Во XXI век ли живееме?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување
Да живееме во 21 век но треба да учиме од постарите па така се навраќаме на постарите времиња.

Треба да учиме од постарите..
И новите и старите времиња си имаат свои предности и недостатоци. Треба да ги прифатиме предностите и од новите и од старите времиња.
Дефинитивно учењето од електронски книги е предност ( понапредно.. адвансед... ) на денешното време над старото учење од книги.. и пишувањето во компјутер е понапредно од пишувањето во тетратки.. исто како што пишувањето во тетратки е понапредно од пишувањето/резбањето врз камени плочи.

Баш пред некое време, одејќи од кафе накај дома размислував за ова. Си мислев зошто воопшто и ги поставуаа компјутерите во основните школи (ја сум 2ра година Гимназија не ги затекнав). Си мислев зошто на пр. не направеа нешто слично на iPad па тука да можевме да запишуваме, да ги имаме сите книги и така има iBooks и целиот проблем со искривени кичми, неправилен раст итн да не не мачи повеќе.
Но, сватив дека што повеќе размислувам за тоа се поголеми главоболки си стварам на себе, затоа што, не сум некој си фактор значаен во оваа земја за да можам нешто јас да променам.

Поздрав :salut:

Нешто вакво, Ipad desk

500x_ipad-desk.jpg

Компјутерите не се добро употребени, односно ВООПШТО не се употребени во училиштата само оти постојат премногу назадни професори кои не артикулирале во типот “Социлално-Модерен-Професеор“ туку останале во стилот, пиши-бриши со креда и сунгер. Поради таа причина им ги гасат компјутерите, не им даваат простор да седат и само се куп предмети за прашина собирање.
Кога професорите ќе научат да работат на комјутер она основното познавање, мислам дека ќе можиме малце да поседиме на компјутер :pipi: :pipi:

Ех денешниве професори се тотален грев и срам, кај нас во школо професорката по Македонски јазик ни вика да ги изгасиме и да не ги употребуваме компјутерите бидејќи ќе сме трошеле струја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom