Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
40.004
Поени од реакции
116.775
Ради кровот ја одложија на 40 минути, зашо ако не беше кровот ќе паднеше мрак и немаше да има услови за игра.

С

сашенко

Гостин
Ради прекините као демек изгуби а? Прекините се за двајцата, исто беше и на Роланд Гарос. Штом Новак не се жалеше, и Рафа шшшшшшшшшшшт.... т.е фановите де, Рафа не верувам да каже такво нешто, ама не би ме чудело да испадне така пошто него и мува да прелета го деконцентрира

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770
Поздравот на крај од Надал беше мајко мила. Ме изненади играта на Росол иако не го гледав цел натпревар. Морам да признам дека Надал воопшто не ми е омилен, намќорче.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Поздравот на крај од Надал беше мајко мила. Ме изненади играта на Росол иако не го гледав цел натпревар. Морам да признам дека Надал воопшто не ми е омилен, намќорче.
Поголем намќор од гавранот ако има...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Од утре, Вимблдон за мене е АТП 250 турнир на кој играат некои ботови :D

Шала на страна, ќе се опоравам некако од поразот на Надал, навистина тешко ми падна, очекував барем да го гледам до крајот на втората недела, затоа, ги освојува Олимписките Игри. Vamos Rafa! :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770
Поголем намќор од гавранот ако има...
Ти природно си глуп или глумиш? Нема да идам офтопик, ама Ноле само намќор не е, често приредува шоу на публика. Нема да ти оправам, ниту пак да те цитирам.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ти природно си глуп или глумиш? Нема да идам офтопик, ама Ноле само намќор не е, често приредува шоу на публика. Нема да ти оправам, ниту пак да те цитирам.
Немој да ја валкаш темата со погрдни зборови за Рафа, зашто ако пишам за вашиот нема да ми стасаат 1000 страни...јасно!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.103
Види, не знам што ќе направи Надал до крај, дали ќе тепа или ќе загуби али ако пројде да ти кажам дека ништо не мора да значи што се мачел вака со Росол. 2010 година Рафа играше 5 сета со Хасе и со Печнер па после ја освои титулата. Вакви проблеми на големите тенисери им се случуваат од проста причина што противникот е анонимус за нив, исто како и Росол денес.
Едит: Еве брејк во 4тиот сет, Рафа иде во 3то коло, повеќе од јасно е тоа.
Nope, ispraven mi bil vpecatokot, i so Belucci i so Rosol, ne bese rabotat dali ke gi pomine, ama vakov Rafa na treva ni vo son ne moze protiv Nole, maksimumot 1 set da mu zeme mada godinava mozese i so 3-0 u finale da go pobedi. Samo mene dilemata mi bese a i seuste istatа dilema vazi, kako ke se nosi so Fedeks na ovoj turnir. Ne be, kolku i da me ubeduete ama Fedeks vaka Fedeks onaka, star e i se, nikad, ama nikad nema da go otpisam ( makar i na podloga od zemja donesena od mars se igra ) osven koga ke se penzionira. :D

Mene licno ne me iznenaduva ovoj neuspeh na Nadal, znam deka tebe ko fan tesko ti e toa da go priznaes ko i mene za Nole sto mi bese za RG ( mada prijatno me iznenadi vo finaleto do prekinot od cel eban proklet mizeren nikad da ne se povtori den ) ama ne be, ne e toa toa na treva u momentov, apla beshe ocigledno vooclivo ova cim i ja ko neuk za ovoj sport, odnosno ko covek koj samo go prati i nisto poveke sum go primetil toa, cudno stvarno ama toa e ... mora da trpi promeni negovata igra za da se adaptira i na drugi podlogi osven zemjata zasto ova e nedozvolivo za vakov kalibar od teniser.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
За погоре шо се расправате, објективно Ноле е најфер во односите со играчите, признавањето пораз, поздравувањето на мрежа, а посебно тоа БРАВО гестот со рекетот што го прави после добар поен на противникот, не го прави никој...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.103
За погоре шо се расправате, објективно Ноле е најфер во односите со играчите, признавањето пораз, поздравувањето на мрежа, а посебно тоа БРАВО гестот со рекетот што го прави после добар поен на противникот, не го прави никој...
И ретко кој на своја штета признава грешка на судија и тоа во доста деликатен момент за него, односно, дозволува поенот наместо нему да му биде препишан, да му се препише на противникот, така направи во финале против Надал.

Нема везе, haters gonna hate anyway, џабе на таа тема да се дебатира, некој коа си зацртал нешто ... зацртано е и тоа е тоа.

С

сашенко

Гостин
Во последно време ретко кој ги прави тие работи како Ноле а не е нешто ново во спортот, поготово во тенисот. Али секоја чест, секако :cuc: Драстично ми го смени мислењето за него со ваквиот однос последнава година ипол

L

Löwe

Гостин
Кој ќе ве слуша сега има до крајот на животот со овој пораз од второ коло Вимблдон има да трубите :(
Сега Мареј ми е фаворит број 1 за освојување на Вимблдон.
А мислам дека Росол со онаква игра против било кого да играше ќе победеше. И Сампрас и Федерер заедно да беа на другата страна ќе изгубеа. Росол сета среќа ја потроши и очекувајте во другово коло со Колшрајбер лесна победа на Колшрајбер со 3-0.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Надал :pos:
Еве му шанса за мареј конечно да земе гренд слем. Иако имам чувство дека Федерер ќе освои и фино лепо ќе се врати на прво место :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom