Вашиот прв контакт со интернетот?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
хмм многу убо ми теквит... дома имавме компјутери ама немавме интернет ставено и отидовме еднаш со брат ми нешто кај мајка ми на работа и во училницата по информатика седевме. И брат ми си уклучи компјутерче, си седна и јас нешто досадував ептем и ми уклучи еден компјутер и мене и ме стаи на кајгана во играчница и отепав едно 2 саати.. и после 2-3 месеци ми ставија нет дома и одтогаш на кајгана сум..:pipi:

Имам цели четири години стаж на интернетов. Беше тоа зимата 2005 кога прв пат ја почуствував магијата на нетот. И од тогаш се лечам од зависност, ама се повеќе се навлекувам, хи хи хи:jaj:

на почетокот поим за интернет за мене беше мирцот, одевме со другарките после школо и мирцавме со некој, појќе се зафркававме и така интересно беше:
hi
asl pls

hi
15 m bt
u?:pos2:
стварно еј кај ти текна...сеа немам ни инсталирано тоа мирц...зар има уште некој што седи на тоа

ЕЕЕЕ тоа беше далечната 1996 година.

ЕЕЕЕЕ 1996 година. Сите оние што имале тогаш интернет сигурно знаеа колку беше скап само и колку беше бавен. 36 модемка со 3 килобајти у секунда. Подцна испаднаа К56 модеми и тоа беше нешто слично како да си сменил ферари за фичо, иако брзината на овој модем беше 5 килобајти у сек. Сметка за телефон од небеса. Се беше преку еден смрден Hyper Terminal.

Во тоа време се сеќавам Дизни страната имаше само 2 сликички. Знам дека го симнував Norton Utilites, 22 мегабајти го симнував 1 недела и тоа само навечер. По некој пресметки го имав платено програмот 1000 денара. :tapp:

2001 година кога имав само 8 година почнав да скитам по интернет кафулињата :vozbud: За прв пат дома имав нет на 10 години поточно 2003 година, и тоа оној препознатливиот диал-уп. Тогаш само навечер после 12 се конектирав на нет, изгор беа цените :vozbud:

Некаде пред 10-11 години, кога како копиљ (во 7-мо, 8-мо) висев по мирц. После имавме интернет на школо (во средно :vozbud:) и го трошевме до максимум. Колку имам спуштано игрици, па ке се погоди некоја поголемка, имав и програма што ке ја подели на делови по 1.3 МВ и 10 дискети за пренос. Ееее, лудило.

Имав негде 6-7-8 годинки и кај мајка ми на работа на компјутерот имаше dial-up интернет.И онака ја малтретирав да ми пушти, да видам како изгледал интернетот:pos:
И ми пушти, домашна страница беше Гугл и погледав неколку секунди како теле во шарена врата и исклучив.

2002 или 2003 отидов у интернет кафе.Требаше да играме на сони со другари ,се скаравме и шо ќе праам ај на интернет.Играв некоја игра знам.И оттогаш ццело време сум на нет :toe:

Кај другар пред некои 6 или 7 години. Пентиум 2че на диал-ап ставено и на мирц бркавме девојки. После тоа дооолга пауза па на интернет кафиња па до пред некоја година и пол дома ставивме нет по долги преговори.

Па и ја бев првпат на dial up негде 2002/2003. Незнам точно. Важно е дека тогаш бев прилично мал и ги молев сестри те да симнат некои мини игри. Коа ќе се симнеа и ќе се напунеше PC со вируси, бев жив среќен. Тоа е тоа. Иначе нет дома имам од летото 2008, јули поточно.

Pred 4 godini mislam deka se sluci...

Пред 2 години...Еееееее добро се секавам почетна страна беше google и незнаев што да правам па ми текна од братучед ми www.kajgana.com :)
:salut:

Беше тоа летото 1998, отворија нет-кафе кај нас у маало, и баш беше светското тогаш, па гледавме нешто такви фудбалски страни и мирцавме навечер у стилот асл плс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom