Вашиот приватен живот

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
приватноста е своја работа и сами треба да одлучиме со кого ке ја делиме.А оговарачите немаат друга работа и интересно им е да оговараат и никој не може да ги одвикне у тоа ама има и добра страна што со некоја вест можат да ве издигнат или паднат у општеството а тоа најчесто е ова второво

Кажувам само на најблиските, како на пример на тебе Фросе...и уште на неколку...А не на сите останати што ги знам и познавам...Знаејќи дека денес луѓето сакаат се да дознаат а потоа и да пренесат...како да немаат попаметна работа, освен во мешање на тугите животи и притоа коментирање за тоа, а не си гледаат нивниот да си го средат!

јас бев многу отворена личност со оние што ми се поблиски, но времето направи да не верувам никому. Зашто и твоите најдобри другари си имаат и свои други најдобри другари, па не може приватноста да остане тајна

Да се разбереме, ние, оговарачите не сме криви за се. (овде спаѓате СИТЕ, сите имате бар по три-четири неомилени ликови за кои шлапате, или не?)
Арно кажа авторката у првиот пост, прво пресреќни и горди ќе блебетаат ќе блебетаат и после леле мамо откај знае цел град? сите оговараат тука неможам веќе пичку матер овој град живее само за оговарање ааааааа, и такви паники.
Вие на пример, полни надеж дека семчињата добра душа кај луѓето цветаат дури и во недела попладне среде џаболебарска трач партија у кафич, ќе се изнарикате бидејќи ве мрзи да излезете од очајот деновиве, а верувате дека вака ќе добиете добар его буст. Или, у излазак со омиленото друштво кое посакувате да го освоите, решени сте да ломотите 100% на саат за најсветлите точки од вашиот живот кои се толку навезени, интересни и просто чадат од забавност, и притоа, заедно со соодветни шармирачки гестикулации, да предизвикате контото во емоционалната банка на останатите да ви прејде во висок плус.
Но и фалењето, и кукањето, носат негативни поени кај оние кои решиле да му ја поебат приказната на секој што многу дрдори, а таквиот примерок го имаме во секоја средина и атмосфера, така да исто ви се фаќа.
Значи, ако си ги држите муцињата затворени за одредени детали, или пак, умеете да ја раскажете приказната така што не остава простор за да се појави чувство кај слушателот да ја труби наоколу, вашиот приватен живот ќе биде ем сит (или пак празен, јебига) ем непрошетан низ ушите на цел град.

Во принцип сум многу отворена и комуникативна со луѓето, но работите што навистина ми значат успевам да ги задржам само за себе. На поблиските сум им кажала откако ќе забележат нешто па веќе нема бегање. :)
Кажувам интересни, забавни случки што ми се случиле со детали и гестикулации за да ги насмеам останатите, не ги кажувам проблемите, не ги кажувам работите кои ме мачат и ми се слаба точка за ден-два после тоа да не ги искористат во своја полза.
Некогаш навистина имаш потреба да се искажеш некому и да бидеш сигурен дека ќе те сослуша, дека ќе го сочува тоа и ќе те советува но затоа што знам дека ретки се таквите луѓе се обидувам внимателно да селектирам што и на кого кажувам.

Во принцип сум многу отворена и комуникативна со луѓето, но работите што навистина ми значат успевам да ги задржам само за себе. На поблиските сум им кажала откако ќе забележат нешто па веќе нема бегање. :)
Кажувам интересни, забавни случки што ми се случиле со детали и гестикулации за да ги насмеам останатите, не ги кажувам проблемите, не ги кажувам работите кои ме мачат и ми се слаба точка за ден-два после тоа да не ги искористат во своја полза.
Некогаш навистина имаш потреба да се искажеш некому и да бидеш сигурен дека ќе те сослуша, дека ќе го сочува тоа и ќе те советува но затоа што знам дека ретки се таквите луѓе се обидувам внимателно да селектирам што и на кого кажувам.

Хехе Вокерчее!! :devil1:
Инаку и јас сум донекаде како Вокер, ама имам доверба во другарките, се случило многу да ми помогнат, така да дел од себе го делам со нив... :smir: А она што премногу е приватно се разбира само јас и Татко ми го знаеме! :pipi:

Порано бев ептен, ама онака ептен отворена со секој додека еден ден не сфатив дека не е се` за да му го кажам на било кој зашто за жал ме опкружуваат еден куп дволични, зли створења што и од ептен банална стар ќе направат пред други шпанска серија.
Се случило некоја моја реакција или коментар да биде пренесен погрешно и да настанат проблеми и да биде буквално “од играчка-плачка“, затоа во голем број случаи кога се елаборира некоја особа, без разлика дали сум имала позитивно ил негативно искуство со неа, избегнувам да го коментирам и изнесувам пред “јавноста“.

Имам “одбрано“ луѓе во кои имам целосна доверба и знам дека тоа што ќе го кажам на нив-таму и ќе остане и нема да биде сити радио материјал.

Во принцип сум ептен комуникативна особа и со тек на време научив вешто да го свртам непријатниот муабет на шала ил да сменам тема ( и во екстремни ситуации се убацувала трета особа која успевала да го сејв д деј ). :)

Mojata privatnost e moja rabota:pipi:
Normalno kaj sekogo se naoga nesto so saka da go spodeli so tie so gi saka, po4ituva pa i na tie so im veruva, taka i jas imam nekoi raboti so sakam da gi znaat odredeni li4nosti, no bes preterizam:smir:

Тајната кажана макар на една личност престанува да биде тајна. Оттука се` што ми е мое и сакам да остане мое не го споделувам. За останатите помалку важни работи зависи од личноста.
Генерално двајца-тројца личности во мојот живот стекнале доверба да знаат повеќе работи.

да кажам право на никого не се доверувам со мојот приватен живот од кајганава у последно време....ЛОНГ ЛИВ КАЈГАНА!!!

Една од моите најголеми мани е тоа што имам преголема доверба во сите,мислам сите се луѓе добри,фини...и некој да ми се насмее ја одма му ја отворам душата,но се изгорев еднаш и тоа многу зш се си кажувам и сеа сум повнимателна,не кажувам ништо за мјот приватен живот,освен на мојата најверна другарка,мада на денешницав неможеш на никој да веруваш,такво е времето па и родената сестра ке те заебе!само отворање очи,има секакви луѓе лицимерни и користољубиви,кој живеат да наштетат на другите!

За приватност јас на родителите не им кажувам, а не па на некој друг. Што е кај мене кај мене ќе е ако го кажам и тоа ќе нема нешто во мене што знам само за мене.

:helou:Приватноста ја задржувам за себе ,не од причина дека немам доверба или слично,но затоа што многу работи со тек на времето се менуваат, па дури и мене не ми изгледаат така страшно како во првиот момент .Затоа за секоја случка оставам да помине малку време па потоа и да кажам на некого ,ќе биде поинаку и не со големи страсти. Луѓето кои многу зборуваат, немојте да мислите дека се ви кажуваат искрено ,обично тие луге ги прераскажуваат работите како нив им одговара и многу често ,имам лични примери, лесно носат суд за др. а своите интимности најако ги чуваат и тешко се отвараат. Треба да сме умерени во се .:smir:

Јас никогаш ништо не кажувам.

Како резултат, луѓето си одат од мене и немам приватен живот.

А ако некој остане, нема многу што да каже за мене, зашто немам приватен живот.

Многу е просто решена работата. ;))))

Живееме во општество полно со "Радио Милева" луѓе кои во секое време се заинтересирани да дознаат нешто ново, макар и да е некоја банална работа.

Најпрост пример : Ви се допаѓа момче/девојче. Веднаш почнувате на сите да ширите дека ви се допаѓа, дека не можете без неа/него или па сте повлечена личност и си ја бркате работата сами?

Кога се работи за мене лично, јас ретко во друштво започнувам муабети за мојот приватен живот, едноставно не сум таква, да седнам и да почнам да блаботам за се` што ми се случува. Сепак, ако ме праша некој нешто, би му одговорила, нема да му кажам "Што ти е гајле?" , ама би се воздржала од навлегување во детали, бидејќи тие си ги чувам за себе. Но познавам луѓе кои кога ќе излезете на кафе со нив, едноставно како спикери почнуваат со ширење на приказни за одредени настани, што им се случило, како им се случило, ова она и потоа се прашуваат како и другите дознале за настанот.

Поентата ми е, дали за вашиот приватен живот, односно за тоа што се случува со вас, пренесувате на сите и оставате да се шири или па го чувате за себе и самите се справувате?
Никогаш не кажувам сешто на секого,,но луѓето се такви и кога ќе слушнат нешто почнуваат да зборат и од тоа е многу тешко да се избега,,зашто светот е мал,,порано или подоцна се се дознава...а искрено многу мразам такви луѓе,,најчесто се жени што немаат што да прават па само трачарат.........Инаку и јас како тебе ,во друштво,нормално дека ако ме прашаат нешто ќе одговорам,,не кријам ништо само немам обичај да зборам многу за себе....И нормално ако некој нешто ми каже за себе не го пренесувам тоа на друг,,едноставно не се мешам во туѓите животи,,но за жал има многу луѓе кои само тоа го прават....но со такви не вреди да се замараме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom