WiFi антени и совети за подобар сигнал!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
odlicen e signalot braced mi go ima ruterov i dobro se drzi so 10 komp povrzani(tolku se imame sobrano kanter da igrame kaj nego so laptopi :kesa: )

Mi treba pomos za Wi-Fi ruter...
Btw Kaj mozam da najdam Thompson Ruter kako na T-Home so go davaa so Call&Surf?

Koristam WRT320N na 5GHz N, Ve molam nekoj ako znae za dobra antena da mozam da izrabotam t.e. ke mi trebaat 2 anteni za 802.11n na 5GHz.

Koristam WRT320N na 5GHz N, Ve molam nekoj ako znae za dobra antena da mozam da izrabotam t.e. ke mi trebaat 2 anteni za 802.11n na 5GHz.

Обично не сум човек што го руши ентузијазмот на луѓето ама подобро да ти кажам отколку да се разочараш обидувајќи се ...

Изработка на антена за 2.4 па и за 5 т.е 802.11б/г и 802.11а е наука - тоа не е нешто што може да се направи во домачни услови, јас имам дизајнирано јаги антена (насочена) на 2.4 и морам да кажам дека просторот за отстапување на некој елемент е само 0.05мм, што значи дека за 5 гигахерци сигурно работите се дупло/тродупло покомплицирани ... (затоа и по интернетов нема многу проекти на 5 гигахерци) па оттука најдобар совет ќе ти биде да си купиш забрички квалитетни антени (кои се доста скапи)...

Од друга страна, самото тоа што веќе си на 5 гигахерци и користиш 802.11н се поставува прашањето дали баш антена е правилниот избор ... размисли што сакаш да постигнеш домет или брзина (за домен 802.11г - за брзина 802.11н)...

Некој што има искуство со некоја од овие три WiFi USB?
Или барем искуство со овие брендови?

Добри страни? Лоши?

Претежно ми треба да има јак сигнал и домет, затоа гледам што повеќе mW а и добра антена... па се троумам помеѓу овие:

GSKY USB 500mW (G\B)

ALFA AWUS036H 1W (G)

ALFA AWUS036NH 2W (G\N)

Mozam samo da kazam deka sum prezadovolen od Netgear N series...i bogami ima dosta domet okolu 20 metri i bez problemi sea za sea.:salut:

Спремен сум да изработам антена од било каков вид со цел поквалитетен сигнал со тоа и поголем домет. Во моментов се мислам помеѓу логаритамска антена, онаа добро позната кантена (од конзерви правени антени) и параболична антена со кантена во фокусот.

ima li ruter so koj ke mozam da i ogranicam upload i download brzina na wirelesss korisnicite

Кој wireless рутер докај 1500 денари би ми препорачале да го купам?

Каков вајрлес УСБ да земам? Сакам да фаќам вај фај до барем 20-30 метри од пцто.. Ќе фаќа ли од комшиите?

Каков вајрлес УСБ да земам? Сакам да фаќам вај фај до барем 20-30 метри од пцто.. Ќе фаќа ли од комшиите?

Било кое што е над 600 денари и по можност со N конекција. Ако сакаш ептен јако, најди некое што има антена на него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom