Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Капучино и нескафе. Турско мнооогу ретко, за друштво најчесто, а тогаш го пијам со многу малку шеќер. Уште не ми е сватливо како може некој да го пие со 3 лајчиња шеќер, то не е кафе, туку шербет. :hihihi:

Макијато
Капучино......... преблаги ги пијам

Е ова е супер прашање, највише Нескафе ми лежи на срце заш стално го имам дома , а надвор макејато или мучкано(мучканото го има само во Energy) . И строго шербет благо да биде. :vozbud:

и јас не пијам кафе како мал слушнав дека растела опашка па.........

Турско, нес, филтер и макијато...без шеќер нормално:pipi:

Нес. :pipi: Турско пијам, исто. Немав допрено со недели, ама ај, денес дека ептен ме натераа, да ми гледале.:poss:
Нес рулз бе. Нес, Нес и само Нес. :pipi:

Бев зависна од турско ..Повеќе од гледањето на кафе, отколку од пиењето...
Иначе нес сакаВ многу исто , ама се откажав од кафе пред некое време , затоа што стварно лошо ми делуваше.. :)

Турско кафе мнооооооогу ретко пијам, ме боли после желудникот од него, а па не би боже на сабајле да го пијам (на гладно срце, демек побрзо да се расонам), после цел ден желудникот ме боли.

Затоа сакам нескафе, капучино, макијато, еспресо, филтер т.е сите останати “видови“ освен турско!

Турско - благо, со 3 шекер
Нес - благо, со 4 шекер
Ти кркаш еклери не пиеш кафе....

Иначе кафето го пијам:)
Топло, без цигара нејќам ни да мириснам, шеќер нејќам да помислам, млеко па ич.
Пијам секакво кафе само да нема шеќер во него, ми се гади од благо кафе....али ко рано насабајле нес кафе нема, заедно со кока кола у комбинација и да фуче после на шоља за добро утро

Турско без шеќер,најубаво ми е така.
Нес,капучино,макијато со шеќер,не можам инаку многу ми се горки.

Ретко пијам кафе, а кога пијам или пијам турско (за да ми гледаат :)), или нес или ладно макијато. Нејќам капучино, пошо тоа не е кафе него шампита стварно. :pos2:

Ама најбитно од се (многу побитно од тоа какво кафе е) ми е да има шеќер многу. Јас сум си така по блашкото :) Иначе кога е горко не можам да го пијам.

пиев многу нес кафе...

Сега се префрлив на јакобс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom