Уште 2 месеци Б.Ц.

Немаше војна. Немаше ни економски развој но се преживуваше. Очекуваше ли некој нешто повеќе од тоа? Тоа ни е политиката на нас народот, само да нема војна и да има лепче и солче. Е со таков народ секој може да прави што сака.
Добро кажано, но сепак јас мислам дека тоа не ни е во генот. Треба генерации да се сменат па да мрдне и менталитетот малку. Не за џабе Мојсеј 40 години ги шеташе евреите по област која всушност се изодува за една - две недели. Исто и кај нас. Треба да “отидат“ ведниглавците. А, секако најбитно е да се сиктероса изродов клет БЦ! Тоа е почетокот! Од неговото заминувањее дури може да почнеме да броиме до 40 години!

Ќе ги почекаме и овие два месеци...чекавме 18 години, сега за олку...Ајде, да видиме после каков владика ќе си избериме... И дали пак ќе имаме образ вака да коментираме, и одвај да го чекаме да напуштит. Не дека нешо богзнае шо поддржавам некоја страна, али едно сум сигурен - постојат овде членови - вечни опозиционери...кој и да е, за нив ќе биде неасален.

Јас само ќе речам: Алал вера, Бранко!
Фасцинантен склоп на особа, створена за политика. If he only used his powers to do good. :(

Уште немам одговор зашто треба некого да загрижува враќањето на Бранко во СДСМ,ако таа партија има едвај 10% рејтинг?

Ќе ги почекаме и овие два месеци...чекавме 18 години, сега за олку...Ајде, да видиме после каков владика ќе си избериме... И дали пак ќе имаме образ вака да коментираме, и одвај да го чекаме да напуштит. Не дека нешо богзнае шо поддржавам некоја страна, али едно сум сигурен - постојат овде членови - вечни опозиционери...кој и да е, за нив ќе биде неасален.

Судбината на интелигенцијата е да биде опозиција.

Судбината на интелигенцијата е да биде опозиција.

...а ја знаеш ли древната мудрост:

Еднаш опозиција, секогаш опозиција!

?

Ал, размислете пред суд за напишаното. Длабока филозофија има реченицата.

Црвенковски помилува 76 осуденици

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски, по повод новогодишните празници, помилува 76 осудени лица.

Како што е соопштено од Кабинетот на Црвенковски, од вкупниот број помилувани, 39 се целосно помилувани, додека 37 делумно се ослободуваат од натамошно извршување на казната затвор.

Абе шо напрај Бане ???:tv:

Црвенковски помилува 76 осуденици

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски, по повод новогодишните празници, помилува 76 осудени лица.

Како што е соопштено од Кабинетот на Црвенковски, од вкупниот број помилувани, 39 се целосно помилувани, додека 37 делумно се ослободуваат од натамошно извршување на казната затвор.

Абе шо напрај Бане ???:tv:

Нека дојде и кај мене да помилува нешто, вака ли се води држава? Нека му помине мандатот и очи да не му видам.

Уште немам одговор зашто треба некого да загрижува враќањето на Бранко во СДСМ,ако таа партија има едвај 10% рејтинг?

Pa u toa e vicot...ke ja naprai so 100% rejting...:) more 103,4% Amdievski...:)
go slwedi li nekoj Amdi...kako inklinira vo momentov?? uste li e 103,4% Gwujovist...ili pocna da se femka...??? :)

Господинот Црвенковски уште долго ќе биде алфа во Македонија, не се радувајте пред време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom