Нема везе, не сум ја ко некој што кења и после ко ќе го посерат неговиот миленик го нема со месеци на форумот да се појави. И плус не сум за Бердих, но ме нервира фактот што ептен си го преценувате човекот, не дека не е јак ама сепак малце смирите страсти, а за некое време ќе дојди сам себе да се победи, нема потреба некој друг да го тепаАј гитла, сеа ти немој да се појавиш веќе...:tv:
Моментално, зборам моментално .. е БОГ за Федерер. И за меѓусебните дуели да гледаме пак губи Федерер. А ако гледаме по титули, тогаш Федерер е пред сите, секоја му чест.Нема везе, не сум ја ко некој што кења и после ко ќе го посерат неговиот миленик го нема со месеци на форумот да се појави. И плус не сум за Бердих, но ме нервира фактот што ептен си го преценувате човекот, не дека не е јак ама сепак малце смирите страсти, а за некое време ќе дојди сам себе да се победи, нема потреба некој друг да го тепа. Е после да те видам кај ќе одиш.
Уште 2-3 години ќе го гледате т.е додека го држат колената, а се гледа колку го држат :smir:
п.с Честито за одличниот турнир на Надал и за втората титула од Вимблдон.
И не кењајте дека Рафа е подобар од Федерер, барем за тоа бидите еднаш реални![]()
А кога беше Федерер БОГ, овие сеа што навиваат за Рафа не ни гледаа тенис(чест на исклучоци).Моментално, зборам моментално .. е БОГ за Федерер. И за меѓусебните дуели да гледаме пак губи Федерер. А ако гледаме по титули, тогаш Федерер е пред сите, секоја му чест.
Титулите ја красат кариерата, но ако споредуваш 2 тенисера, најпрво ке гледаш меѓусебните дуели, па потоа ќе рамниш. Океј.А кога беше Федерер БОГ, овие сеа што навиваат за Рафа не ни гледаа тенис(чест на исклучоци).
Секој си има свои моменти. Титулите говорат се, нема потреба да се напињаме.
Па гледаш што ти зборам јас цело време? Ако споредуваме 2 тенисери како може да гледаме, а ако гледаме од една точка пример Федерер, кој постигнал многу е многу ! И џабе не беше прв на АТП листата е играл мечеви и е победувал, џабе нема 16 гренд слама, па затоа БЕШЕ број еден во светот. Работите се свртаа, Федерер падна, надал со неговата јака игра и форма постигна добри резултати и ете кој е прв сега!!Ја ко неутрален фан зборам, имам симпатии кон Ноле, ама да сум страствен навивач на некој тенисер не сум.
Ама тениската кариера на Федерер не е само дуелот помеѓу Надал. Човекот изиграл мечеви и мечеви и сигурно не го ставиле прв на АТП листата ради реда, сигурно заслужил за да биди број еден во светот. Еден дуел со некој си тенисер не одлучува за тоа кој ќе биди број еден на АТП листата, но ете тоа некој не го сфаќа, јебига.
Толку.
Дека е најдобар, најдобар е моментално, нема муабет, али дека е најубав и секако ќе победи? Од вакви ми се кења ко тебе, мајке ми...Браво Надал, дечкото е најдобар, најубав и секако дека ќе победи