Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Да дефинитивно после дождот доага сонце

да,доаѓа сонце,ама и после сонцето секогаш доаѓа дожд

Иначе ова ми е мото.Цел живот ме држи оваа изрека,а и песната од Владно Ј.:smir:
Btw ако ви се случи некоја лоша работа тоа е за ваше добро(колку и да мислите дека не е):icon_lol:

Btw ако ви се случи некоја лоша работа тоа е за ваше добро(колку и да мислите дека не е):icon_lol:

Неможам да се согласам со ова од проста причина што нема логика вака поставена реченицата.Како би било за мое добро ако ми почине родител(лоша работа)?Како би било добро за мене ако никогаш не ја добијам работата што ја сакам? и уште многу вакви примери...
Ако со ова се мисли дека ќе испаднеме појаки од целата таа ситуација(земено во примерите) има милион други работи што ни се случуваат во животот од кој треба да научиме да бидеме јаки и да размислуваме со своја глава (самостојни).Неможе лоша работа да е за наше добро.
Инаку реченицата после дождот иде сонце ја користам и јас,кажа претходно Скул дека неможе цело време да се случуваат лоши работи или само добри,има прекрасни денови има и најтажни и нервозни денови.Дел од животот.

шопенхауер има кажано вака:во секое зло има и добро само што ние поради нашата ограниченост не можеме да сватиме.така некако беше

точно е бе! ај кажете ми кога нешто ви се случило добро, а при тоа поминало без проблеми и обратно... и нормално деак после дождот иде сонцето, како шо на крајот од тунелот секогаш има светло... само прашање е на времетраењето на врнежите и должината на тунелот...

Да, и јас мислам дека во секое добро има и зло и обратно, т.е секоја работа си има и лоша и добра страна!

мислам дека има логика:) животот е како синусоида еднаш е добро еднаш не..

Вистина е дека по дождот сонце изгрева но доколку можеш да го преживееш дождот

Se sto ke ne povredi vsusnost ne pravi posilni...i koga ke sfatime deka ustvari zivotot e poln so iznenaduvanja bilo toa da se losi ili dobri na se sme spremni...ama sekogas se tesam so posle dozd doaga sonce,a i sekogas e taka,ako iskreno veruvas taka i ke bide!

Има една стара поговорка која вели зајакот кога бега на нагорнина се смее а кога бега на надолнина плаче тоа е затоа што знае дека после секоја нагорнина иде надолнина а плаче затоа што после секоја надолнина иде нагорнина.
Така ти е и у животот после секое лошо доаѓа добро и после секое добро доаѓа лошо:salut:

~*~

Sekoja pojava sto se slucuva vo prirodata e pricinsko- posledicna....Taka objasnuvaat fizicarite....
Sekoe losho za dobro e....
Se slagate li so ovaa izreka i ako e taka, potkrepete ja so primer:smir:

Верувам дека животот не би бил живот ако нема постојано периоди во него, а секој период си носи добри и лоши работи со себе, во тоа е суштината, тоа е животот.
И да, за секоја акција, мора да има реакција ... секогаш доаѓа сонце после дожд и обратно.

Се се случува со причина, не верувам во случајности.

...chista meteorologija...posle sonce oblaci pa dozd i posle oblaci vedro nebo pa sonce i taka do bezkraj...samo treba da se prilagodi chovek na klimata...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom