Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Кафе-Кафе.
Турско кафе.

250px-Turkishcoffee.jpg

Не сум многу по кафето.. не пијам многу кафе, а кога пијам кафе пијам нес или ладно макијато :toe:

Нес кафе исто и турско :pipi:

НЕс, турско, експресо, без шеќер или со натрен

Значи: има еден кафич одспротива на мојот факултет (мислам дека не смеам да пишувам имиња), кај што се служи едно од најквалитетните кафиња - Corsini Espresso. Е сега, the ultimate taste: продолжено еспресо во стаклена шоља, со две ќесички кафеав шеќер, ставени во шољата пред да се пушти еспресото, како би се топеле полека и рамномерно. И го пиеш онака малку подоладено (откако ќе ти го донесат, пушиш две цигари - ако си пушач).

Па коај сум дома само ТУРСКО кафе нормално,а у кафуле макијато.

Eптен благо макијато

Не пијам кафе по дома, турско боже сачувај, ќе ми се повраќа после цела вечер, ќе не можам око да склопам. Во град ако излезам нес кафе и тоа со шлаг обавезно(повеќе ми е за шлагот отколку за кафето):).Ама многу ретко кафе. Не сакам да ми створи зависност, па кога ќе ми треба вистински да не ми делува.

Ммм топло нескафе, или пак некое помало кафенце со малце ладно млеко.

Турско кога гледам серија и си го одмарам мозокот
Нес кафе стронг пред колоквиум/испит
Макијато на кафе со другарките
Капучино понекогаш, еспресо никогаш повеќе
а најбитен момент во муабетот за кафе е дека какво и да е мора да биде со многу шеќер :vozbud: :helou:

ретко кога пијам кафе
турско пијам само кога ќе ми гледаат, а иначе ладен нес и макијато со многу шеќер

Пијам многу кафе и секакво кафе битно ми е само да е засладено.

Нес пијам со другарите обично..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom