Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Коментаторов на спорт клуб некако многу наклонет кон азаренка,изгледа ја има сингалче опнато:D.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
24 аса ? Wow !!! Серена, жениште, матер ти еб.м... По по по, меч на кариерата на Серена. Одлично. Убајни.

А

Анноун

Гостин
bootylicious се растурила денес. Тешко да и Агнјешчето ќе може нешто да направи против ваква Серена.
Само 12 Гренд Слема има досега Серена , заслужува повеќе . :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
За Вики бев, ама денес не биваше против црната. 24 аса, 94% освоени поени после прв сервис во првиот сет, 30ина винери повеќе .. NOTHING TO DO HERE.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Асовите на Серена оставаат дупки на теренот, комплетна санација треба отпосле :D

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
луѓе, ај да прашам за утре нешто. гледам коеф за новак да победи е 1,40. толку е подобар од федерер или?
нешто слушнав дека федерер е повреден. вистина е то?
кој сака да ми одговори нека ме цитира, битно ми е за утре сингл да ја лупам!!!
фала многу! позз

Член од
23 август 2010
Мислења
39.509
Поени од реакции
114.609
Шампионска игра на Серена, 24 аса чоече, па 90% од машките тенисери би можеле да и подзавидат. Секоја чест апсолутно заслужено финале, мислам дека минимални шанси има Радванска таму, типувам на 5та титула на Серена.
Што се однесува до мажите иако пред турниров мислев дека Роџер ќе го освои, а моментално сум за Мареј поради тоа што Рафа испадна, сепак предност му давам на Новак бидејќи најверојатно ќе се игра под затворен кров, кажаа прееска овие од Спорт Клуб дека утре цел ден ќе има обилни врнежи од дожд, што и те како му одговара на Ноле. Но, ипак Федерер е од другата страна на мрежата, утре ќе биде финале пред финалето, вистински спортски празник ќе биде утрешниот ден. Прво две полуфиналиња во машка конкуренција па вечерта Македонија-Доминиканска Република, милина. :)

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Серена ако не е повредена нема кој да ја победи!
И со мажите да игра ќе се држи, едноставно како ѕвер е!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.940
Поени од реакции
16.238
Да ја е*бам во дебелиот газ.:D Ме нервира, ама стварно па добро игра, и нема рамна. Можеби да не беа повредите кои ги имаше, ќе беше тенисерка која најдолго се задржала на врвот на ВТА листата, ретко од тенисерките оставиле толкав впечаток.
Овие што сега идат тенисерки се од денес за утре, една повреда и ги снемува, многу брзо паѓаат во форма, жив пример е Возниацки, па и Ивановиќ, Јанковиќ..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Овај 1.30 шо го дават за Србинот утре од гла ќе им се мани. Ферџо победува 100%. И некој праша дали е толку подобар ? Не е воопшто подобар, а кога станува збор за овие двата, па и за било кој би играл против Роџер на Вимболдон, секогаш другиот е аутсајдер. Епа, види сеа.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
луѓе, ај да прашам за утре нешто. гледам коеф за новак да победи е 1,40. толку е подобар од федерер или?
нешто слушнав дека федерер е повреден. вистина е то?
кој сака да ми одговори нека ме цитира, битно ми е за утре сингл да ја лупам!!!
фала многу! позз
Последно финале на Гренд Слем на Федерер е лани на Ролан Гарос. Оттогаш Новак има 4 финалиња на Гренд Слем, два пати во полуфинале го победи токму Федерер(На УС Опен и Ролан Гарос), а во меѓувреме Федерер загуби и од Надал во полуфинале на АО. Јасно е дека Федерер е топ тенисер, но последниве две години не може со Рафа и Ноле. Два пати загуби од Ноле годинава, не успеа да земе ни сет. Фаворит е Новак, оправдан е коефициентот, ама сепак не би играл сингл на 1,4 коеф иако сум за Новак лично. Плус 41 гем ми е посигурно, истото го мислам и за Цонга-Мареј.

Кај жените не играше баш лошо Азаренка, ама беше невозможно против ваква Серена. Мислам дека и во финале лесно ќе се справи со Радванска.
--- надополнето: 5 јули 2012 во 18:31 ---
Овај 1.30 шо го дават за Србинот утре од гла ќе им се мани. Ферџо победува 100%. И некој праша дали е толку подобар ? Не е воопшто подобар, а кога станува збор за овие двата, па и за било кој би играл против Роџер на Вимболдон, секогаш другиот е аутсајдер. Епа, види сеа.
И на Росол 1,01 од гла им се удри :P

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Поради чудниот и неподнослив крик не ја сакам Азаренка, како и некои вакви фаци.

Како да се спрема да убива некого, само и смета нешто....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom