Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во основно бев многу дебела (т.е. појма немав од здрава исхрана), сега сум блиску до нормалната тежина и секако се обидувам да ја постигнам.
Што се однесува до мене, ми смета-да, не само за мене лично туку ми смета и кога гледам други лица со прекумерена тежина, зашто дебелината сама по себе е показател за свесноста на лицето за правилна исхрана, за неговото здравје, за квалитетен здрав живот, а од тоа поважно нема.Сите треба да станеме свесни за тоа што и колку внесуваме во организмот, ако сакаме здраво општество.:jaj:
Неможеш така да ги проценуваш луѓето "зашто дебелината сама по себе е показател за свесноста на лицето за правилна исхрана, за неговото здравје" што ако се работи за болест?
Во минатото немало дебели луѓе а денес...
дебелината е производ на нездравата исхрана
Добро, ако е така...но може да дадеш пример за каква болест би можело да станува збор?
Мене се тоа ми е јасно, ама на многу не им е јасно. И ете, не често се служат со вакви калкулатори кои не значат ама баш ништо, тоа ми беше поентата.
Во минатото немало дебели луѓе а денес...
дебелината е производ на нездравата исхрана
1. Немора да значи дека ако некој е дебел дека тоа е поради нездрава исхрана, можеби е и некоја болест, некои пореметни хормони или што и да е, не се разбирам во медицина.
Какво мислење да имам за дебелината, па немам никакви предрадусди или ограничувања, тоа е нешто што може да се контролира, се е до човекот.
Иначе денес, здрава исхрана ретко да најдеш, и во обични пиперки има хемикалии, тоа е.