Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
1 чаша пред јадење, 2 после јадење. Не знам што ми е луѓе играм кошарка или некој спорт и по 5 минути одма тражам вода, ако не се напијам не можам да продолжам да играм.:toe:

Pred jadenje nikako ne pijam voda,zosto da se polnam so voda a posle jadenjeto 70% voda pijam a ostanatite 30% se Coca Cola ili nekoj ovosen sok!

Јас пијам вода за време на јадењето , значи без чаша вода не седнувам

Jas so jadenjeto obavezno a nekogas koga ke si dadam nekoj rezim na ishrana pijnuvam i pred jadenje dve casi za da jadam pomalce.

Јас со јадење секогаш пијам вода.Тогаш јадењето ми е многу повкусно.:pos2:Ама водата сега е тиња.:vozbud:

И пред и по и меѓу јадење, секако пијам многу вода, обожавам да пијам вода.

Абе шо знам...ја ако не се напијам вода(или сок поготово) за време на јадењето,ми се чини дека нема да можам да ја доџвакам храната...едноставно така ми е навикнат и организмот и обавезно уз јадење пијам нешто за полесно да иде!

Не знам како можат да пијат вода додека јадат

Обавезно....Да ми легне храната подобро :pos2:... Во принцип пијам многу вода...

кога јадам скоро секогаш пијам сок, а кога ке се најадам ке се напијам малце вода и уште една чаша сок

Пијам вода за време на јадењето и после тоа може уште 1 чаша.:helou:

Водата е добро да се пие насабајле одма кога ке станеме бидејќи не прочистува од токсините,а за после јадење јас лично не практикувам баш зошто ме дуе,пијам после саат ама тогаш многу може едно 4 чаши со што оптимално си го хидратирам организмот ..

Не знам дали е штетно ама откако разговарав со еден нутриционист не пијам вода после ручек најмалку 1 саат.
Кој е ефектот не знам...ама едноставно не пијам :)
Гледам до ручек да испијам што повеќе вода,па така и самиот организам не ми бара да пијам вода после...

Не знам дали е штетно ама откако разговарав со еден нутриционист не пијам вода после ручек најмалку 1 саат.
Кој е ефектот не знам...ама едноставно не пијам :)
Гледам до ручек да испијам што повеќе вода,па така и самиот организам не ми бара да пијам вода после...
После јадење во желудникот започнува процесот на варење на храната, водата ја разредува желудочната киселина што се лачи интензивно после јадењето и со тоа го забавува и онеспособува процесот на варење доколку испиеш премногу вода е тоа е ефектот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom