Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не има некаде листи извадено кој се среќниците?
Да не има некаде листи извадено кој се среќниците?
Треба да одлежат два дена)) на корекции да не се??
)))
инаку мене ми е безвезе ова прошетка во Париз бе... какво гребењееееее.... и понижување неверојатно ако се прашувам јас. Па нели Грција требаше да ја бојкотираме? нели Франција и најверен поддржувач? Па ондак што к*р бараат во Франција??? Демек еве не ослободија Дпмнепа сеа триумфално ко овци ќе не прошетаат бел свет да видиме....
![]()
Ќе ги трчаат низ Париз.Вкупно сто граѓани на Македонија вечерва ќе бидат извлечени за патување во Париз, со кое во сабота се одбележува стапувањето во сила на одлуката на Брисел за укинување на визите.
Извлекувањето ќе биде јавно на Македонската телевизија, а досега се пријавиле околу 10 илјади граѓани, кои поседуваат биометриски пасоши.
Патувањето во Париз го организира владата по повод укинувањето на визите, а заедно со добитниците ќе патуваат вицепремиерот за евроинтеграции Васко Наумовски и министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска, како и 20 најдобри студенти во Македонија.
Предвидено е патниците од Македонија, кои за прв пат ќе влезат во земја членка на шенген зоната без виза, да разгледаат дел од знаменитостите на Париз - Ајфеловата кула, црквата Нотр Дам, Лувр, Елисејските полиња, како и Триумфалната порта.
Во рамките на еднодневното патување ќе биде организиран прием во Амбасадата на Македонија во Париз.
Европската унија ги укина визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора, кои со биометриски пасоши можат да патуваат во 25 држави членки на Европската унија, освен Велика Британија и Ирска, како и во Норвешка, Швајцарија и Исланд./крај/мп
Има....во поwтокаловиот штаб.Пwегледуваат да не утнат да пуштат некој без книшка :helou:Стварно бе...некаде да не има листа на извлечени???
Има....во поwтокаловиот штаб.Пwегледуваат да не утнат да пуштат некој без книшка :helou: