VW Transporter T1

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали се за продажба.Да се распрашам ќе ти кажам.

Тоа железо да го однесе во одпат сигурен сум дека ке земе 500е и сега на накого може му се многу но јас мислам дека ако го пусти усте 100-150е не се многу .....
(стално тој шо ги дава парите му се многу а тој шо продава му се малце :) )
А дека може да биде комбе пак од тоа треба да се види на лице место ??
А пишува дека газдата е починат шо мислам дека ке имаш проблеми и со документите
гледај некое друго комбе ако можеш да најдеш по зачувано мој совет
А како со кажа Dzish тука не се работи за тоа каква кола ке донесеш од германија или .. тука се работи за кеиф да уживаш во нешто шо сакаш да го имаш.
олдтајмер купуваш комбе старо 60 години и му биле многу пари а во одпат ке му земе толку

ти изгледа не си имал никаков контакт или носење старо железо во отпад а... ако го однесе во отпад ова комбе, ке му земе околу 3-4.000 денари... т.е. колку што тежи железото помножено со 6-7 денари кило... а не 500 евра... кај се залета со муабетот дека 500 евра ке му земел во отпад...

За 700 евра ќе купиш каде каде поздраво и позачувано T-1.Цената му е преголема.Ова е само куп зарѓано железо.Во Кавадарци ги има 2-3 (барем толку имам видено) кој се многу зачувани и се во возна состојба.

Phoenix, тие што ги гледаш низ градот се двојки. Сашо Цаја до скоро го имаше и го продади неговото, а се возат други низ градот. Едино Т1 кое се возеше (т.е. во возна состојба, а скоро никогаш не го возеа) беше тоа под Блу, ако не су грешка на човекот шо го има зелениот Вилис. Ѕирни кај мармаладот у сервисот има едно шо се средува моментално, и едно има на плац спроти УЈП (кај Граничната полиција). Ако некаде има уш некое не знам.

ти изгледа не си имал никаков контакт или носење старо железо во отпад а... ако го однесе во отпад ова комбе, ке му земе околу 3-4.000 денари... т.е. колку што тежи железото помножено со 6-7 денари кило... а не 500 евра... кај се залета со муабетот дека 500 евра ке му земел во отпад...

Пред некој месец железото по отпадите во Велес се откупуваше од 12-15 денари точно е дека пага и на 6-7 денари моментално колку е незнам ?
А твојава математика е ? 6-7 денари по килограм а да земе 3-4000 денари
колку е тешко комбето незнам точно но мислам дека е оклу 1.5-2т тешко

Имаше едно во Велес, на печатницата „Прва книга“ беше, на еден другар татко му го возеше. Е сега што се има случено со тоа комбе не знам ама ќе го прашам човекот. Ако не е однесено во некој отпад ќе ви кажам.

Пред некој месец железото по отпадите во Велес се откупуваше од 12-15 денари точно е дека пага и на 6-7 денари моментално колку е незнам ?
А твојава математика е ? 6-7 денари по килограм а да земе 3-4000 денари
колку е тешко комбето незнам точно но мислам дека е оклу 1.5-2т тешко

2 тона? хахахаха... да споредиме со една застава која комплет со се сите стакла, гуми, седишта, патосници, кал на патосот и моторот тежи 700 кила, а ти го откупуваат со тежина од 450 кила.... за застава ти даваат околу 50 евра... на ова комбево нема ЌОРАВО СТАКЛО и ништо друго нема , т.е. се му е извадено, вклучувајки ги и фаровите.... затоа не тежи повеке од 500 кила... ај од ракав ке треснам дека тежи 1 тон ама нема шанси да е толку ама сепак... 100 евра е муабетот а не 500 .... за 500 евра 5 вакви се кпуваат во отпад... тркнете бе по отпадиве ке ги видите цените... прашајте си за цени на кило, и ореинтациони килажи... би било фино а и баш ме интересира точната маса на празно возило на Т1...

Eve go ova sto go najdov:
34637_417621555955_536275955_4467404_6962677_s.jpg

Samo ne mi pravi merak Type 2

--- надополнето ---

*phoenix* poznavas nekoj od sopstvenicite na tie kombinja? Kako i da e fala, denes ke se javam na nekolku prijateli od Kavadarci da vidam dali oni mozat da najdat barem edno od tie 2- :)

Брајчино Т2? :)
Тоа така седи 5-6 години немрднато. Јас го знам од 2006 година. Газдата бараше 1500 еур, а веќе стоело 1-2 години и не беше мрднато. Удри математика :)

Е сега, бидејќи темава е во моја област ќе ви кажам за Т1 од пазар3.

НЕ ГО БИВА НИ ЗА ДЕЛОВИ

Значи ако се сеќавам добро (и со многу среќа во трефнувањето) ова комбе од битолско село Дихово. Седеше во двор закопано во земја. Премногу е слично со тоа во Дихово и затоа (претпоставувам) е тоа. Ама ќе проверам за 20-тина дена, бидејќи ќе бидам таму и ќе го сликам ако е сеуште таму.

Како и да е, ова комбе не го бива што и да му правите. Ако го испескарите, цел лим ќе се распадни. Се е кородирано. Не знам, во вода со сол да го чуваа немаше да се распадни толку. Имам видено комбиња фрлени во море и поздрави биле од ова :)))

Иначе тоа струшкото, тешко дека ќе ти го продаат освен ако газдата не е кт со пари.

Во Прилеп има едно. На излезот од градот. Има истотака и Тип 3 купе. Газдата е мераклија на VW и дел од Бубите (прилепските) на Ѕвонко се од кај него. Иначе тоа е сервис за VW во Прилеп. Некако името е со Т, не се сеќавам на целосно име. Тефил, теофил, толту (не е знам :) ), ...така нешто.

Jas ne se razbiram ama bas ic so ovoj model na VW, megjutoa ima eden ovde vo Gevgelija, posleden pat koga go vidov bese napusten sokrseni stakla... a vo kakva sostojba e motorot toa nz. Ako sakate ke sliknam nekoja slika da go vidite.

Jas ne se razbiram ama bas ic so ovoj model na VW, megjutoa ima eden ovde vo Gevgelija, posleden pat koga go vidov bese napusten sokrseni stakla... a vo kakva sostojba e motorot toa nz. Ako sakate ke sliknam nekoja slika da go vidite.
Ако не те мрзи... да го сликниш да го видиме, и ќе го прокоментираме.

А ако некој е заинтересиран за Т2 моделите, кај Ѕвонко во Битола се наоѓаат 4-5 вакви комбиња. Можно е и некое да има мотор од голф 2 дизел :)

Ајде пристигна и Гевгелискиот VW Transporter !

DSC01023.jpg

DSC01022.jpg

DSC01019.jpg

DSC01018.jpg

DSC01017.jpg

DSC01016.jpg

DSC01015.jpg

За да биде како што треба има многу работа во ова возило... ова е само однадвор, а машината и механиката тоа е друга работа. Не знам чие е ова за да прашам дали се продава. А ако се среди ќе биде :vozbud::drk:!

Закон! Samba bus :) Има работа, да, ама кога би се средило...

Ајде пристигна и Гевгелискиот VW Transporter !

За да биде како што треба има многу работа во ова возило... ова е само однадвор, а машината и механиката тоа е друга работа. Не знам чие е ова за да прашам дали се продава. А ако се среди ќе биде :vozbud::drk:!

Ако може да дознаеш чие е па да прашаш дали се продава и цена на истото.
Благодарам однапред. (може и на ПП)
:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom