Владо Јаневски - плагијатор

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
kао и скоро секој македонски пејач, така и владо е плагијатор

јас сепак го почитувам Владо, после Тоше тој ми е омилен македонски пеач,
не сум толку против за тоа што ги преобработил тие песни, барем ги обработил на македонски јазик и со преубај текстови во кој секој може да се најде
па на крај краја кој не го прави тоа од пеачиве било наши, било странски
Владо сепак е еден од ретките пеачи достојни за почит кај нас

Браво за видеото!Барем се докажа дека Владо не е плагијатор(иако воопшто не ни помислував на такво нешто)За да ги преработи песните си добил дозвола од авторите и ништо страшно.
Владо за мене е еден од најдобрите на скормнава македонска сцена.Неговите текстови на моменти ме излудуваат.Со една другарка баш зборевме еднаш, ако раскинеш со дечко/девојка доаѓаш дома, пуштатш цд од Владо и ''сечеш'' вени.Браво Владо:pipi:

Не знаат што да кажат и ајде плагијатор. Абе не си играјте со човекот(подобар моментално нема во Македонија) а и на Балканов е еден од најдобрите во неговата бранша. Срамота е да се јаде гомна, преработка и плагијат се два различни поима.

prano epten mi bese onaka ok peac i kompozitor ali iskreno stvarno me razocara koga doznav deka skoro site pesni mu bile kradeni a on se potpisuval kako avtor:uvo: ne go postuem veke se dokaza deka bil fejker.

Не знаат што да кажат и ајде плагијатор. Абе не си играјте со човекот(подобар моментално нема во Македонија) а и на Балканов е еден од најдобрите во неговата бранша. Срамота е да се јаде гомна, преработка и плагијат се два различни поима.

da tuka se raboti za pragijat

prano epten mi bese onaka ok peac i kompozitor ali iskreno stvarno me razocara koga doznav deka skoro site pesni mu bile kradeni a on se potpisuval kako avtor:uvo: ne go postuem veke se dokaza deka bil fejker.

da tuka se raboti za pragijat

Ти глуп/а си или само ни глумиш? Нели глеаш клипот.!?!

-Немам намера да се инаетам со твојата закоравена сива мозочна маса, под сите негови песни го пишува и оригиналното име на автор. Потполно регуларно.

Ко не му купил ни еден албум на Владо очекуваш да ти дели мозок. Па и самиот во една емисија има изјавено дека песните се земени од Русија, ама знаеш како ти е кај нас, мора да се јаде гомна за успешни луѓе, како горенаведениов.:pipi:

Бруно украде песна на Владо Јаневски?!

E5835DCD6E34574DA3D0792EA884E242.jpg
Големиот филмски хит Бруно со Саша Барон Коен, кој моментно се прикажува во кината кај нас, почнува со музика од македонска поп-песна. Така коментираат тие што први го гледале, бидејќи првата музичка тема во филмот е Срце преку небото од Владо Јаневски – јавува Време.

За Срце преку небото се мисли дека е македонска песна затоа што пејачот Владо Јаневски на својот албум објавил дека тој е авторот, додека песната ја програмирал и ја аранжирал Дарко Димитров, а исто така и на Википедија во дискографијата на Димитров е запишана оваа песна. Но, зад ова дело стојат Русите Скутер, кои своевремено пред нив ја снимиле песната со наслов Нессаја.

Саша Барон Коен својот претходен филмски хит Борат го почна со старата ромска песна Чајорије шукарије, со гласот на Есма Реџепова, која најави и судска тужба поради тоа, но досега не се дозна што се случи на таа тема.

Лол. :pos:

Ако е уверен авторот дека делото е негово нека тужи, ќе фати некое евро :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom