WiFi антени и совети за подобар сигнал!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Абе се готовани.:icon_bigg Зашто да дава 3-4000 за саглам антена (уствари него претпоставувам WiFi-то му е на USB, така да ќе треба плус да купува ново WiFi на PCI слот), а може да помине многу поефтино со рачно изработена антена која ќе му одговара со вифи-то.

да бе,скроз изумив на овој начин.

Воздушна линија, без никакви препреки би требало без проблем 100-150 метри. Иначе најдобро е да си направиш антена ќе фаќаш и од кај мене интернет:wink:.

Ако е така одма правам.... :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Сепак фала ви за мислењата:)

Iam lap top so WiFi i zemav WiFi ruter D-Link me ubiva od dupenje,ruterot se konfigurira so CD,iskonfiguriran se e napraveno kako sto treba ama nenormalno mnogu me nervira,20min ima mreza 10min nema,ne paga skroz ama ni praka ni prima paketi,neznam sto da mu praam,ako ima nekoja D-link ruter neka kaze da ne ima nekoja fintica ili da ne terba vo lap topot nesto da se podesi.

Јас ваква направив.
nalleyscantennabig.jpg

http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Само наместо тој конектор залемив обичен TV конектор и супер работи.
Се комплет ме чинеше:
Конекторот 30 денара.
10м Антенски (coaxial) кабел 10 денара метро.
И SMA конектор 260 денара.
Конзервата од Грашок ми ја позајми мама. :pos:

Јас ваква направив.
nalleyscantennabig.jpg

http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Само наместо тој конектор залемив обичен TV конектор и супер работи.
Се комплет ме чинеше:
Конекторот 30 денара.
10м Антенски (coaxial) кабел 10 денара метро.
И SMA конектор 260 денара.
Конзервата од Грашок ми ја позајми мама. :pos:

Ја до усовршив. Мотор ставив за да можам да ја ротирам каде сакам оти фаќам мрежи на сите страни, па полесно да ги хакувам :pos2:.
Ре ротира со помош на Далинско или дирекно од Контролерот.

Иначе Конзервата е правена виа принцип. (Ова не го правев јас) :nenene:

Iam lap top so WiFi i zemav WiFi ruter D-Link me ubiva od dupenje,ruterot se konfigurira so CD,iskonfiguriran se e napraveno kako sto treba ama nenormalno mnogu me nervira,20min ima mreza 10min nema,ne paga skroz ama ni praka ni prima paketi,neznam sto da mu praam,ako ima nekoja D-link ruter neka kaze da ne ima nekoja fintica ili da ne terba vo lap topot nesto da se podesi.

D-Link-овите имаат доста багуван software. Имав и јас порано и Access Point и Router D-Link и често заебаваше али не толку често како што ти кажуваш, мораше на 3-4 дена да се рестартира инаку не праќа и не прима пакети. Мој совет е да му направиш update на firmware-от, најверојатно имаат направено решение за тоа.

Шест месеци користев безжичен интернет и да ви дадам совет, секој кој има друга алтернативе нека не го користи од која и да било компанија. Кабел си е кабел.

Ново Лисиче нема никаде бесплатен WiFi. BB6, Lisice 7, Lisice 9 не дава конекција!
:uvo:

Vcera zemav Linksys WRT 54GL, poveke ne mrazam WiFi, ima odlicen signal i ne se desilo do sega da padne...isto e kako kabel, ako saka nekoj D-Link WiFi ruter go prodavam 1000den :) Блогерџија svrti ja antenata nakaj naselba lisice, tamu mi e WiFi ruterot, samo ako go imas onoj tanjirot, imam DuoExtreme i ne staiv password na ruterot :) Inaku planiram da ja napravam taa antena samo ceka da se prefrlam vo stan kaj nova zeleznicka, valjda ke fatam nesto free:)

hehe znam deka D-link imaat problem so paganjeto na konekcijata i potrebno e restart od vreme na vreme....vo spat eve mojot Gembird ruter go prodavam za 900 den
LAN 4PORTI
WLAN WIFI 802.11B/G

Ма користам Netgear рутер веќе 2 години и сум немал проблеми досега. Рутерот ми е во детската а фаќам одличен сигнал низ 3-4 спрата од целата зграда. Не ми претребало досега антена за да фаќам сигнал. А лаптопот има внатрешна wi-fi картичка atheros и исто така и со неа сум немал проблеми.:toe::pos2::pos2:

Значи ми треба помош за избор на WiFi рутер, што мислите за овој?
1efj2n55z1bjw4ngkz1gxo20_wrt54grslika.jpg

Ако имате некој друг на предлог пишете, иначе мене ми треба за вака, куќно користење... Поздрав

Значи ми треба помош за избор на WiFi рутер, што мислите за овој?
1efj2n55z1bjw4ngkz1gxo20_wrt54grslika.jpg

Ако имате некој друг на предлог пишете, иначе мене ми треба за вака, куќно користење... Поздрав

За исти пари имаш Linksys WRT54G2 кој е едно 10 пати подобар од наведениов. А ако сакаш, продавам скоро нов D-Link Wireless-N рутер за 3000ки.

За исти пари имаш Linksys WRT54G2 кој е едно 10 пати подобар од наведениов. А ако сакаш, продавам скоро нов D-Link Wireless-N рутер за 3000ки.
А што е без антена? Каков е сигналот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom