Возачите ќе смеат да имаат најмногу 0,1 промил алкохол

Јас би рекол најдобро е вака...

Возиш нерегистрирана кола, не си врзан со каиш, ниту светлата ти се запалени. Згора на тоа имаш и пивнато 4-5 чашки, па нека се дума за шо ќе те казни ако те застани. Поисплатливо е да платиш една-две казни годишно, од да ја регистрираш колата и да се придржуваш на “македонските закони“
Нема што да се мисли..ќе те казни за се

Баш ме интересира како го оправдуваат овој закон, пошто 0,1-0,5 промили не прави некоја голема разлика во свеста на возачот, речиси да не се осеќа.

Подобро комплет да го забранат, бар знаеш дека не смееш воопшто да пиеше кога ќе излезеш не вака да се стегаш во пиењето и да се думаш дал имаш 0,1 или 0,15 промили :toe:

Пред малку јадев супа. малку појќе оцет ставив. Среќа што не возам :)

Ја мислев бранко бил лош...лелее.
edit...ако продолжи вака 0.01 гласови ќе добие на наредни избори

УУУу јеботе овие не се тачни .....аман бе па порано нека направат 0.00 да знаеме на шо сме овака буквално од мирисање на алкохол ке имаш 0,1 ццццц јбг тоа когапиеш не вози кога возеш не пи (шо е не е толку лошо) ама смешни се со законите 0.1 бе ке се го попушам жими се....

До пред промената кај нас во европа вака некако стојат дозволените промили алкохол при возење:

promil.jpg

А еве уште една карта од 2005 сега има некои мали разлики пошто и кај другиве се менува тоа:

carte_europe.gif

ne se tacni samo da se puni budzet a toa meracite moze i kalibrirani se od 0,2 nagore da pokazat, ccc. ne napraja site profesionalni vozaci ni pivo da nemoze u grad da ispies katastrofa

Не ми е јасно, ако сакаат да се решиме од несреќи, нека им забранат на жените да возат и крај. :)

Океи, заебанција на страна, преку ден не можеш во град од што нема паркинзи, ноќе не можеш зашто ќе треба да станеш калуѓерка...уште малце и да ја шитнам колава скроз, повеќе ќе ги возам оние малине Бураго по дома, него неа.

Ако....:toe: подржувам, ваков закон, преку глава ми е од пијаници, и пијани возачи, кој дрифтат по градски улици.......

Ако....:toe: подржувам, ваков закон, преку глава ми е од пијаници, и пијани возачи, кој дрифтат по градски улици.......

Има разлика од пиво до пијаница.

Информирај се прво што поддржуваш, па после поддржувај го. Можда реченицата "од еден секс не се станува педер" е грешна, али дефинитивно "од едно пиво не се станува пијан".

Дрифтерите се диви и без пиво, тоа се друга сорта на луѓе - не е заради алкохолот.

Океи, заебанција на страна, преку ден не можеш во град од што нема паркинзи, ноќе не можеш зашто ќе треба да станеш калуѓерка...уште малце и да ја шитнам колава скроз, повеќе ќе ги возам оние малине Бураго по дома, него неа.

ќе почнат да казнуваат и за возење Бураго количиња под дејство на алкохол

Незнам само што има толку разлика од 0.5 до 0.1:tapp:

Татко ми има возено со 5 промили и ништо,а ја има слупано колата сосема трезен

Има разлика од пиво до пијаница.

Информирај се прво што поддржуваш, па после поддржувај го. Можда реченицата "од еден секс не се станува педер" е грешна, али дефинитивно "од едно пиво не се станува пијан".

Дрифтерите се диви и без пиво, тоа се друга сорта на луѓе - не е заради алкохолот.

Во право си Мац)) има и вакви и (такви),

па баш заради (таквите) го подржувам овој закон...

Ај де те видам сега биди махер ако те сопрат да се извлечеш без казна. За нешто ќе го пиеш. :) Јас веќе не застанувам ако ме сопира џандар... озбилно. :) Сигурно помала ќе биде казната во тој случај.

Какви се овие закони бе шо е финтата не ми е јасно, алкохолот го забранија да се продава после 19 ч, сега па и тоа со 0,1 промили... да помирисаш коњак ќе имаш повеќе убаво спомна некој погоре, забранија кога ќе положиш да неможеш да ја возиш колата на татко ти ако е над 1200 кубика(И шо треба специјално нова да купувам до 1200 кубика и не ти знам колку коњски сили само за мене??), а казните се шо да ти кажам ако те фатат навечер како се возиш со колата, па и ако имаш 0,1 промили алкохол во крвта и немаш некој искусен до тебе баш сакам да знам колкава ќе е казната 5.000 евра ако ја платиш за 5 дена 2.500 на лице место :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom