Владата за три години ќе реконструира 132 основни и средни училишта

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Локација
Скопје, Обединета Македонија

Одлична вест и целосна поддршка!

http://www.bezpardon.mk/vladata-za-...-rekonstruira-132-osnovni-i-sredni-uchilishta

Сто триесет и две основни и средни училишта во 49 општини низ Македонија ќе бидат реконструирани или пак ќе се реновираат во зависност од состојбата на објектите. Предвидено е да се менуваат подови, прозорци, санитарни јазли, информира портпаролот на владата, Александар Ѓеорѓиев.
Училиштата кои се ставени на листата за реновирање, прво се избрани преку јавен повик, а потоа е скенирана состојбата на терен. Владата за овој проект одвои 45 милиони евра, а предвидено е да се одвива три години, каде скоја година ќе се издвојуваат по 15 милиони евра за оваа намена. Веќе е распишан тендер за компанијата која ќе ги изведува градежните работи, а постапката треба да заврши до крајот на овој месец.

Одлична вест и целосна поддршка!

http://www.bezpardon.mk/vladata-za-...-rekonstruira-132-osnovni-i-sredni-uchilishta

Сто триесет и две основни и средни училишта во 49 општини низ Македонија ќе бидат реконструирани или пак ќе се реновираат во зависност од состојбата на објектите. Предвидено е да се менуваат подови, прозорци, санитарни јазли, информира портпаролот на владата, Александар Ѓеорѓиев.
Училиштата кои се ставени на листата за реновирање, прво се избрани преку јавен повик, а потоа е скенирана состојбата на терен. Владата за овој проект одвои 45 милиони евра, а предвидено е да се одвива три години, каде скоја година ќе се издвојуваат по 15 милиони евра за оваа намена. Веќе е распишан тендер за компанијата која ќе ги изведува градежните работи, а постапката треба да заврши до крајот на овој месец.

ova backa ne e sitel ili kanal 5 pa da pravis reklama za vladata, ovdeka cisto se komentiiraat temi nadvor od politika temava e reklama na vlasta i kako takva treba da e vo kanta kako sto znam forumov ne pravi reklami na politicki partii

Од кога условите за образованието се политика? А ако не сакаш политика што к мешаш политика во секоја тема?

ќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќеќе

Од кога условите за образованието се политика? А ако не сакаш политика што к мешаш политика во секоја тема?

abe pe si ili se pravis kjor na kogo be mu pravis reklama svesen si vladata koj ja prestavuva ako ne politicka partija ili kako na avtobusite od jsp ce stoi donacija od vlada abe za premierot ako treba ce lapnete i k.

abe pe si ili se pravis kjor na kogo be mu pravis reklama svesen si vladata koj ja prestavuva ako ne politicka partija ili kako na avtobusite od jsp ce stoi donacija od vlada abe za premierot ako treba ce lapnete i k.
Тебе не ти кажаа од Синодот дека треба да го поддржуваш премиерот? Или ти си фракција во МПЦ, Исусе?

АКо имаш нешто за темата напиши, ако не оддалечи се. Има модератор нека каже тој што мисли.

Јас знам едно, Владава за 3 години ќе падне.
Е добро де, новата влада(таа што ти си ја замислуваш) ќе наиде на обновени школи. Не е тоа убаво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom