Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Оооооооооооооооооооооооо колку не иде :(

...го чекам сонцето...и чекам...ама нешто не му се брза :toe:

po dozdot da sekoga sistoto sonce sto ne gree i ni dava zivot

да само е прашање колку долго дождот ке трае....

Послем дожтот град паѓа лолз:pos2:

Абе убаво велат ама... лошо е ако те заредат повеќе лоши нешта што ќе направат непоправлива штета, па дури тогаш да дојде “доброто“, значи џабе сонцето ако си се удавил во дождот.

да тоа е дефинитвно точно ...секогаш ми се покажало,тоа ти е животниот циклус....кругот по кој се вртиме...еднаш сонце,другпат дожд...

Неможе секогаш се да ни биде рамно,да си тече по правилен тек,патот до среката можеби е послан со рози,но некогаш тие се со трња,мораме да се избориме за нашата срека!Но,едноставно за некои лоши нешта,нема поправање,едноставно нема сонце,на пр.смртта на некоја личност,никој и ништо неможе да ја поправи!

После дождот доаѓа виножито да се разберемe :)

Неможе секогаш се да ни биде рамно,да си тече по правилен тек,патот до среката можеби е послан со рози,но некогаш тие се со трња,мораме да се избориме за нашата срека!Но,едноставно за некои лоши нешта,нема поправање,едноставно нема сонце,на пр.смртта на некоја личност,никој и ништо неможе да ја поправи!
така си е , јас не се сложувам дека после дождот сонце доага тоа нема врска секогаш постојат ситници кои не реметат

Не секогаш.
Кај мене за некои работи дури и градот, молњите и секавиците доаѓаат после дождот. Едноставно се надеваш дека после толку незаслужени маки, напори, тешки моменти ќе дојдеш до светло на крајот од тунелот...но тоа го нема. Само сите горенаведени тешкотии се дуплираат и те гушат.

Абе доаѓа сонце ама зависи после колку време. Ете јас за некои работи уште го чекам... ама кај и да е ќе огрее :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom