Volvo возила, искуства, мислење и вкусови

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Инаку, мислење за Волво? Би било убаво ако решат да го стават во производство Волво Ц30 ПЦП ( C30 PCP), но веројатно нема.

Copy paste на претходниот фокус, волво значка и залижани светла :)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Copy paste на претходниот фокус, волво значка и залижани светла :)
Според твојава логика, Волво Ц30 е копија на претходниот Фокус? Нема многу работи заради кои би ги пофалил Волво (а моето мислење е засновано на новинарските извештаи - затоа што немам можност да ја извозам секоја постоечка кола на пазарот па да споредувам лично), ама оригиналниот и привлечен дизајн (однадвор и одвнатре) е дефинитвно нивна силна страна.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Според твојава логика, Волво Ц30 е копија на претходниот Фокус? Нема многу работи заради кои би ги пофалил Волво (а моето мислење е засновано на новинарските извештаи - затоа што немам можност да ја извозам секоја постоечка кола на пазарот па да споредувам лично), ама оригиналниот и привлечен дизајн (однадвор и одвнатре) е дефинитвно нивна силна страна.
Јас така мислам

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
за наши услови, со овие цени на горива нај погодно за љубителите на волво е токму VOLVO S60 D5 со комон реил мотор. 5 цилинричен мотор и отрошња едвај 7,5 литри нафта на 100... башка комодитет, и целиот луксуз што може да си го претставите вграден во една кола... баш едно такво го типувам веке некое време, донесено е од италија, тегет со комплетно бел-крем ентериер, кожа се подразбира... инаку овој модел што мене како закачалка ми е во глава еве го:

или цело ревју можете да го видите тука

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
баш едно вакво во моментов е во процес на репарација:

со оглед на тоа како работи човекот, веројатно за 2-3 години ке биде комплетно реставрирано и вратено во фабрична состојба. деновиве моторот го гледав и среден е во перверзно добра состојба. би рекол подобра и од фабричката. инаку, кој го позна до сега го позна, кој не еве ви помош... ова е волво па иде името како на една наша тв станица па после 121

да... волво амазон 121...

неможам да најдам од 121 слика од позади... онаква со по 3 округли штопчиња е. од горе надолу, првиот е жмигавец, вториот е позиција и стоп светло, а третиот од едната страна е рикверц светло, а од другата стрна е магленка...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
баш едно вакво во моментов е во процес на репарација:

со оглед на тоа како работи човекот, веројатно за 2-3 години ке биде комплетно реставрирано и вратено во фабрична состојба. деновиве моторот го гледав и среден е во перверзно добра состојба. би рекол подобра и од фабричката. инаку, кој го позна до сега го позна, кој не еве ви помош... ова е волво па иде името како на една наша тв станица па после 121

да... волво амазон 121...

неможам да најдам од 121 слика од позади... онаква со по 3 округли штопчиња е. од горе надолу, првиот е жмигавец, вториот е позиција и стоп светло, а третиот од едната страна е рикверц светло, а од другата стрна е магленка...
Јас имам видено барем 3 вакви, едното е со широки бандажи во добра состојба ... може не точно истиот модел ама на лик е тоа

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
па кога се работи за возилата од тоа време сите се многу слични едно на друго.. таков бил дизајнот и желбите вклучително и сваќањата... не викам не, ама можно е да не си видел волво, зашто волво е стварно ретко возило тука кај нас а па олдтајмер па ептен шансите се мали (но постојат)...

пошто велиш дека е слично, може да е друга серија на амазон.. ги има точно 8 верзии на амазон.. ова што го претставив е 121 и мислам дека е уникатно...

Член од
30 декември 2008
Мислења
98
Поени од реакции
142
Познавам еден дечко се бавташе со волво некој период и неговиот коментар беше : ''Првпат возев Волов немам зборови незнам што да кажам цела класа е подобро од Мерцедес и BMW и поубава цена има од нив и и поубава вожња итн итн ств се изненадив''
Мое мислење е дека тука народов има лошо мислење за него ов стилот Волво да купам???? па мерцедес ц класа или бмв 3 ке возам со тие пари газда ке бидам а лошо е што нашиов увозник освен 1 билбоард за него не се потрудил повеке.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4816964&show=1 преубав е и моторот од 115 коња и 1.6 мотор со 5.5л градска и фактот што твојата кола ке биде поретка од германциве во градов и ке бидеш посебен а со исти а можеби и подобар квалитет ја става на 1 место доколку би купувал кола .

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
и уште една работа... волвоов мотор е рекордер во издржливост... и светскиот рекорд го држи во нај веке поминати километри. 4 милиони поминати километри без отварање на моторот...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ма нееее... волво не работи на новитети...

Интересен безбедносен детал, вграден во Волво автомобилите, кој може да ви го спаси животот. Ако автомобилот се потопи во вода до одредена граница, стаклото автоматски пука и ви овозможува полесно да го напуштите возилото и да си го спасите животот.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
ма нееее... волво не работи на новитети...

Интересен безбедносен детал, вграден во Волво автомобилите, кој може да ви го спаси животот. Ако автомобилот се потопи во вода до одредена граница, стаклото автоматски пука и ви овозможува полесно да го напуштите возилото и да си го спасите животот.
Ако се земе во обзир дека врата на кола која тоне неможе да се отвори се додека целесно не потоне колата, Додека не се израмнат притисоците (што во таа паника е многу време кинеш конци 80%) многу корисна технологија :)

Член од
7 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
добро бе луѓе зошто мислите дека ауди бмв и мерцедес се најбоље коли . многу селско и органичено ви е размислувањето убаво рече
струмикс
не се усељачени и извулгаризирани како “германското тројство“, во смисла сон на секој гастарбајтер, новокомпониран бизнисмен и сл.
А зошто да не мислиме дека се најбоље? Не е дека вие што ги ругате сте седнале некогаш во некоја таква кола. НДАРК, Ако филозофијата ти е: не возам бмв пошо е сељачки , ке возам фиат палио пошто е кул и нема никој друг такво освен уште едно такси во ск. АЛАЛ ДА ТИ Е!
Во волво лично се имам возено еднаш и ми се допадна многу. Имам многу позитивно мислење за колата.
Во секој случај ме иритираат идиотски коментари од исфрустрирани луѓе.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
име и презиме... да си жив и здрав за муабетов...

• Ми се допаѓа
Reactions: v40

v40

Член од
23 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
пред се да кажам здраво на сите, јас сум нов на форумот пред еден месец купив волво в40 1.9 д 2001 година сега за сега сум презадоволон од колата, ако знае некој да ми каже каде има делови во македонија за волво сакам да сменам амортизери прашај ваму таму нема сега од грција ги порачав.
Благодарам

Kajgana Shop

На врв Bottom