US Open 2015 [31 August - 13 September]

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои US Open 2015?

• Novak Djokovic

Гласови: 21 35,6%
  • Roger Federer

Гласови: 17 28,8%
  • Andy Murray

Гласови: 6 10,2%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Stan Wawrinka

Гласови: 2 3,4%
  • Tomas Berdych

Гласови: 0 0,0%
  • David Ferrer

• Rafael Nadal

Гласови: 8 13,6%
  • Marin Cilic

• Milos Raonic

• Gilles Simon

• Richard Gasquet

• John Isner

• David Goffin

• Kevin Anderson

• Gael Monfils

• Grigor Dimitrov

• Некој друг

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е, со малце поголеми маки Ноле иде до 10тата ГС титула и би кажал си го отвара патот кон Сампрас и Рафа. Сум задремал баш на 5-3 :facepalm:, не ги изгледав последните 2 гејма, ама го пуштија уште еднаш меч поенот. :D Дури сега гледам оти Ноле спасил 2 брејк топки во последниот гејм. :) Како и да е, говедата од трибините го лапнаа цел, не ги ни поздрави мислам во говорот после Џоковиќ.

drzi si se na dosetkite najubavo ke bide :)
ti nema apsolutno nikakva smisla muabetov i se gleda deka tenisot ko sport malce ti e poznat, za razlika od fudbalot, znaci ova sto go kaza e tesko blamiranje, ama pretesko, vikas nisto posebno ne igra a stigna do apsolutno SEKOE FINALE godinava kade sto igrase i osvoi 3 ebani slema u edna godina, poleka malce, mislam deka ako si go procitas muabetov pak uz niza komentari niz stranskive mediumi striktno za turnirov i finalevo valjda bar malce ke svatis kakva kardinalna greska vo cekori si napravil.

i da, sekako ... SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

На Жерар Батлер му вика, он беше кај него у бокс, кои лудаци. :D

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

На Жерар Батлер му вика, он беше кај него у бокс, кои лудаци. :D

da be ,me zbuni prvo shto im tekna ama eve sho bila fintata.Stiliano mu shepna.E stvarno e najkul lik od cel atp tur,potochno od tie shto gi gledame po turnirite od 500 nagore

Да, знам со кого го направи тоа, мега јак момент :), а чекав да видам дал и со него ќе се поздрави коа они си го имале Спартаа - моментот.

Инаку сега го гледам падот у прв сет, јој клинтоне, језив момент, со раскрварена рака и 2 или 3 рани крвави и плус една на колено успеа да го земе сетот со феноменална игра, всушност тука веќе 99.9% ја освои титулата а и покажа зашто у моментов е убедливо најдобар во тенисот, и убеден сум дека тие рани кој мислам дека воошто и не му ги санираа асално, влијаеа денес врз неговата игра, не е можно 3 рани на рака од силен пад на бетон да не го декоцентрираат и да не му сметаат.

Инаку од денес разликата на Атп ранг листата изнесува 6670 поени, понижување.

Новак никогаш не го засакаа во Њујорк, уште од инцидентот со Родик. Меѓутоа, публиката е навистина ужасна вечерва. Мислев дека ќе навивам за Федерер, ама на курац ми оди публиката, па навивам за Новак.
Независно од тоа дали играл Новак или било кој друг, исто ќе беше, има голема навивачка база таму Федерер и секогаш е така, може не си приметил до сега зашто освен Новак никој апсолутно не му парираше, е со Новак беше друга приказната и за прв пат се осетија загрозено и они ко негови фанови. Истото го коментираа и на англискиов еуроспорт, баш рекоа дека ова е ко да гледаш дејвис куп меч на Швајцарија и тоа е тоа, крајно педерски и мизерно, на крај дури и Федерер застана и погледна накај публика, не верувам дека и он убаво се осеќа во таква ситуација ама у секој случај ко нарачано му доаѓа ова, и секакое е ветер у грб.
Оној Новак пред 6-7 години ќе дозволеше ова да му удри на психа, овој денешниов јок, искулирано делуваше иако евидентно беше дека го јаде тоа, па у еден наврат кога направи брејк во третиот сет направи Вавринка потег, со показалецот на глава.

11959971_729186247213527_3210542384321544145_n.jpg

Последно уредено:
Инаку од денес разликата на Атп ранг листата изнесува 6670 поени, понижување.

e ama na dragonsky toa nishto ne znachi :). Pa ushte Kei ako se uozbilel,inaku do sega se zaebavashe.Akoga go prochitav postot mislev Dardi e , a toa da ti bil dragan[DOUBLEPOST=1442201761][/DOUBLEPOST]mi pagja glavata,zemav bukvi da mesham,aj utre,posle potochno ke slavime I fakjame seir I remet

drzi si se na dosetkite najubavo ke bide :)
ti nema apsolutno nikakva smisla muabetov i se gleda deka tenisot ko sport malce ti e poznat, za razlika od fudbalot,

:pos::pos:

Познавањето на фудбалот му е на малку пониско ниво од познавањето на тенисот, а досетките му се да отворош сида, канцер и лепра истовремено.

Па и Нишикори го ставил во комбинација, стакленкото кој не може два турнира да изигра со ред. :D
Нема што, очекуван резултат за мене иако заспав на 1-1 во сетови, да им се мочам и у дожТ и у се. Не може Ноле да изгуби од Федекс на три добиени сета моментално и тоа е тоа.

Федерер гледам имал едно брдо брејк шанси, тоа е тоа, кога нема да ги искористиш шансите следува казна. Иначе Федерер против Ноле почна да се однесува како и против Надал, игра со страв и стегнато, не знам стварно зошто е тоа така кога и на 34 години му се држи сосема добро и генерално он е многу незгоден играч за Новак.

Изјава на Федерер за играта на Новак :

"Тој игра добро .Игра многу добро . Ова е негова фантастична сезона како онаа во 2011. Едноставно секогаш e на истo ниво . И изгледа нема многу тенисери кои можат да се држат со дуелите со него , или немаат она што е потребно за да нападнат, или не се осудуваат на играат "сервис-волеј" стил против него бидејќи тој многу добро враќа сервис . Тој тоа го прави многу добро . "

Прво, честитки до фановите на Ноле, заслужено, добра игра, мали осцилации во текот на цел турнир.
Федерер, дефинитивно одличен од Хале до US Open, само 2 порази и двата од Ѓоковиќ во финалињата на Вимблдон и US Open. И двата порази во 4 сета. На Вимблдон можеби не можеше, меѓутоа овде дефинитивно можеше повеќе, трет сет после брејк негатива се врати и беше во можност да направи нов и да води со 3-5, како било. Проблемот лежи во мизерната реализација на брејк топките, само 4 од 22, па тоа го нема никаде, ми се чини дека Федерер си ги селектира убедливо најлошите поени баш кога беше најважно, по брејк топките. Премногу неизнудени грешки, можеше комотно да направи брејк на *3-2 во четврт, а и да се врати на 5-5 во четвртиот сет, не е нормално да испушти 3 брејк топки... не знам дали му се случило на Федерер ова, скромни 4/22 (18%).

Следни возбудувања во Дејвис Купот и тоа овој викенд, од петок до недела. Повеќе информации ќе има деновиве на официјалната тема, а што се однесува до турните од АТП карактер, од следната недела ќе се играат АТП 250 турнири во Метз и С.Петерсбург, потоа од иста категорија во Шензен и Куала Лумпур, следната недела почнувајќи од 5ти октомври, конечно поквалитетен тенис, АТП 500 турнири во Пекинг (Ѓоковиќ,Надал,Бердих,Ферер,Раониќ,Иснер,Гофан,Тсонга) и Токио (Нишикори, Вавринка, Чилич, Симон, Гаске, Андерсон, Монфис и Димитров).

Не сакам да кобам предвреме оти останаа Шангај, Париз и Лондон нормлано, ама ме интересира дали до сега во историјата има тенисер што успеал да се пласира во финале на секој голем турнир на кој настапувал во текот на годината? Најверојатно не, нели? :)

Denes Novak protiv Fed I publikata se boreshe so behendot I riternot,se drugo mu zatai. Pozasluzena pobeda zdravje,ako merime koj beshe ispod svoeto nivo,Novak beshe duplo pod svojot standard level
TOTALNO TE PODRZUVAM[DOUBLEPOST=1442223587][/DOUBLEPOST]Ostanavme do 5 sabalje zolckata me fati od nervi so celo srce navivav za nole ama ko mu go dadoja cekot od 3.3 mil dolari + 500000 dolari ....malce ne ubo mi padna a so dobiv jas :) 500 den od tiketot i glata mi pukase ko stanav vo 7 za na posao

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom