Ќе си купиш едно мало лаптопче како мене и нема да ти биде проблем да читаш од компјутер.
Нема да биде проблем читањето......проблем ќе биде паѓањето на лаптопот од раце кога ќе задремеш читајки

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе си купиш едно мало лаптопче како мене и нема да ти биде проблем да читаш од компјутер.
А сите ли имаат да си купат лаптопче како тебе?:uvo:
MSI 36 000 закон е каков од 16 000 ???Па зеено предвид дека одат и по 16 000 денари и не се премногу скапи и можат многу луѓе да си го дозволат. Особено студентите кои зимаат ваучери.
Па зеено предвид дека одат и по 16 000 денари и не се премногу скапи и можат многу луѓе да си го дозволат. Особено студентите кои зимаат ваучери.
Па зеено предвид дека одат и по 16 000 денари и не се премногу скапи и можат многу луѓе да си го дозволат. Особено студентите кои зимаат ваучери.
Средношколците не земаат ваучери...за нив збориме!
Eпа за да учиме преку компјутерите прво професорине треба да се обучат за edu buntu(или како и да е) и да знаат да предаваат преку нив.Не ми е јасно која им беше поентава на ставање на компјутериве кога ниту на нив нешто учиме, ниту ги применуваме...(добро само ако останеше на крај од часот време, ама сега ни тоа нема пошо кај нас све е лом).
Сега викаат све да си платиме цела оштета зошто уствари компјутериве биле наменети за екстерно оценување, а од другата година ќе започнело и предавање на нив...
Чудно ми е како би можеле професори со над 50 години да се снајдат на компјутерон...
За тоа во право си што не живееме уште во 21ви век со образовниов процес,ама кај нас секогаш све доаѓа со закаснение ..
Ај добро разбирам глупо е кога пишиш све в тетратка,ама кај нас се случува лекција што ја има во учебникот истата, да ја запишуваме втетратка и цел час само пишиме, ниту предаено ниту ништо.
Мене искрено ниту ми смета да носам учебници или тетратки зошто искрено вака кога треба да учам ќе треба да го уклучвам компјутерот па да учам, а подобро ми е да си легнам на кревет и да читам од книга, мене само ми сметаат овие компјутери кои цело време донација донација, ама што ги земаат и што ги ставаат кога знаат 85% од професориве немаат врска од компјутери?
Темава не е за студентите. Повеќето немаат за книги, а не камоли за лаптоп.
Исто и јас ќе му викав.
Полека полека, кај сте се забрзале до толку со векови. Прво и соновно сите на чело со Агора треба да им биде јасно дека тие процеси на дигитализација и компјутеризација не се одвиваат така лесно. Ко второ нема потреба од толку нервоза и паника бидејќи на запад во средните училишта се иде со книги и со тетратки, и не им е секоја училна опремена со компјутери. Што значи нема потреба да кукулекате дека ене ги глеј ги тие каде се а ние каде сме бидејќи ко прво не ни знаете точно како се одвива образовниот процес во моментов на запад.
Четврта работа веќќе кога сме кај иднината, јас ќе ви кажам дека не нема само со едно УСБ стикче да се иде на предавања, најверојатно нема да има ни потреба од компјутер во секоја училна. А тоа е така бидејќи веќе постојат прототипи на Е-книги, кои се тенки и не претставуваат толку товар како нормалните книги, башка нема да има потреба од толку многу компјутерина школо бидејќи не секој предмет има потреба од компјутери, освен тоа најверојатно и ќе се намали драстично количеството на бројот на тетратки кои ќе се користата, бидејќи прототипите на најновите електронски книги имаат и осетлив екран на кој може да се пишува.
Значи полека се е тоа процес кој трае и неможете да ги земате дадените измени во образованието како здраво за готово и за конечно. Освен тоа квалитетот на образованието не зависи од тоа да има компјутер пред секое дете во секоја училница, туку од другите расположливи помошни и нагледни средства како и од концептото на наставата и принципите по кои се мотивира и се вади максимумот од секој ученик во изучување на дадените предмети.