Вашиот приватен живот

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Епа сеа...не зборувам со секого за мојот приватен живот и не се фалам за се и сешто, пример - Кога ќе фатам девојка на пример, тоа не кажувам никогаш ако се дознае добро ама никогаш не се фалам за таа работа, не за друго плус знаеме дека има полно гомнојадци и ќе почна одма оговарање, ваква е таква е, што прае он со неа бла бла бла, и тоа најискрено живци ми корне, ако зборувам со некого за мојот приватен живот би зборувал само со моите најблиски, а друг ако ме праша едноставно му викам да си најде живот свој, и да не се распрашуа за мојот.

Скоро никогаш не зборам за својот приватен живот во јавност. Тоа е само пред ретки и одбрани луѓе и семејството. Кајгана е нешто измеѓу ;)))))))

Како и да е, нема секому да кажам дека нешто сум направил, ниту да се испофалам со сè и сешто. Тоа до некаде ми е минус, зашто ми недостасува оној квалитет „види што правам јас, тоа само јас го можам и никој друг“, т.е. не ретко ќе поминам незабележен, а некој што многу труби ќе ги добие сите почести, иако можеби не ги заслужува.

Нејсе. Мојот приватен живот останува мој. Другите тука немаат пристап, ако не им дозволам.

ретко сакам некој да го упознаам со мојата приватност.али се случува највеќе до двајца да знаат сепак не може човек до толку да биде затворен. Али треба да се внимава на кој како се кажува тоа што е приватно. Има луѓе кои ги споделуваат своите приватности секојдневно на разни луѓе,тие не ги сваќам, али знам дека на крај ќе осетат повреденост некој ден.....

Се отварам на луѓе што ми се премногу блиски , но не разговарам со нив за мојот љубовен живот тоа секогаш си го чувам само за себе исто и за моите планови не зборам многу си зборам општо за мене :pipi:

Поентата ми е, дали за вашиот приватен живот, односно за тоа што се случува со вас, пренесувате на сите и оставате да се шири или па го чувате за себе и самите се справувате?
има луѓе шо нетреба да знаат делови од мојот приватен живот и има луѓе и шо треба да знаат односно јас сакам да им кажам.. а кои се тие јас лично и персонално одредувам

Секој знае детали за мојот живот колку што треба. Мојата приватност има граници, има работи кои може да се знаат, а има и работи што не смее да се знаат.Сепак лошо е премногу да се открива бидејќи секој може утре да ги злоупотреби тие податоци.

Јас мојот приватен живот го чувам како змија нозе!:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom