Цел живот со било какво јадење обавезно пијам нешто....дури организмот го имам навикнато до тој степен,што ако не го побутнам секое залче со некој пијалок,осеќам како да ми е суво и ми треба многу повеќе време за џвакање...односно организмот многу помалку птијалин ми лачи за разградување на храната додека ми е во устата...
И поради тоа имам и брз метаболизам...и да изедам и еден коњ ...ќе испијам и една цистерна вода...така да никогаш нема да можам да бидам дебел или да качам барем 80кила...само поради метаболизмот!!!
и јас исто .. не ми е убаво додека јадам да пијам, ми се губи вкусот на храната .. ама осле јадење секогаш, да ти се прочисти грлото и устата од храната .. :helou:
Jas sekogas pijam voda dodeka jadam, ne mozam bez voda za vreme na jadenje. I iako velat deka e stetno, ima prednost i vo toa. Mnogu pobavno jadete i MNOGU MNOGu pomalku.
Кога и да пие човек вода не може да е штетно, конзумирањето вода во што поголеми количини се препорачува наголемо, водата е премногу здрава во секој поглед и имам читано дека ја регулира потребата за глад. Не знам точно, ама така некако беше.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.