Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Сега знам,бидејќи ти ме научи-љубов е кога те оставам да симнуваш безброј за мене безначајни сликици на десктопот раштркани без никаков ред додека од петни жили се борам да ја потиснам мојата опсесивно-компулзивна опседнатост се да биде во совршена хармонија и мавнам колективен дилит на стварите кои ми го одземаат мирот.Мислиш лесно е да се бориш против таков дегенски квазиперфекционизам роден од толку многу комплекси и фрустрации,без никаква сила што би ти дала потпора?Само тебе ти дозволувам да го сквернавиш моето свето место и да бидам среќен поради тоа,колку и да е тоа против мојата пореметена природа.

Ти благодарам бидејќи си полна разбирање наспроти мојот малодушен егоцентризам поради кој на моменти самиот себеси се презирам.Да бев на твое место ќе се баталев и шутнев самиот себеси но јас никогаш нема да бидам ти,дури не сум ни во твојата лига.Ти си сета љубов,ти си агапе за кое имам читано и никогаш сфатено бидејќи е надвор од моите спознајни способности за љубовта и алтруизмот,дури и сум полн патетики обидувајќи се да сменам нешто и уште еднаш да те импресионирам.Се прашувам каков циник сум во твоите очи,дали можеби е доцна за Фениксот уште еднаш да се вивне а тоа ме прави уште еден непосакуван хипокрит и еден обичен медиокритет од кој секогаш се плашев да не стане моја судбина.Веројатно,претпоставувам,демоните кои не прогонуваат се токму тие кои влеваат најинтензивен страв во нас и така го исполнуваат секој закон на Марфи.

Сепак,уште едно големо благодарам за твојата надљубов иако таа ја мрази и отфрла благодарноста бидејќи за неа нема место во љубовта,сем самата љубов.

Дојди да легниме и да спијаме, мислам да спијаме спијаме со затворени очи.

Не ми се учи.
Огнов ме дотепува на капациве.
На телевизија оди некоја реприза од Феeнорд-ПСВ и онака подгледнувам од шо ми е досадно. И извршната постапка е досадна.

Абе ај дојди да спијаме, да го заѕидам носов во челото, па во косата, па да мирисам, па силно, па да заспијам.

Ако треба сабајле нема да одам на факултет.....ветувам.

Абе, зашо бе вака бе? Сакаш да ми докиниш конците или шо? :D Камо да знаев... јебига, забавно е, а и ти исто и ти изгледа не знаеш. Ти, ти во таа цела каша, само не знам дали да ја задржам лажицата што не врти или можда ќе сфатиш. Како и да е, уште сум на таа златна средина, не се секирај, ќе преживеам, а со тебе би живеел :) Неам појма кај си и што си, дали си добро, дали ти студи или си уморна, дали ти се спие или па си пијана, пак да ми се јавиш, пак ќе дојдам да те изгушкам :) . Сакам да те стопам во рацеве, да те стегнам и да не те пуштам бе. Не мора да те видам, гласот твој ми го средува денот, секогаш. А плус и тоа што ме инспирираш премногу, не знам што ќе беше. А сакав да те мразам, па те сакав. Сега те мразам што морам да те сакам :D Малку зафркавање и со саати муабет на телефон ми годат...Да беше тука до мене, да запалев свеќите што одамна така ми стојат, и да стаев две чаши од виното кое досега ќе смрзнеше од кога рече дека ќе дојдеш... да беше тука до мене, да те турнев на креветот и да ги заклучев рацеве околу тебе, доволно е... :) ама да беше :D

Само ако...
еден ден... :love:

п.с. о што реков... а и многу глупости тропам иначе :D (а не значи дека не сум сериозен :D )

izvini za denes znam deka sum ligava razmazena ponekogas nepodnosliva...no zlatce moe greskava denes nenamerno ja napraviv...mi znacis i ne sakam da se karame za gluposti...te sakam koga uzivas so mene i koga sme srekni...te sakam koga mi se smejes i koga si sreken so mene...ti si mojata dusicka mila i ubava koja edvaj cekam da si ja gusnam i da se budam pokraj tebe...denovite kolku poveke se namaluvat tolku poveke mi se gledat vecnost....ja sonuvam nasata sredba...:love:

te obozavam G....:love:

ТИ СИ МОЕ ВЧЕРА, ДЕНЕС..И УТРЕ,МОЈ ПЕКОЛ..И РАЈ,БЛАГОСЛОВ И ПРОКЛЕТСТВО, СРЕЌА И ТАГА! ВИСТИНА И ЛАГА,МОЈА ПРВА И ПОСЛЕДНА МИСЛА!

Слушај

Ако сватиш колку горам за тебе и колку станав сензуална осетлива разнежнета секси и заводница права ради тебе НЕМА ДА ТИ БИДЕ ДОБРО ..Сакам да сватиш која промена ми ја направи....те сакам љувов

Имам неколку грешки во животов.
Што не постанав спортист.
Што не се знаев доволно себеси пред да се запишам на факултет, за да сватам дека економскиот не е за мене, дека психологијата е.
Што го запознав Иван.
Што изгубив една година од мојот студентски живот за да го заборавам. Таа година никогаш нема да ми се врати.. Ох бре..
Што заборавив најдобриот другар да го поканам на мојот 22 роденден.
И последната. Што ти пишав тебе. Тоа што бев пијана не ме вади.

Се падна во вода. Се. Осум месеци труд да те заборавам. Осум месеци некомуницирање. Осум месеци оттргање од мене. Секој еден збор, секоја караница, се падна во вода.
Се. И зошто? Од пола кило коњак. Да ти ебам и коњакот и образовање и дистрибуција...

Ако ништо друго ќе помине долго време пред јас пак да се напијам коњак.

Во врска со љубовта сакам да ти кажам дека ти си еден сон премногу убав за да бидеш вистински...! ти си една слатка вистина што никогаш нема да престанам да ја сонувам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom