Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Да не пијам вода после јадење!? Па тогаш е најслатко.

ја и пред и после јадење многу вода пијам....затоа сум 169цм и иам само 54 кила :S така да ако некој му треба диета еве му!! :pos2:

Па пијам често вода после јадење но попрепорачливо е вода да се напиете пред да јадете, а не потоа.

Како може водата да го забавува варењето на храната, кога таа го подобрува метаболизмот и ги разлага материите?
Да ама кога ја пиеш бев предходно да си јадела, вода се пие два часа после оброк зашто така најубаво ги чисти токсините и го подобрува метаболизмот и плус ако не пиеш вода после јадење помалку ќе се дебелееш!

ja ne mozam posle jadenje da ne se napijam voda a dali treba ili ne treba veza neam

I jas imam citano deka voda se pie poslem jadenje a ne za vreme na jadenje ama ne znam zosto:toe:

I jas imam citano deka voda se pie poslem jadenje a ne za vreme na jadenje ama ne znam zosto:toe:
и јас така знам дека така е најдобро, зашто водата помага во разградувањето на материите и во прочистувањето на организмот

nemam pojma - ama znam deka posle jadenje (mislam posle dobro jadenje) samiot organizam tera na tecnosti - da taka ako nema koka kola - oti podobro go razrabotuva jadenjeto pijam voda!

Како не бе, после јадење нетреба ништо да се пие, било каква течност ги разредува желудочните киселини и да, нормално дека го успорува варењето. Нетреба да се пие ништо барем 90 мин. после јадење изгледај една фудбалска утакмица, па после пиј, ако можеш да гледаш фудбал без пиво...!

еее сеа и тоа ќе гледам јас кога пијам вода кога треба кога не треба...неможам да се замарам и со тоа....ми се пие ќе си пијам....:)

пијам...и тоа ептен!!!!!!

исто и јас знам дека не се пиело вода веднаш после јадење ама 30 минути после јадење а не 2 саати ,некој нема шанси да издржи ,на пример јас после јадење многу ретко пијам вода едноставно не чувствувам некоја жед и немам некоја навика но за некој тоа е навика и го оправдувам тоа зато ПИЈТЕ ВОДА САМО КОГА КЕ ОСЕТИТЕ ПОТРЕБА ОД НЕА а не да гледате на саат кога да се напиете .

Практикувам вода ПРЕД јадење:wink:

добро е да се пие вода и пред и после јадење,
често мислиме дека сме гладни, а всушност сме жедни, па откако ќе се напиеме вода ќе видиме што од тоа е точно
инаку лично јас не можам да замислам да јадам било што а после тоа да не се напијам вода или било која друга течност, ни кафе не можам да пијам без потоа да се напијам вода

Ако мие солено јадењето пием вода, а ако не пием сок ...:smir:

пијам многу често вода,
а после јадење обавезно:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom