Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Пијам вода и за време на оброкот како и после него. Без 2-3 чаши вода не ни седнувам :)

pijam i za vreme i posle obrok bez voda nemozam da jadam osobeno letno vreme

Voda posle jadenje TREBA da se pie bidejki rastvoreniot kislorod vo vodata pomaga pri varenjeto na hranata..

taka da dont worry..

Дали е вистина дека не требало да се пие вода веднаш после јадење?Демек водата го забавувала варењето на храната и излачувањето на желудочните киселини.

tocno e da znaes.zeludocnata kiselina si e dovolna za razgraduvanje na hranata,a vodata samo moze da go zabavi procesot,a nastrana od toa i dava cuvstvo na poduenost.:salut:

Дали е вистина дека не требало да се пие вода веднаш после јадење?Демек водата го забавувала варењето на храната и излачувањето на желудочните киселини.
не е точно баш водата го забрзува метаболизмот и подобро ја вари храната ги топи мастите но не сум навикната после јадење да пијам вода што знам уште уживам во вкусот од храната така да ретко пијам вода после јадење

Каква вода бе само на тренинзи ја пијам зш нема сок.:(

Секогаш после јадење кога идам да се измијам у вц пијам вода у спут.

Јас кога јадам пијам вода,после не можам :toe:

па најчесто додека јадам пијам... и после јадење уште малце и така

И јас сум прочитала во некое списание дека не требало да се пие вода пола саат пред и после јадењето, незнам точно зошто али некако нема теорија ова, сите нормални луѓе после јадење пијат вода......којзнае.....

Јас сум градско дете и добро ситуиран господин, јас уз пред и по јадење пијам вино пиво и жестоко.
Вода пијат пролетери.

Јас сум градско дете и добро ситуиран господин, јас уз пред и по јадење пијам вино пиво и жестоко.
Вода пијат пролетери.
хехехеехехеех
вода пијам само по јадење ако се напијам со јадењето ке си го расипам апетитот

Пред јадење не мора, ама после јадење ако не се напијам вода мислам дека нема да преживеам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom