Владата за три години ќе реконструира 132 основни и средни училишта

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
баш мислев дека си некој јавно административец , или преку партија бутнат во некоја добро стоечка приватна фирма, или во најмала рака имаш татко брат ајдук директорче од некоја ЈУ фабрика кој што е со секоја влада.
Мислам дека си грешка,ако владата не ги прави сите тие ајдучки проекти,споменици,врби, палми,огради АЈДУК ДО АЈДУК во 100 чекори, мислам дека нема да има толку многу инспекции,нити па акцизите на дериватите ке бидат толку скапи. Епа ако тоа не е крадење од народот не знам што е.
Ако владата не ги прави тие работи тогаш сите тие пари ќе остане во државната каса и никој немаше да види аир од нив. Вистина е дека тие тендери одат кај провладини фирми,но така функционира капитализмот.Секаде е така,кај нас ги викаат фирми блиски до власта а во УСА ги викаат подржувачи и донатори...

добро.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 02:39 ---
нека направи.

Прашањето ми беше за локацијата.(ајде ура цела Македонија на плоштад во Скопје)
Инаку повеќе не значи подобро мене искрено не ми треба црква за со Бог муабет да си направам.

lokacija se znae kade prvicno postoese plan, ali ne se realizira a mestotot kade sto sega se predviduva pred dom na arm ne e soodvetna lokacija
--- надополнето: Jul 23, 2012 5:07 AM ---
А вие што предлагате,парите за спомениците да ги разделиме за социјална помош...да направиме уште некој трут, легач, мрза, неработник...

ne vaka e podobro da umiraat na ulica, da burickaat po kontenjeri, ili da cekaat so redici za operacii mislam taka najdobro bi bilo , taka ce se namali brojkata na nevraboteni .
Vazno e samo da se sobira danok ;)
--- надополнето: Jul 23, 2012 5:25 AM ---
Ако владата не ги прави тие работи тогаш сите тие пари ќе остане во државната каса и никој немаше да види аир од

sto vide narodot ekonomski benifit kazi mi ti od gradenjeto na spomenicite ???

нив. Вистина е дека тие тендери одат кај провладини фирми,но така функционира капитализмот.Секаде е така,кај нас ги викаат фирми блиски до власта а во УСА ги викаат подржувачи и донатори...

toa vo zapadniot svet ako se doznae pagaa vladi za eden tender za molivi na primer ne za pokrupni raboti.

Одлична вест и целосна поддршка!

http://www.bezpardon.mk/vladata-za-...-rekonstruira-132-osnovni-i-sredni-uchilishta

Сто триесет и две основни и средни училишта во 49 општини низ Македонија ќе бидат реконструирани или пак ќе се реновираат во зависност од состојбата на објектите. Предвидено е да се менуваат подови, прозорци, санитарни јазли, информира портпаролот на владата, Александар Ѓеорѓиев.
Училиштата кои се ставени на листата за реновирање, прво се избрани преку јавен повик, а потоа е скенирана состојбата на терен. Владата за овој проект одвои 45 милиони евра, а предвидено е да се одвива три години, каде скоја година ќе се издвојуваат по 15 милиони евра за оваа намена. Веќе е распишан тендер за компанијата која ќе ги изведува градежните работи, а постапката треба да заврши до крајот на овој месец.
prvin neka gi zavrsat pocnatite raboti uste ne im se na pola. :tapp: (sportskite sali )

Не ја тупете со слики и објсанувања..Едноставно е.Ако нема деца,ништо од државата.Вмловциве донесоа закон за 3то дете,и ако не се кажам,не помина на уставен,соросоидите заебаа работа (колку што знам).
Џабе е перење пари,праење или реконструирање училишта или шо ти ја знам,ако нема деца.Вајда ќе станеме еден ден свесни кога ќе видиме по улица или по училиштава како-НЕМА ДЕЦА ! Али ај,и онака никој не се замара,побитно е други глупости да слушаме,да ни се одвраќа вниманието од реалноста

Џабе школи кога сите се дебили..подобро книшки повеќе нека испечатат него во школи да вложуваат.. (Ова важи и за едните и за другите)

Јас за три години ЌЕ имам конкорд со камп приколка. (y)

Но голем дел од мојте пари завршиле во државната каса.Искраено ама баш ми е гајле што прават со нив се додека оваа држава функционира некако.

?!? Мене итекако ми е гајле каде одат и за што се користат моите пари од разни даноци, придонеси и давачки. Мислам дека имам право да знам и ме засега, поради тоа што истите чесно ги заработувам и не ми паднале од небо. Се надевам дека не го мислиш навистина ова што го пиша:)

lokacija se znae kade prvicno postoese plan, ali ne se realizira a mestotot kade sto sega se predviduva pred dom na arm ne e soodvetna lokacija
--- надополнето: 23 јули 2012 во 07:07 ---
Не постои несоодветна локација за господов храм.
Ако сакаш пример 365 цркви има во Охрид(ако не се лажам за бројката)
Домот е каде што е срцето :)
П.С Греота е да бидеш толку површен со аватар Исус Христос.

--- надополнето: 23 јули 2012 во 07:07 ---

ne vaka e podobro da umiraat na ulica, da burickaat po kontenjeri, ili da cekaat so redici za operacii mislam taka najdobro bi bilo , taka ce se namali brojkata na nevraboteni .
Vazno e samo da se sobira danok ;)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 07:25 ---

toa vo zapadniot svet ako se doznae pagaa vladi za eden tender za molivi na primer ne za pokrupni raboti.
Да бе,пропадна цела Америка...секаде постојат овие скандали со тоа што разликата помеѓу тие и ние е што сите се замараат со тоа додека во УСА на пример на никој не му е гајле што Форд и ГМЦ донираа пари за претседателската кампања а за возврат бараа да се замрзне законот за развивање на хибридни технологии,исто така цела фармација донира пари за лечењето да биде приватно итн итн итн...Мислам дека ми ја сваќаш поентата.
А за тоа што велиш дека буричкаат по контејнери,тоа е начин и стил на живот.Секој си го крои начинот на живот.Но биди сигурен дека државни пари,ниту тука а ниту во било која друга Капиталистичка држава несме да се даваат на народот.Значи тие пари или ќе стојат како резерва во некоја Швајцарска банка или ќе се инвестираат во некој проекти...глупи или паметни.Мислам дека инвестицијата во глупи проекти е многу подобра од стоењето во Швајцарија.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 01:34 ---
?!? Мене итекако ми е гајле каде одат и за што се користат моите пари од разни даноци, придонеси и давачки. Мислам дека имам право да знам и ме засега, поради тоа што истите чесно ги заработувам и не ми паднале од небо. Се надевам дека не го мислиш навистина ова што го пиша:)
Парите што не ви се во џебот би требало најмалце да ве интересираат :):):)
За нив има “одговорни“ луѓе кој се грижат каде и како да се инвестираат.Е сега планот на Скопје што ни го спремија некој Архитекти можеби и не е најсјаен но на Скопје му беше потребна обнова.
Мислата ми беше за училиштата....ДА тоа е прекрасна одлука.

Нека не се малтретира владата џабе, и така после тоа сите одат во странство

Добро се во ред ...нека се реновира , реконструира, гради на ново. Во образованието ако не се инвестира каде на друго место . Туку смешното во целата приказна е тоа што за реконструкцијата на сите овие 132 училишта предвидени се 45 милјони евра . А за зградите на кеј од проектот 2014 ќе се потрошат односно се трошат 10 пати повеќе пари. А замислете десетина згради напрема 132. Не е фер.

Добро се во ред ...нека се реновира , реконструира, гради на ново. Во образованието ако не се инвестира каде на друго место . Туку смешното во целата приказна е тоа што за реконструкцијата на сите овие 132 училишта предвидени се 45 милјони евра . А за зградите на кеј од проектот 2014 ќе се потрошат односно се трошат 10 пати повеќе пари. А замислете десетина згради напрема 132. Не е фер.

А шо мислеш дека ќе реконструират ? Ќе стават 2 шољи , еден мивалник и со неколку плеха ќе го закрпат покриво шо протекува.
У меѓувреме ќе се фокурират на јајцата и на алато на Букефал , овајпат поголеми да бидат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom