блиску до 0-30.Со ваков сервис само 1,2 гема сигурни до сега се малку.Мора да ја поправи играта зашто кога тогаш ќе му падне сервисот, додека од друга страна Гаске има 50% прв сервис внатре, што не верувам дека ќе остане толку малку до крај.Како и да е има добар резултат Новак, ама играва мора да ја поправи

Новак за сега не игра добро али игра доволно за да го победи Гаске,во финалето сигурно ќе игра далеку подобро и ќе биде сигурен во своите удари,и нема да прави многу грешки.

Oд каде знаеш?

Oд каде знаеш?
Па не му е исто кога се спрема за меч против Гаске кого го добива многу лесно до сега во нивните дуели и нормално е да влезе во мечот по опуштен, за разлика од недела (ако победи денес) каде нема да смее да се опушти и од почетокот ќе игра со цела сила и ќе ја подигне играта како што прават скоро секогаш големите играчи.

Се наку*чи од челинџов, дури и изнареди се по список, ако добро видов.:pos::pos:

Битно си го зема пак гемот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom