Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Увек пијам нешо за време на ручек, и после ручекот.. У последно време помалце, али навика ми е.. Ако е штетно, нека биде, не можам да се сменам:)

Цел живот со било какво јадење обавезно пијам нешто....дури организмот го имам навикнато до тој степен,што ако не го побутнам секое залче со некој пијалок,осеќам како да ми е суво и ми треба многу повеќе време за џвакање...односно организмот многу помалку птијалин ми лачи за разградување на храната додека ми е во устата...

И поради тоа имам и брз метаболизам...и да изедам и еден коњ ...ќе испијам и една цистерна вода...така да никогаш нема да можам да бидам дебел или да качам барем 80кила...само поради метаболизмот!!!

Мене уз јадење ме тера на вода, а после јадење обично дремам па не пијам вода :tv:

Пред јадење, после јадењето за време на јадењето..пијам доста вода..не знам зошто но, ми го зголемува апетитот..

после јадење пијам сок, вода не. е сега ако нема сок може вода, важно нешто после јадење течност мора да внесам

пред јаденје мора водата да е пред масата и да ја пијам

После јадење обавезно вода пијам, незнам зошто. А вака за време на ручек многу ретко.

После јадење обавезно вода пијам, незнам зошто. А вака за време на ручек многу ретко.

и јас исто .. не ми е убаво додека јадам да пијам, ми се губи вкусот на храната .. ама осле јадење секогаш, да ти се прочисти грлото и устата од храната .. :helou:

После јадење секогаш пијам вода:smir:

не практикувам вода.....повеќе пијам сок додека јадам,после јадење итн итн

Пијам вода пред, после и за време на јадење.

Jas sekogas pijam voda dodeka jadam, ne mozam bez voda za vreme na jadenje. I iako velat deka e stetno, ima prednost i vo toa. Mnogu pobavno jadete i MNOGU MNOGu pomalku.

Кога и да пие човек вода не може да е штетно, конзумирањето вода во што поголеми количини се препорачува наголемо, водата е премногу здрава во секој поглед и имам читано дека ја регулира потребата за глад. Не знам точно, ама така некако беше.

Пијам после секој оброк.
Има и други работи кои се повеќе штетни па пак ги конзумирам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom