WIMBLEDON 2010 (21/06-04/07)

Статус
Затворена за нови мислења.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Честитки за Надал, одлично изигран турнир. Иначе стварно многу ситни души има на форумов, пред се дечиња ама нема везе пубертетот (созревањето) за некои многу покасно доаѓа! :icon_lol:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А некој кажа дека Надал немал шанси и дека Бердих ќе тепа а? :pos2: :pos2: :pos2:
ЧЧЧЧААААААААААО!!

РАФАлно! Како вистински шампион!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.137
Честитки за Надал, заслужено си победи.. Бердих толку можеше, и ова е преголем успех за него..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
се виде дека бердих до финале стигна за кладилнци не можеше еден сет да земе :pos2:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Ај гитла, сеа ти немој да се појавиш веќе...:tv:
Нема везе, не сум ја ко некој што кења и после ко ќе го посерат неговиот миленик го нема со месеци на форумот да се појави. И плус не сум за Бердих, но ме нервира фактот што ептен си го преценувате човекот, не дека не е јак ама сепак малце смирите страсти, а за некое време ќе дојди сам себе да се победи, нема потреба некој друг да го тепа ;). Е после да те видам кај ќе одиш.
Уште 2-3 години ќе го гледате т.е додека го држат колената, а се гледа колку го држат :smir:
п.с Честито за одличниот турнир на Надал и за втората титула од Вимблдон.

И не кењајте дека Рафа е подобар од Федерер, барем за тоа бидите еднаш реални ;)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Нема везе, не сум ја ко некој што кења и после ко ќе го посерат неговиот миленик го нема со месеци на форумот да се појави. И плус не сум за Бердих, но ме нервира фактот што ептен си го преценувате човекот, не дека не е јак ама сепак малце смирите страсти, а за некое време ќе дојди сам себе да се победи, нема потреба некој друг да го тепа ;). Е после да те видам кај ќе одиш.
Уште 2-3 години ќе го гледате т.е додека го држат колената, а се гледа колку го држат :smir:
п.с Честито за одличниот турнир на Надал и за втората титула од Вимблдон.

И не кењајте дека Рафа е подобар од Федерер, барем за тоа бидите еднаш реални ;)
Моментално, зборам моментално .. е БОГ за Федерер. И за меѓусебните дуели да гледаме пак губи Федерер. А ако гледаме по титули, тогаш Федерер е пред сите, секоја му чест.

Инаку честитки за Надал повеќе од заслужено си победи и со го зграбча трофејот. Се зацврсти на првата позиција и никој нема да го симне!!! Нека продолжи цела година така и и и и и незнам !!

ВАМОС РАФА !!!

п.с. - Сликички може од некој ? ? ?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Моментално, зборам моментално .. е БОГ за Федерер. И за меѓусебните дуели да гледаме пак губи Федерер. А ако гледаме по титули, тогаш Федерер е пред сите, секоја му чест.
А кога беше Федерер БОГ, овие сеа што навиваат за Рафа не ни гледаа тенис(чест на исклучоци).
Секој си има свои моменти. Титулите говорат се, нема потреба да се напињаме.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
А кога беше Федерер БОГ, овие сеа што навиваат за Рафа не ни гледаа тенис(чест на исклучоци).
Секој си има свои моменти. Титулите говорат се, нема потреба да се напињаме.
Титулите ја красат кариерата, но ако споредуваш 2 тенисера, најпрво ке гледаш меѓусебните дуели, па потоа ќе рамниш. Океј.

Ништо не говорам само говорам за моментална состојба, кога беше Федере на врв беше, сепак когак е се сретнеше со Надал беше премногу тешко, и повеќето дуели ги има зимано Рафа Надал, тоа е факт! Али човекот си сруши рекорди (Федерер) си дојде до висока цифра на титули и сега гледаш ... ќе го нема никаде, еве падна на 3то место на АТП ако не се лажам, а ако продолжи така тешко се пишува за неговата кариера ..

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Никој фан на Надал не го оспорува тоа што го има направено Федерер.Најдобар на сите времиња,како што кажа титулите кажуваат се.Но во моментов ние не го преценуваме Надал.Тој е класа над нив како да не е од оваа планета.Во моментов само БОГ е зборот за Надал спрема Федерер а и во меѓусебните дуели го крши.А не заборавајте има за 24 г па не верувам дека брзо ќе му откажат колената.И да,сега откака вашиот Федерер е рупица навивајте против Рафа да не го стигне во успесите.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Ја ко неутрален фан зборам, имам симпатии кон Ноле, ама да сум страствен навивач на некој тенисер не сум.
Ама тениската кариера на Федерер не е само дуелот помеѓу Надал. Човекот изиграл мечеви и мечеви и сигурно не го ставиле прв на АТП листата ради реда, сигурно заслужил за да биди број еден во светот. Еден дуел со некој си тенисер не одлучува за тоа кој ќе биди број еден на АТП листата, но ете тоа некој не го сфаќа, јебига.
Толку.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Ја ко неутрален фан зборам, имам симпатии кон Ноле, ама да сум страствен навивач на некој тенисер не сум.
Ама тениската кариера на Федерер не е само дуелот помеѓу Надал. Човекот изиграл мечеви и мечеви и сигурно не го ставиле прв на АТП листата ради реда, сигурно заслужил за да биди број еден во светот. Еден дуел со некој си тенисер не одлучува за тоа кој ќе биди број еден на АТП листата, но ете тоа некој не го сфаќа, јебига.
Толку.
Па гледаш што ти зборам јас цело време? Ако споредуваме 2 тенисери како може да гледаме, а ако гледаме од една точка пример Федерер, кој постигнал многу е многу ! И џабе не беше прв на АТП листата е играл мечеви и е победувал, џабе нема 16 гренд слама, па затоа БЕШЕ број еден во светот. Работите се свртаа, Федерер падна, надал со неговата јака игра и форма постигна добри резултати и ете кој е прв сега!!

Многу очигледно, нема што да се буни ситуацијата, барем ја така гледам.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Времето ќе покажи.
Сепак Федерер е на залезот од кариерата и незнам зошто од него очекувате некои резултати, тој кога требаше си го направи неговото.
16 Гренд слем титули. Неколку мастерси и завршни мастерс турнири освоени. Последен Гренд слем што освои беше во Австралија 2010, другите се сите скоро пред 2-3години, повеќето од титулите. Значи на возраст околу 23-25 години колку што има и сега Рафа.
Но ајде нека се тешат фановите дека во меѓусебен скор Рафа е подобар, ако на крајот од кариерата се бројат титулите.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Браво Надал, дечкото е најдобар, најубав и секако дека ќе победи

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Браво Надал, дечкото е најдобар, најубав и секако дека ќе победи
Дека е најдобар, најдобар е моментално, нема муабет, али дека е најубав и секако ќе победи? Од вакви ми се кења ко тебе, мајке ми...

Него, заслужено целосно, честитки. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom