WIMBLEDON 2010 (21/06-04/07)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Браво за Рафа, секоја чест заслужено си победи

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
После ланското пропуштање на турниров Рафа подобар настап не ни можеше да има.8 титула е за честитики,само се надевам дека колената нема да бидат причина да го напушти тенисот прерано.Роже испиша историја со 16 титули и одлична игра,меѓутоа земјаќи ги предвид годините на Рафа воопшто не е невозможно да ја достигне оваа цифра.
Очекував да се сретнат во финале двајцата,затоа што нивните меѓусебни дуели го направија тенисот поубав во секој случај.
Како и да е,Федерер е на залезот на кариерата и мислам дека сеуште игра за да го надмине Сампрас со титули на Вимблдон иако неговата форма веќе не е иста па очекувам да се повлече за некое време.Само не би сакала во исто време да ги снема и двајцата од тенисот затоа што тениската игра многу ќе загуби.
Заклучно според мене,овој Вимблдон беше најубав до сега од оние што ги имам следено,сруши неколку рекорди,Махут-Ишнер испишаа историја што верувам нема никогаш да се надмине.Убаво одигрна турнир иако помалку досадно беше во женското натпреварување,некој мора сериозно да и контрира на Серена премногу е доминантна.Но тоа ќе видиме наредната година.
ЧЕСТИТО ТИТУЛА РАФА....:pehar::pehar::pehar:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Тони Надал: Не би се кладел на Рафа

"Teško da će se to ostvariti. Ne znam, ali ako bih morao da se opkladim, rekao bih da ga neće stići", izjavio je Nadalov stric i trener Toni.

Usledilo je pitanje da li je Rafa bolji teniser od Rodžera?

"Nije. Rodžer je šest puta osvojo Vimbldon, Rafa dva puta. Rodžer ima duplo više grend slem titula".
Nadal je skoro pet godina mlađi, međutim, da li će mu zdravlje dozvoliti da dovoljno dugo ostane na terenu?

"Ima šansu, ali ne verujem da će biti dominantan sa 28-29 godina. Ipak, mislim da ima u nogama još tri do pet dobrih sezona. Ko zna koliko još puta može da osvoji Rolan Garos i Vimbldon", rekao je Patrik Mekinro, nekadašnji teniser, sada selektor Dejvis kup tima SAD.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Што има лошо во тоа,женски од тенис не се разбираат па тоа си гледаат.

С

сашенко

Гостин
Заслужена победа и нека му е честито....може да го стигне федерер со 16 ама многу ке зависи тоа од колената....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Има, неможат да направaт реална проценка а постираат на место каде што има луѓе што и тек како можат. При тоа се губи квалитет на дискусија..иначе абсолутно никаков проблем нема :)

Заслужена победа и нека му е честито....може да го стигне федерер со 16 ама многу ке зависи тоа од колената....
Ако го стигне јас бришам јузер ископирај го ова, и чувај го.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
:)Интересна финта за фалење,убедување и хејтерство.За 5 год не знајме дали ќе бидиме живи бе:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Кое црно фалење и хејтерство?? стисни на мојот јузер и разгледа ги постовите, и пробај да најдеш еден пост како што сум рекол лош збор за Надал освем дека нема манири???

Единиствениот што може да се спореди со Роже е он за мене и ниеден друг. Ама дека ќе го стигне, нема шанси што заради проблемите што би ги имал во иднина бидејќи игра со многу високо темпо а и заради тоа што е многу тешко да се одржи форма на долга период.

Бтњ очекувајте уште најмалце 2 грен слема од Роже, имал он и потешки периоди од ова.

На Роналдо тоа му се случи многу порано, истите проблеми ќе ги има Надал да трчаш спринт и да кочиш така у место е смрт за КОЛЕНА! Истото го правеше и Роналдо ако си го гледал (чисто сумљам)

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Честито за Надал, сосема заслужено си овои уште еден Гренд Слем Турнир, овај е 8ми. Се надевам 9тиот ќе биде US Open

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ЕПИК! сега ми е јасно зашто сите женски навиваат за Надал :)

Кратко и јасно.

Ок, ова не ви требаше, не бидете такви шовинисти. Женско сум и од првиот момент кога го видов Надал навивам за него, затоа што го обожавам неговиот начин на игра, затоа што кога игра игра со емоции и секој меч го прави поинтересен и поатрактивен за гледање. Со неговото појавување на тенис-сцената го размрда тенисот како игра!

Ве молам немојте така да зборите дека жените гледаат тенис зошо не се разбираат. И повеќе од доволно јас како индивидуа се разбирам и не сакам да читам генерализирања, затоа што ме навредуваат како особа.

И фудбал сакам исто како тенис и исто ме нервираат коментарите кога ќе ми кажат дека гледам заради убавина.

Има женски што сакаат да гледаат добра игра, возбудливи и пресвртливи натпревари, не гледаат убавина!!!!!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Јас генерализирам, тука не спаѓате ти и Рок н Рола, нека ми опрости некој ако сум го изоставил мислам дека и Ла Лока има солидно познавање.

Тоа сите женски требаше да го преправам во повеќето, тоа е факт. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom