Владо Јаневски - плагијатор

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Во секој случај добри текстови пишува, а за музиката не коментирам како љубител на тешки дисторзии.

Не ми менува мислење за него ич.Сеуште мислам дека е феноменален.Текстовите му се лудило.

А за Твојте очи сигурно има некој договор со Здравко.Ке дознаеше до сега.

и, дали мислиш дека род стјуарт и масимо раниери воопшто чуле за него и неговата музика? особено род?
па, спорот што ќе го поведат повеќе ќе ги чини отколку тоа што ќе треба владо да го исплати како казна за преступот =)
и за крај, верувам дека убаво си пишува таму кој е автор на музиката...
ќе видиме со доказите, овај нали?

Е ајде де... Ај кажи дали би ти било сеедно, ако ти пееше, и си популарна по битолскиве кафичи на свирки со некоја твоја песна, и другиот ден го гледаш Владо, или незнам кој познат пејач во цела Македонија, како ја пее твојата песна + кажува на сите со каква инспирација ја напишал таа песна....

Кражба!

Текстовите не се крадени, а тие се тоа што допира до народецов повеќе од музиката. И сеуште тврдам дека е најдобриот текстописец кој успева да ја извлече на виделина поезијата од тро(и повеќе)сложните македонски зборови.

Се е кажано во постов на Ацева :wink:

Иначе, тој кажува со каква инспирација ги пишува текстовите на песните, немам досеа слушнато да речи дека компонира..

Знаев од поодамна нека има плагијати, самошто не можев да откријам на кои песни (иако знаев дека се руски). Инаку и “Ако Не Те Сакам“ е плагијат.

Со оглед на тоа дека масовно се краде на Балканов тогаш секако не е за чудење. Не го оправдувам во никој случај ама па не се ни разочарувам нешто посебно, ми се допаѓаат песните и ќе си ги слушам и понатаму. Не сум купил негово ЦД така да профит од мене не направи со тие крадени песни.
BTW и дел од Срце преку небото е украден од една песна од Scooter.

Дали ова значи дека Scooter ја украле исто така, со оглед на тоа што песнава е од 2002. :pos:

Nesto ne sum razocaran mnogu zs toa sto najveke go cenam kaj nego se testovite i negovi se. Taka da...

Ne mi go menuva mislenjeto iako muzikata e taa sto e sepak negovite tekstovi dopiraat do mene kako i da e pak ke go pocituvam kako peac i tekstopisec.

Не ми менува мислење воопшто. За мене тој е едниствениот и најдобар пејач во Македнија.

Инаку за песната на Чолиќ се знаеше уште одамна, јавно си имаа изјавено.

Tипот е ѕвер...има глас,има текстови...добро де,видел добри песници решил да ги преработи И? Што е тука големата работа...сите го прават тоа,сами ние ќе се праиме поштени?

потполно се согласувам со ова... ама шо бе пак од каде то дек Владо Јанески крадел песни од бугариве ЛОЛ... тие се најпознати во светов... да ми речеше дек тие е имет од него земено ќе ви повервев

битно им зема по 50 евра за да им пее на увце на осмомартовските жени на концертот. не знам дали им било многу битно дека е плагијатор?!

За две од горенаведените песни знаев. За другите не, ама сепак...

Да имаше човекот 6 песни напраено, па 5 од нив да беа преземени, ајде да го какав, ама вака со не-знам-колку-албуми и катаљарда песни, па да се фатам за музиката на 5 песни, при такви феноменални текстови нема смисла.

Не ми го смени мислењето за Владо овој податок воопшто. Нека го оправдувам потегот, ама ете... слушнал добра (и за нас релативно непозната) музика, напишал добар текст и склопил одлични песни, што не се заборавени, туку напротив се слушаат сеуште.

А, да, сега ми текна:

"Ко Да Вчера Не Ни Било" е преработка на песна што ја пееше Коки Костовски пред неколку години. Беше позната песната тогаш? Се сеќавате на песната или во магла ви е? А, ја знаете верзијата на Владо? Убава е? Е, па убава е! :)

"Ко Да Вчера Не Ни Било" е преработка на песна што ја пееше Коки Костовски пред неколку години. Беше позната песната тогаш? Се сеќавате на песната или во магла ви е? А, ја знаете верзијата на Владо? Убава е? Е, па убава е! :)

Во магла ми беше се до пред некој ден кога случајно налетав на `оригиналната` верзија на тв, па ми текна од кај ми е толку позната песната.

А, за Владо... Да беше единствен што крадел, па да се трогнев... Ама, толку познати фаци незнаат нота како изгледа, а се рачунаат за музичари... Владо барем има најдобри текстови на македонски во македонската поп музика, ако не и пошироко. Освен тоа, најпристојно се однесува од сите претходно споменати самопрогласени ѕвезди.

Не знам дали се крадени и плагијати песниве или Владо по договор ја позајмувал музиката али мене сеедно ми е.

Она што јас сакам се неговите текстови пред се и интерпретирањето на песните полно со толку емоција.

Како што текст на Владо може да ме трогне и емотивно да ме "уништи" ниеден друг така не може. :pipi:

Jas go postovam pa dali mu se plagijati ili ne pak jas go postovam nema vrska.I polsko cvekje da ne e plagijat?Toj ja pisese hehe

Поштовам тоа што има оригинални текстови, но крајно ме нервира и револтира е крадење на музика. Едноставно ако не можеш да смислиш музика, има добри Македонски композитори, што стварно знаат да направат нешто добро.... Разочарување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom