burn84
Говорете Македонски
Во секој случај добри текстови пишува, а за музиката не коментирам како љубител на тешки дисторзии.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и, дали мислиш дека род стјуарт и масимо раниери воопшто чуле за него и неговата музика? особено род?
па, спорот што ќе го поведат повеќе ќе ги чини отколку тоа што ќе треба владо да го исплати како казна за преступот =)
и за крај, верувам дека убаво си пишува таму кој е автор на музиката...
ќе видиме со доказите, овај нали?
Е ајде де... Ај кажи дали би ти било сеедно, ако ти пееше, и си популарна по битолскиве кафичи на свирки со некоја твоја песна, и другиот ден го гледаш Владо, или незнам кој познат пејач во цела Македонија, како ја пее твојата песна + кажува на сите со каква инспирација ја напишал таа песна....
Кражба!
Текстовите не се крадени, а тие се тоа што допира до народецов повеќе од музиката. И сеуште тврдам дека е најдобриот текстописец кој успева да ја извлече на виделина поезијата од тро(и повеќе)сложните македонски зборови.
Со оглед на тоа дека масовно се краде на Балканов тогаш секако не е за чудење. Не го оправдувам во никој случај ама па не се ни разочарувам нешто посебно, ми се допаѓаат песните и ќе си ги слушам и понатаму. Не сум купил негово ЦД така да профит од мене не направи со тие крадени песни.
BTW и дел од Срце преку небото е украден од една песна од Scooter.

Tипот е ѕвер...има глас,има текстови...добро де,видел добри песници решил да ги преработи И? Што е тука големата работа...сите го прават тоа,сами ние ќе се праиме поштени?

"Ко Да Вчера Не Ни Било" е преработка на песна што ја пееше Коки Костовски пред неколку години. Беше позната песната тогаш? Се сеќавате на песната или во магла ви е? А, ја знаете верзијата на Владо? Убава е? Е, па убава е!![]()