Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека самата организација беше добра што секако е за пофалба. Не знам дали друга манифестација во градот била така успешно организирана. Со многу луѓе со кои разговарав го делат истото мислење.

А чии пити беа најубави :), по мое субјективно мислење, вака :
Нена Комерц, не ме бендисаа, слабо вкус на пастрма, ми се погодија и ладни, тенки....
Баже пити, солидни
Велклас ( или како и да беше името ) најдобри !
Зборам за штандовите , по рестораните не стигнав да ги пробам, ке останат за некое друго идење ....

На Велклас стварно беа добри, а ги пробав уште на Деспина и Снупи и не ме бендисаа баш. Се на се одлична забава од година во година се поорганизирано и помасовно е. Прв пат волку народ у градов да видам. На ВМРО митинзите волку посетеност немале :D

Минатата година дека на поминување ја фативме Питијадата и седнавме во Хајдук и навистина за мој вкус беа погодени. Ај и оваа година викаме со друштвово да отидеме порано да го шетнеме и Велес и после ќе си отседнеме во Хајдук на мезе па на добра пита.
Се погоди и времето за шетање преку ден ги измеривме сите уличиња низ Велес претходно во чест на денот 11 октомври бевме и до Костурницата потоа поминавме низ центарот, женскиов дел од екипава одма по бутиците, машкиот дел по згодните Велешанки :D, ми се допадна делот кај што е театарот сте го скоцкале убаво како и делот кај што беше Снупи заличува на убав и урбан дел шетнавме што шетнавме, паркот исто ми се допадна и така гладни одиме во Хајдук.
Ние од како седнавме после нас остана само уште една маса, но затоа мезето си го чекавме 20 минути, а питата? питата точно 50 мин. за на крај да ни донесат притоплена пита без пастрма, штета. Притоа пола од приборот не доволно измиен, пиво ми донесоа во лименка, а имаше стаклени шишиња. Се чудев бидејќи лани не беше така, не знам што им станало ама се разочарав, а омилена ми е велешката, но памет за друг пат.
На крај викаме ај пак до центар на кафе и да бегаме за Скопје, таму бевме седнати во Прего се изнечаквме иако само 3 маси имаше зафатени, сепак за следен пат кога ќе го посетам Велес ќе биде кога ќе нема Питијада и дефинитвно ќе биде во некои други кафани, Хајдук засекогаш ја отпишувам.

На Велклас стварно беа добри, а ги пробав уште на Деспина и Снупи и не ме бендисаа баш. Се на се одлична забава од година во година се поорганизирано и помасовно е. Прв пат волку народ у градов да видам. На ВМРО митинзите волку посетеност немале :D
Може ќе им текне за следниот митинг, на секој присутен по една пита и 20.000 души у старт имаат :D

Првата вечер јадев во Розе сала,питите прва лига,втората во Корнер,не беа нешто посебно,и третата пак во Розе..Најубави пити според мене имаше у Розе сала..

Минатата година дека на поминување ја фативме Питијадата и седнавме во Хајдук и навистина за мој вкус беа погодени. Ај и оваа година викаме со друштвово да отидеме порано да го шетнеме и Велес и после ќе си отседнеме во Хајдук на мезе па на добра пита.
Се погоди и времето за шетање преку ден ги измеривме сите уличиња низ Велес претходно во чест на денот 11 октомври бевме и до Костурницата потоа поминавме низ центарот, женскиов дел од екипава одма по бутиците, машкиот дел по згодните Велешанки :D, ми се допадна делот кај што е театарот сте го скоцкале убаво како и делот кај што беше Снупи заличува на убав и урбан дел шетнавме што шетнавме, паркот исто ми се допадна и така гладни одиме во Хајдук.
Ние од како седнавме после нас остана само уште една маса, но затоа мезето си го чекавме 20 минути, а питата? питата точно 50 мин. за на крај да ни донесат притоплена пита без пастрма, штета. Притоа пола од приборот не доволно измиен, пиво ми донесоа во лименка, а имаше стаклени шишиња. Се чудев бидејќи лани не беше така, не знам што им станало ама се разочарав, а омилена ми е велешката, но памет за друг пат.
На крај викаме ај пак до центар на кафе и да бегаме за Скопје, таму бевме седнати во Прего се изнечаквме иако само 3 маси имаше зафатени, сепак за следен пат кога ќе го посетам Велес ќе биде кога ќе нема Питијада и дефинитвно ќе биде во некои други кафани, Хајдук засекогаш ја отпишувам.

Добра кафана е на автобуска ти да не си бил на штандовите за питијада? тогаш се е во брзање и затоа било така :D баш и затоа пишав ако ти се јаде добра пита оди си во ресторан и подобро да не е питијада тогаш се е на брзање иако и тогаш има добри пити..за мезиња и се се екстра за пита никогаш немам јас јадено таму. За кафичов ме зачуди обично одма услужуваат келнериве.

Добра кафана е на автобуска ти да не си бил на штандовите за питијада? тогаш се е во брзање и затоа било така :D баш и затоа пишав ако ти се јаде добра пита оди си во ресторан и подобро да не е питијада тогаш се е на брзање иако и тогаш има добри пити..за мезиња и се се екстра за пита никогаш немам јас јадено таму. За кафичов ме зачуди обично одма услужуваат келнериве.

Кај автобуската што им е кафаната си бев и мене ми кажаа дека е најдобро по кафаните да си седнеш затоа и директно таму отидов.

Кај автобуската што им е кафаната си бев и мене ми кажаа дека е најдобро по кафаните да си седнеш затоа и директно таму отидов.

Па беа едни од подобрите е сега за пити немам појма дали се добри :D

Питијадата не беше во Центар, а и исто така и Прего не е во Центар. Питијадата беше на истата улица каде што се наоѓа Прего, на 7-800 метри од Центар, така да ако сте оделе од штандовите до кафе Прего сте поминале само 10-15 чекори, а ти тоа го опиша како да се поминале до друг дел на градот. Да не не сте биле во Велес?

"Лице за прием и упатување на странки".......Видете која пропалица работи на ова место во агенцијата за вработување и ќе ви стане јасно како ден каде тргнала со преродбенициве нашата чудесна земја Македонија....Се кладам дека дотичниот од 31 буква во азбуката не знае 17, а важно зема административна плата...Какви државни службеници таква држава......

Последно уредено:
Еве еден убав настан денес што се случи во Велес

Колку глупаво изгледа во црква снимаат со телефони. Срамота! А можеш да објасниш што е ова што се случувало???

Дечки, како се викаше една мала кафанка т.е биртија на ова место? Мислам дека сега е затворена... Ептен беше биртија, се улаваше како мало долго дворче и беше ептен мала

https://www.google.mk/maps/@41.7177753,21.7801261,201m/data=!3m1!1e3?hl=en

АС,сега по ново е Деспина

Еј браво тоа е, ама некако сум сигурен дека не се викаше ни АС тогаш... Беше некое чудно име со повеќе букви, тоа е некаде пред 2-3 години кога сум бил. Имаше еден волчјак пред вратата огромен, а внатре се моташе една џукела меѓу масите :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom