WIMBLEDON 2010 (21/06-04/07)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Ja тенисот го гледам заради оваа „лепотица“

:vozbud::vozbud::vozbud:

Изгледа овој муабет за гледање, „разбирање“ на тенисот треба да се префрли на темата посебна за тенис, а не на оваа. :pipi:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Ок де мал офтопик не е на одмет, се извињавам за скренување од тема :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас генерализирам, тука не спаѓате ти и Рок н Рола, нека ми опрости некој ако сум го изоставил мислам дека и Ла Лока има солидно познавање.

Тоа сите женски требаше да го преправам во повеќето, тоа е факт. :)
А таман сакав да напишам еден хејтерски пост:smir:
Во секој случај на овој офтопик би го рекла следново,постои огромно фолирање кај женска популација дека пратат некој спорт,сведок сум на такви испади.Но познавам неколку припаднички на мојов пол кои сериозно ги загрозуваат познавањата на машката популација.
ЕДИТ:Да навивав само ради тоа што некој тенисер бил згоден немаше да гледам више тенис пошто Сафин се откажа:icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
А таман сакав да напишам еден хејтерски пост:smir:
Во секој случај на овој офтопик би го рекла следново,постои огромно фолирање кај женска популација дека пратат некој спорт,сведок сум на такви испади.Но познавам неколку припаднички на мојов пол кои сериозно ги загрозуваат познавањата на машката популација.
ЕДИТ:Да навивав само ради тоа што некој тенисер бил згоден немаше да гледам више тенис пошто Сафин се откажа:icon_lol:
Види јас можеби навивам за Федерер имам некои спротиставени размислувања ама сум реален, и фала богу знам да направам разлика помеѓу некој што прати спорт и некој "позер" нели.

Иначе признавам, не сум меродаваен да зборам за машка лепота нити пак сакам, така да за Сафин ќе мора да ти верувам :)

За крај, сосема си во право, постојат напалени девојки кои пратат спорт само за да ги гледаат мускулестите тела на згодните спортисти али тоа е тоа, од друга страна не би било поинаку! Напротив бетер! се разбира доколку поимот за женска лепота би бил поврзан со истакнати мускули нели :icon_lol:

Како и да е да не забегуваме офтопик, се извинувам уште еднаш :pipi:

П.С. Честито титула !

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Доволно беше да се погледнат полуфиналните мечеви и да се види дека беше нереално да се очекува дека Бердих ќе земе сет.
Во почетните мечеви Надал имаше проблеми, но при крајот на турнирот забележливо беше подобрувањето во играта.
Бердих беше само константен и ништо повеќе, имаше голема среќа што успеа да ги начека вториот и третиот светски тенисер во толку лоша форма. По играта што ја гледав навистина ќе ми беше изненадување ако успееше да земе барем сет.

За жал моите очекувања се исполнија и немаше поизедначено финале, немаше толку атрактивен тенис и прилично лесна победа на Надал.

Следува сезоната на тврда подлога, која што е многу потешка за Надал.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
И тука сте почнале Рафа вс Федерер... Фанови сме на клубови на кошаркари.Фан сум на Ливерпул го мразам Јунајтед,фан сум на ЛеБрон го мразам Коби но во тенисот се случува некоја чудна хемија.Фан сум на Рафаел но едноставно неможам да го мразам Роџер.Човекот си е институција.Рафа си е скромно момче а после интервјуто очигледно и чичко му е.Рафа од секогаш велел дека Роџер е недостижниот врв...
Рафа има 8, Роџер дупла повеќе... Ако почнеме врз база на овој податок да тумачиме кој е подобар не стигаме далеку
Прво ... Роџер беше најдоминантен во период кога се повлекоа две легенди Агаси и Сампрас.Конкуренција му беа Хјуит и Родик
Второ ... Рафа игра во период кога се појавуваат тројца играчи негови врсници кои се горе доле како него + Роџер.Во таа конкуренција гореспоменативе конкуренции на Роџер (Лејтон и Енди) едноставно се загубуваат што само говори за првичната конкуренција
Трето ... Да не се појавеше момчето Надал јас ГАРАНТИРАМ дека Роџер до денеска ќе имаше најмалку 20 титули
Четврто како заклучок
Роџер го има повеќе талентот а Рафа макотрпната работа и снага.Роџер е роден тенисер, Рафа е направен со многу труд и работа.Независно дали е маестро на тениската игра да беа тој и Рафа генерација и заедно да влезеа во професионалните води денеска Рафаел ќе имаше повеќе гренд слем титули
Дали ќе ги стигне гренд слемовите на Роџер?
Ако биде како што рекол Мекинро и ако го држат колената би направил проста метематика...
Додека Рафа е професионален тенисер и игра без повреди нема никој да го сопре на Ролан Гарос.Ако неговата кариера трае уште 5 години, очекувам исто толку трофеи во Франција... Ако освои нешто друго ќе биде бонус

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Надал не е нормален бе!! Финале @1.35 и го оправда коефициентот сет не му даде на чехот секоја чест си заслужи титула човекот :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom