Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Crazy in Love напиша:
да..дефинитивно во секое лошо има и добро...Само што ние луѓето кога ќе ни се случи лошото се концентрираме на лошото а не на делот во кој што имало барем нешто друго...конкретен пример не ми текнува,ама знам дека секогаш можеш да го извлечеш доброто од која и да била тешкотија

E navistina tocno taka e. Potpolno se soglasuvam so tebe. Pred nekoe vreme go svativ ova. Si go analizirav zivotot, site raboti sto mi se slucile i svativ deka ima i dobri nesta srede toa losoto, kako sto vikame :) Ako ne nesto drugo barem dobra pouka mozes da izvleces od losite slucki :) ako veke ne mozes da go najdes dobroto...

Темите на Лејди и Сити "Секое лошо за добро е" и "По дождот иде сонце" беа скоро идентични, па ги споив во една ... продолжете тука ...

Neznam dali ima slicna tema ne sum videla.. Inace ne mislam bas taka ko so vikate.. Ustvari ok toa e nekako ama ke go definirame vaka:
Lazes nekoj za nesto.. Losoto e so go lazes.. No dobroto e sto toa go pravis za da ne go povredis...

Pa po mene i ne e nekoja isreka,normalno deka posle dozdot koga i da e ke izgree sonce isto i kako posle sekoe loso mora i da dojde moment na dobro.
Takvite izreki za mene se poveke kako nekoi skratenici..

Верувам во ова....дека после доздот иде сонце ама искрено на моја коза не сум го почувствувала, се нешто ако ми се случи неубо, никогаш после него не доаѓа убаво...сознам...ај мозит ке продејстував и кај мене, барем се надевам...надезта последна умира :pos::pos::pos:

Секогаш. И по сонцето дожд. Јеби га - the damn neverending circle of life. Хераклит ова уште одамна го открил :wink:

nooo way. koga ke stepa grad, pa gromovi ke se isturiiiiii od vrnenje ke te izduva i posle sto ke ti e sonce:)))))

после дожд иде снег.нишо друго

Најчесто верувам во ова -По дождот иде сонце!
Само зависи колку време ќе врне?:toe:

ramada напиша:
Најчесто верувам во ова -По дождот иде сонце!
Само зависи колку време ќе врне?:toe:

Dodeka ne probie sonceto:smir:

Се се случува со некоја каква таква причина, и што и да се деси макар и да е лошо, од сето тоа може да се извлече нешто добро. Доколку е по наша вина, влечеме поука за другпат, доколку е по вина на некој друг,за памет...

Fluffy напиша:
Testiranje na karakter,zar ne?
Јас би рекла и тренинг на живците.
Што знам, човек секогаш учи од ситуациите што ќе налетаат, секогаш открива начини како да се справи. Има логика во тоа „секое зло за добро“. Милион пати сум се нашла во ваква ситуација, да си речам дека е така. Ама сум забележала дека секогаш кога ќе ми е подобро, кога ќе светне сонце, тогаш сфаќам дека има логика во фразава. Најверојатно тогаш со поладна глава размислувам, извлекувам поука, се чувствувам посилна и попретпазлива.

Ај ќе видиме дали утре ќе огрее сонце пошто денес се истури:pos2::pos2::pos2::pos2:

Lady напиша:
Sekoja pojava sto se slucuva vo prirodata e pricinsko- posledicna....Taka objasnuvaat fizicarite....
Sekoe losho za dobro e....
Se slagate li so ovaa izreka i ako e taka, potkrepete ja so primer:smir:

шо знам...од искуство ке речам дека не е така...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom